به گزارش خبرگزاری مهر، در دیدار مدیران و کارشناسان کتابخانه ملی اتریش با محمد رضا دهشیری معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دو طرف در زمینه برگزاری دوره های پیشرفته آموزش مرمت برای کارشناسان کتابخانه های مهم کشور، توسط کتابخانه ملی اتریش توافق کردند.
در این دیدار که در چارچوب برنامههای سفر رئیس و مدیران عالی رتبه کتابخانه ملی اتریش به کشور برگزار شد، دهشیری با اشاره به وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه راهبری روابط بین المللی فرهنگی کشورمان گفت: میان ایران و اتریش همواره روابط فرهنگی وجود داشته است و حضور هیئت اتریشی و تفاهم نامه امضا شده میان کتابخانه های ملی دو کشور موجب تعمیق بیشتر این روابط خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت ساماندهی نسخ خطی ایرانی در خارج از کشور گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از ابتدای رایزنی های انجام شده در مورد این سفر و با همکاری کتابخانه ملی ایران بحث مهم برگزاری نمایشگاه نسخ خطی ایرانی در اتریش را مورد توجه داشته و از توافق میان کتابخانه های ملی دو کشور برای برگزاری این نمایشگاه حمایت خواهد کرد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مرمت نسخ خطی ایرانی موجود در داخل و خارج از کشور یکی از مهمترین زمینه های همکاری فرهنگی دو کشور است. بر پایه تفاهمنامه منعقد شده و علاقهمندی کارشناسان کتابخانه های کشورمان در جریان نشست تخصصی هیئت اتریشی در موضوع مرمت نسخ خطی، آماده همکاری برای برگزاری دوره های مشترک و پیشرفته آموزش مرمت برای کتابداران ایرانی، توسط کارشناسان کتابخانه ملی اتریش خواهیم بود.
دهشیری در پایان ابراز امیدواری کرد روابط خوب دو کشور در حوزه ارتباطات فرهنگی تجلی و نمود پیدا کند.
حامد یاری مدیر کل امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این دیدار، برپایی نمایشگاه نسخ خطی ایران در اتریش را حرکتی مهم و ملی ارزیابی کرد و گفت: برای اولین بار قرار است نمایشگاه نسخ خطی ایرانی به منظور معرفی تمدن ایرانی اسلامی در قلب فرهنگی اروپا برگزار شود و ما به منظور ساماندهی این حرکت ملی، رایزنی های خود را برای جلب مشارکت کتابخانه های مهم کشور در برپایی این نمایشگاه آغاز کردهایم.
مدیر امور بین الملل کتابخانه ملی اتریش نیز در این دیدار گفت: در این سفر و با توجه به بازدید های انجام شده با مراکز مهم فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ملاقات با مسئولین و کارشناسان ایرانی،علاقه مندی ما به گسترش روابط با تهران به ویژه در حوزه نسخ خطی بسیار بیشتر شده است.
وی به اهمیت همکاری های مشترک کارشناسان کتابخانه های دو کشور به منظور تبادل تجربیات و دانش در حوزه مرمت نسخ خطی اشاره کرد و از آمادگی کتابخانه ملی اتریش برای برگزاری دوره های پیشرفته مرمت برای کتابداران و کارشناسان ایرانی خبر داد.
هیئت کتابخانه ملی اتریش در جریان سفر خود به ایران، ضمن بازدید از مراکز مهم کتابخانهای، آرشیوی و موزهای کشور با مسئولان این مراکز در زمینه همکاری های مشترک رایزنی کردند.