اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آنتی‌بیوتیک در بیمارستانها بدون حساب و کتاب و بی‌رویه استفاده می‌شود و همین مسئله سبب رشد عفونتهای بیمارستانی شده است.

فرزین خوروش در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: پیدایش بیماری‌های نوظهور و نوپدید مثل آنفولانزای خوکی، ایدز و کریمه کنگو باعث شده که بیماری‌های عفونی در راس اخبار قرار گیرد.

وی بیان داشت: در حال حاضر کلاس‌های متعددی برای آموزش پزشکان در بحث تجویز و مصرف منطقی دارو برای داروسازان و پزشکان  گذاشته شد.

مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود : اغلب مردم با این تفکر غلط که عفونت‌های ویروسی تنها با آنتی‌بیوتیک بهبود می‌یابد، اقدام به مصرف این داروها می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بیمارستان‌ها بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، از آنتی‌بیوتیک به منظور پیشگیری از عفونت و افزایش مقاومت بدن استفاده می‌کنند، ادامه داد: در بسیاری از مواقع مثلا زمانی‌ که بیمار تب می‌کند، پزشک مجبور به استفاده از آنتی‌بیوتیک که طبق اصول علمی است.

خوروش ضعیف بودن پاراکلینک بیمارستان‌ها را یکی دیگر از علت‌های رشد آنتی‌بیوتیک اعلام و اضافه کرد: در بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی کشت میکروبیولوژی قوی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر جدیدترین محیط‌های کشت دنیا را در بیمارستان الزهرا ایجاد کردیم که امیدواریم محیط‌های کشت میکروبیولوژی را تا پایان سال در تمام بیمارستان‌ها راه‌اندازی کنیم.

مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: تشکیل کمیته کنترل عفونت‌های بیمارستانی در تمام مراکز درمانی و بررسی نسخ پزشکان از نظر آنتی بیوتیک  در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو که متشکل از مسئولان معاونت غذا و دارو، سازمان نظام پزشکی و داروسازان است، از راهکارهای کاهش آنتی بیوتیک و عفونت‌های بیمارستانی در نظر گرفته شده است.