شیراز - خبرگزاری مهر: در حالیکه استان فارس از ناحیه خشکسالی تاکنون بیش از سه هزار میلیارد تومان خسارت دیده، پرداخت 800 میلیارد تومان از سوی دولت برای جبران خسارات، تاکنون دردی از آسیبها و خسارتهای وارد شده دوا نکرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، خشکسالی طی سالهای گذشته در استان فارس به صورت مستمر وجود داشته و در بخشهای مختلف این استان را با مشکلات رو به رو کرده است.

ازآنجایی که فارس استانی کشاورزی به شمار می رفت خشکسالیهای مستمر آسیبها و خسارات جدی به کشاورزان و باغات استان وارد کرد و از نواحی دیگر نظیر خشکی تالابها، بیکار افرادی که از ناحیه صیادی، کشاورزی و... روزگار می گذراندند را رقم زد.

در این بخش طی این سالها کمکهایی نیز به استان فارس تعلق گرفت اما با توجه به شدت خسارات وارد آمده نظیر خشکی باغاتی همچون باغات گردوی بوانات یا انجیرستانهای استهبان میزانی که در سالهای اخیر برای جبران خسارات پرداخت شده تاکنون کفاف مشکلات را نداده است.

نماینده مردم شهرستانهای آباده و بوانات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خشکسالی سه سال گذشته خسارات متعددی به بخشهای مختلف وارد کرده در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز گفت: طی این مدت بیش از سه هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از خشکسالی به استان فارس وارد شده که فقط 800 میلیارد تومان از سوی دولت به این استان کمک شده است.

حجت الاسلام داود محمدجانی افزود: با توجه به این امر باید گفت که دو هزار و 200 میلیارد تومان خسارتهای وارد شده جبران نشده به همین دلیل باید امسال بحث تخصیص اعتبار خشکسالی استان به صورت جدی پیگیری شود.

وی با بیان اینکه با توجه به ادامه خشکسالی در استان فارس باید هرچه سریعتر فکر اساسی شود، تصریح کرد: وضعیت بودجه خشکسالی 90 در کشور به صورت میانگین رشد 165 درصدی داشته و بودجه خشکسالی سال 90 در کشور خوب است البته اگر نسبت به جذب بودجه خشکسالی از سوی مسئولان استان اقدام شود.

نماینده شهرستانهای بوانات و آباده با انتقاد از عملکرد مسئولان استان به منظور پیگیری بودجه خشکسالی سال گذشته و سال 88 در فارس بیان کرد: در سال گذشته 80 میلیارد تومان برای جبران خسارتهای ناشی از خشکسالی به این استان اختصاص یافت اما فقط 40 میلیارد تومان در بخش خشکسالی هزینه شد و مابقی در بخشهای دیگر استفاده شد که مسئولان استان باید برای بازگرداندن 40 میلیارد تومان که در حوزه های دیگر هزینه شده اقدام کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بودجه خشکسالی سال 88 در استان فارس گفت: در آن سال، 87 میلیارد تومان از بودجه خشکسالی استان پرداخت نشد که این امر مشکلاتی را برای کشاورزان استان به دنبال داشت.

حجت الاسلام محمدجانی با اشاره به ضررهای کشاورزان در خشکسالیهای اخیر استان فارس بیان کرد: در سال جاری نیز روند خشکسالی در استان همچنان ادامه دارد بر همین اساس باید برای جبران خشکسالی و خسارتهای وارد شده به کشاورزان استان تلاش شود.

خشکسالی در فارس

وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی باید فکر جدی و قطعی شود، اظهار داشت: در سال 88 به دلیل عدم رسیدگی به وضعیت خشکسالی در شهرستان بوانات دو هزار و 500 هکتار از باغات گردو خشک شد و تعداد زیادی از مردم با مشکلات عدیده روبرو شدند با توجه به این موضوع در سال گذشته اقداماتی برای جلوگیری از خشک شدن پنج هزار درخت گردوی دیگر انجام شد.

نماینده شهرستان آباده و بوانات ادامه داد: در سال 88 از معاون وزیر درخواست کردیم که به این شهرستان سفر کند پس از سفر وی به مسئولان جهاد کشاورزی بوانات اجازه دادند که یک و نیم میلیارد تومان به صورت اعتباری هزینه شود تا جلوی خشک شدن دیگر درختان گرفته شود به همین دلیل جهادکشاورزی شهرستان با پولی که قرض گرفت نسبت به حفر چاه در مکانهای مختلف و لوله گذاری اقدام کرد درست است که هم اکنون جهاد کشاورزی بوانات بدهکار است و اعتباری داده نشده اما از خشک شدن درختان جلوگیری شد.

وی گفت: در حال حاضر نیز وضعیت استان فارس با توجه به خشکسالیهای اخیر مساعد نیست از این رو مسئولان باید به صورت جدی تخصیص بودجه خشکسالی استان را پیگیری کنند و با مدیریت دقیق از وارد شدن خسارتهای جبران ناپذیر خشکسالی جلوگیری به عمل آورند.

حجت الاسلام محمدجانی با بیان اینکه به رغم بارشهای اخیر همچنان خشکسالی در شمال استان فارس ادامه دارد، افزود: امیدوارم که مسئولان و نمایندگان استان فارس بتوانند دولت را متقاعد کنند که برای جبران خشکسالی استان فارس بودجه مناسبی را اختصاص دهد.

نماینده مردم شهرستان سپیدان در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز گفت: تاخیر در تخصیص اعتبار خشکسالی در سال گذشته برای استان فارس لطمات زیادی به کشاورزان استان فارس وارد کرد که جبران این خسارات مشکل است.

عنایت الله هاشمی افزود: در این راستا بخشی از پروژه های استان از جمله لوله گذاری برای درختان، احداث کانالهای سیمانی و غیره اجرا نشد که این امر خشک شدن تعداد زیادی از محصولات کشاورزی استان را به دنبال داشت.

وی در خصوص بودجه خشکسالی امسال استان فارس بیان کرد: با توجه به بارشهای مناسب استان فارس معلوم نیست که در سال جاری بودجه ای برای جبران خشکسالی به این استان تعلق گیرد البته این امر به پیگیری مسئولان بستگی دارد که باید به صورت جدی این موضوع را دنبال کنند در غیر این صورت وضعیت کشاورزان استان بدتر می شود.

نماینده مردم سپیدان با بیان اینکه مسئولان برای جبران مافات گذشته ناشی از خشکسالی باید اقدام کنند، افزود: تسهیلاتی برای سیمانی کردن کانالها، لوله گذاری برای انتقال آب و غیره اختصاص یابد در غیر این صورت وضعیت کشاورزان استان از اینکه هست هم بدتر می شود.

هاشمی با اشاره به بدهکاری کشاورزان نیز گفت: برای بخشش جریمه های کشاورزانی که وام گرفته اما موفق به بازپرداخت آن نشده اند هم چاره اندیشی شود زیرا تعداد زیادی از این افراد هم اکنون بدهکار هستند.

وی قول مساعد داد که نمایندگان استان فارس بودجه خشکسالی استان را پیگیری کنند تا به این استان در سال جاری اعتباری تخصیص یابد.