استاد فلسفه دانشگاه مک کوآری استرالیا با اشاره به اینکه ژاک رانسیر یک دهه جوانتر از فیلسوفانی چون میشل فوکو، ژاک دریدا و ژیل دلوز است، گفت: نسلی که رانسیر متعلق به آن است در وقایع ناشی از ماه می سال 1968 فرانسه و در اقدامات انقلابی آن زمان فرو می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، آرای ژاک رانسیر فیلسوف معاصر فرانسوی در قالب کتاب "ژاک رانسیر: مفاهیم اساسی" که توسط انتشارات آکیومن منتشر شده به وسیله جین فیلیپ درنتی مورد بررسی قرار گرفته است.

دکتر جین فیلیپ درنتی استاد فلسفه دانشگاه مک کوآری استرالیا در مورد این اثر و محورهای آن به خبرنگار مهر گفت: یکی از نکات قابل توجه در مورد ژاک رانسیر این است که چندین دهه طول کشید تا آرای او مخاطب داشته و شناخته شود.

وی تصریح کرد: آثار اولیه رانسیر که اواسط دهه 70 میلادی نوشته شدند برای تعدادی معدود از متفکران شناخته شده بود. او در این آثار رهیافت جایگزین و بدیلی برای تاریخ جنبشهای کارگری ارائه می‌دهد.

مؤلف "ژاک رانسیر: مفاهیم اساسی" در ادامه یادآور شد: رانسیر با کتاب "عدم توافق" شناخته شد و آرای او مورد توجه جدی قرار گرفت. این کتاب در سال 1995 به زبان فرانسه و در سال 1998 به زبان انگلیسی منتشر شد. در واقع این کتاب مهمترین اثر رانسیر درباره فلسفه سیاسی است.

این استاد فلسفه تصریح کرد: پس از این است که رانسیر با دفاع سرسختانه و رادیکال خود از برابری دموکراتیک به یکی از مهمترین فیلسوفان سیاسی معاصر تبدیل می‌شود.

درنتی در ادامه افزود: در کنار آثار سیاسی مهم و تأثیرگذار، دیدگاههای رانسیر در دو دهه اخیر در حوزه‌های ادبی و هنرهای بصری به ویژه فیلم توجهات زیادی را معطوف خود کرده است. به رغم اینکه رانسیر بیش از 20 کتاب منتشر کرده ولی تعداد اندکی از آنها به زبان انگلیسی ترجمه شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه رانسیر در سال 1940 در الجزایر به دنیا آمده گفت: او یک دهه پس از نسل فیلسوفان پست مدرن فرانسه مطرح می‌شود. در واقع او یک دهه جوانتر از فیلسوفانی چون میشل فوکو، ژاک دریدا، ژان فرانسوا لیوتار و ژیل دلوز است. نسلی که رانسیر متعلق به آن است در وقایع ناشی از ماه می سال 1968 فرانسه و در اقدامات انقلابی آن زمان فرو می‌رود.

رانسیر فیلسوف الجزایری تبار فرانسوی است. او استاد بازنشسته دانشگاه پاریس (سنت دنیس) است. آرای ژاک رانسیر فیلسوف فرانسوی تا سالهای اخیر چندان شناخته شده نبود، در سالهای اخیر آرای او در علوم انسانی و علوم اجتماعی مورد توجه قرار گرفتند.