به گزارش خبرنگار مهر، زکریا بن کاسا صبح امروز در کنفرانس بین المللی ظرفیتهای بخش تعاون در توسعه اجتماعی، اقتصادی در جزیره کیش با بیان اینکه در کشور مالزی تعاونی ها، سازمانهایی هستند که به صورت داوطلبانه تشکیل می شوند، گفت: همچنین فعالیت این تعاونیها در این کشور سه هزار کیلومتری نیاز به آموزشهای فنی و حرفه ای و تا حدودی افزایش حس مسئولیت پذیری، برابری و همبستگی دارد.
استاد دانشگاه و نماینده کشور مالزی در این همایش با بیان اینکه تعاونیها باید به برابری، همبستگی و ارزش هایی مانند این موارد پایبند باشند، تصریح کرد: هم اکنون مالزی تلاش دارد تا این موارد در بخش تعاون ترویج شود؛ بنابراین دولت معتقد است که دانشجویان مالزیایی باید با ارزشهای این بخش آشنا شوند و از این طریق نیروهایی ماهر برای بازارها تربیت شوند.
بن کاسا با بیان اینکه تعاونیهایی در گرایشهای حمل و نقل، کشاورزی، صنعت و سایر گرایش ها در کشور مالزی فعالیت دارند، افزود: در بخش کشاورزی و تامین تجهیزات مورد نیاز آن بر اساس فناوری روز و جهت فرآوری محصولات تعاونیها نقش مهمی دارند و در این زمینه اتحادیه ها برندسازی هایی را انجام می دهند .
این استاد دانشگاه کشور مالزی خاطر نشان کرد: مشارکت اقتصادی در کنار تبادل اطلاعات و همکاری بین تعاونی ها در واقع به تامین خواسته های این بخش منجر می شود. باید گفت بخش تعاون جدا از بخش های خصوصی ودولتی از دهه 1970 در کشور مالزی ایجاد شده اند و این موضوع منجر به این شد که مالزی بتواند در سال 2010 مدل های جدیدی از تعاونی ها را ارائه کند.
وی با اعلام اینکه تعداد تعاونیها در فاصله سالهای 2005 تا 2009 در کشور مالزی افزایش یافته است، از رشد 9.4 درصدی تعاونیها و تعداد اعضای آنها در این کشور خبر داد و افزود: هم اکنون حدود 159 تعاونی در خوشه بزرگ فعالیت دارند و 361 تعاونی نیز در خوشه میانی داریم و بقیه تعاونیها نیز در زیرگروهها و به صورت خرد اداره می شوند.
بن کاسا با اشاره به وجود مدیریت داوطلبانه در تعاونیهای تخصصی کشاورزی کشور مالزی گفت: افرادی که بتوانند صلاحیت و دانش فنی لازم برای اداره پروژه ها را داشته باشند در کنار نیروی انسانی مورد نیاز درتعاونیها فعال می شوند و از این طریق آژانس های جدید تعاونی در مالزی ایجاد شده است.
وی همچنین از تعطیلی 300 تعاونی غیر کارآمد در این کشور خبر داد و گفت: تعاونیها در مالزی بر اساس شرایط اقتصادی و نیازهای کشاورزی تقسیم بندی می شوند و از همین طریق نیز از حمایت های منابع که مد نظر دولت است برخوردارند.
نماینده اعزامی از کشور مالزی در این کنفرانس، اظهار داشت: در مالزی دولت سعی می کند تا در مدیریت تعاونی ها دخالت نداشته باشد و این به عنوان یک اصل وجود دارد.
بن کاسا ادامه داد: از سال 2006 تا 2010 دخالت دولت در امور کشاورزی تعاونیها کاهش یافته است ولی دولت سعی دارد از طریق فراهم کردن مشوق ها و انگیزه های لازم و همچنین ارائه آموزش و امکانات توانمندسازی تعاونیها این فعالیت را در بین جوانان و کارآفرینان گسترش دهد.