محمد رضا طهماسبی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: این طرح را متخصصان داخلی با عنوان نهادینه کردن و بومی سازی ساخت قطعات و تجهیزات صنعت حفاری با نشان ایرانی به منظور توسعه تجهیزات حفاری و دستیابی به فناوری روز دنیا در صنعت حفاری اجرا می کنند.
وی با اشاره به اینکه این طرح در سه تا پنج سال آینده پایان می یابد، افزود: این طرح با مشارکت شرکت ملی حفاری ایران، جهاد دانشگاهی، انجمن نفت، گاز، و پتروشیمی خوزستان، سازمان صنایع دفاع و سازمان گسترش و نوسازی کشور اجرا می شود.
طهماسبی اضافه کرد: تا پیش از این طرح قطعات صنعت حفاری بومی سازی شده بود اما در این طرح علاوه بر قطعات، تجهیزات دستگاه های حفاری نیز بومی سازی خواهد شد.
رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران همچنین از برنامه ریزی برای انبوه سازی بیش از دو هزار و 500 قطعه پرمصرف کاربردی در صنعت حفاری به همت صنعتگران استان خوزستان در سال جاری خبر داد.
طماسبی افزود: این اقلام شامل قطعات پمپهای گل، سیالات حـفاری، آچار هوا، انـواع مخازن مایعات، سیمان و اسید، نمودارگیری، حفاری انحرافی، لایه آزمایی و لوله سیار مغزی خواهد بود.
وی اظهارداشت: این قطعات با هدف توسعه صنعت حفاری کشور و خودکفایی در این بخش با توجه به سیاستهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در زمینه بهره گیری از توانمندی های سازندگان داخلی، اشتغال زایی، توسعه شهرک های صنعتی و فناوری ساخت داخل ساخته می شود.
طهماسبی گفت: برای ساخت این قطعات 250 میلیارد ریال اعتبار از سوی شرکت ملی حفاری ایران هزینه خواهد شد.
در چند سال اخیر نزدیک به 18 هزار قلم قطعه پرمصرف صنعت حفاری به همت سازندگان و صنعتگران داخلی به ویژه در استان خوزستان بومی سازی شده است.