دانشمندان استرالیایی کشف کردند که نهنگهای کوهان دار تنها آهنگهای قدیمی را نمی خوانند بلکه قادرند ملودیهای جدید بسازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تیم تحقیقاتی "الن گارلند" از دانشگاه کوئینزلند دریافتند که در فصل جفتگیری، نهنگهای نر جوان آهنگهای مربوط به یافتن شریک زندگی را از خویشاوندان خود یاد می گیرند و همان آهنگها را تکرار می کنند.

درحالیکه کمی پس از جفتگیری، ملودیهای جدیدی می سازند و آنها را جایگزین آهنگهای قدیمی می کنند این آهنگها بعضی مواقع کاملا جدید هستند اما اغلب شامل بعضی از نتهای قدیمی نیز می شوند.

این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "همانطور که ممکن است از نتهای یک آهنگ قدیمی یک گروه در یک آهنگ جدید از گروه دیگر استفاده شود، نهنگها نیز از آهنگهای قدیمی برای ساخت آثار جدید بهره می گیرند."

این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج به مدت 11 سال (1998 تا 2008) بر روی رفتار نهنگهای کوهان دار نر گونه Megaptera novaeangliae در استرالیا تحقیق کردند.

این محققان بر روی تعداد زیادی از این نهنگها میکروفن نصب کرده و صدای آنها را ضبط کردند. به این ترتیب کشف کردند که انتقال فرهنگی تنها در انسانها وجود ندارد.

به گفته این زیست شناسان، پستانداران دریایی، پرندگان و میمونها نیز قادرند اطلاعاتی را میان خود مبادله کنند و از سایر اعضای گروه مطالب جدید بیاموزند.

این انتقال آگاهی می تواند به روش عمودی (مسقتیما از والدین به فرزندان) و یا به صورت افقی (میان افراد همسن گروه) رخ دهد.

در مورد نهنگ کوهان دار، مطالعات پیشین نشان می داد که تنها نرها این نوع آهنگها را در فصل جفتگیری (بین ماههای جولای تا اکتبر) تولید می کنند.

این ملودیها در جذب ماده ها، حذف رقبا و به طور کلی در انتخاب شریک زندگی نقش مهمی ایفا می کنند.

براساس گزارش "ال موندو"، این محققان افزودند: "ماده های این گونه آواز نمی خوانند اما یک سری از اصوات با عنوان اصوات اجتماعی را تولید می کنند. نرها نیز اصوات اجتماعی را منتشر می کنند، اما آهنگ، یک پیام بسیار پیچیده تر است که تنها توسط نرها بیان می شود. این آهنگ در فصل جفتگیری همان آهنگی است که آموخته شده اما پس از گذشت این فصل، هر نهنگ کوهان دار نر برای خود یک آهنگ جدید می سازد."