محمدحسیتن صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما در نشست خبری به مناسبت سالگرد رادیو از راه‌اندازی رادیو نیازمندی‌ها خبر داد و تاکید کرد امسال سهم برنامه‌های تخصصی در رادیو افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر ، در این نشست خبری که صبح امروز شنبه سوم اردیبهشت‌ماه برگزار شد، محمدحسین صوفی معاون صدا، مهدی لبیبی مدیر اداره کل پژوهش‌های معاونت صدا، محمدصادق مقدسی مدیر اداره کل نظارت معاونت صدا، محمود زنده‌نام مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو و رضا رضایی مدیر روابط عمومی معاونت صدا و خبرنگاران حضور داشتند.

محمد حسین صوفی در این نشست گفت: رادیو چهارم اردیبهشت ماه سال 1319 در ایران پا به عرصه گذاشت و مردم تولد این رسانه صوتی را جشن گرفتند. امروز 71 سال از حضور رادیو در عرصه های سیاسی، اقتصاد، انقلابی و ... می‌گذرد که نشان دهنده قدرت این رسانه به عنوان نخستین رسانه شنیداری است.

وی در ادامه افزود: این رسانه همیشه پاسخگوی مطالبات مردم بوده است. رادیو رسانه امید و آگاهی است و در همه لحظات در کنار مردم حضور داشته است تا مخاطب به درک صحیحی از پدیده‌های جامعه برسد.

معاون صدا خاطرنشان ساخت: می‌توان رادیو را به دو مقطع قبل و بعد از انقلاب تقسیم کرد. قبل از انقلاب رادیو در یک زمان محدود برنامه تولید و پخش می‌کرد و فضای محدود رسانه‌ای داشت اما با پیروزی انقلاب اسلامی رادیو اولین رسانه‌ای بود که به دست مردم افتاد بنابراین شرایط جدیدی پیدا کرد و به دوران بالندگی و پویایی رسید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی رادیو به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت خوبی داشت. در حال حاضر 21 شبکه رادیویی فعالیت دارند که صرفاً شبکه‌های عمومی نیستند و شامل شبکه‌های تخصصی و اختصاصی هم هستند.

صوفی ادامه داد: رادیو در سال‌های مختلف به دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف پرداخت و نقش برجسته ای در دوران دفاع مقدس بر عهده داشت. همچنین از سال 88 توسعه کمی و کیفی بیشتر در دستور کار ما قرار گرفت و برنامه‌های رادیو براساس 4 مولفه امید، اخلاق، دین و آگاهی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند تولید و پخش شد. همچنین در اواخر سال 89 فرکانس شبکه‌های مختلف رادیویی تغییر کرد تا مردم به راحتی امواج رادیویی را دریافت کنند.

معاون صدا گفت: ‌امروز سهم برنامه های تخصصی در رادیو افزایش یافته است. در واقع هرچه سواد و سن مخاطب افزایش یابد نیازش به برنامه‌های تخصصی و کارشناسی بیشتر می‌شود و ما سعی کرده‌ایم این نوع برنامه‌ها را افزایش دهیم. علاوه بر آن در سال 89 برنامه‌های طنز و نمایش رادیویی افزایش یافت تا بیشتر پاسخگوی مخاطبان باشیم. همچنین فعالیت اینترنتی ایران صدا نیز افزایش یافت. در سال 89 یازدهمین جشنواره بین‌المللی رادیو را برگزار کردیم و سال 91 نیز دوازدهمین دره از این جشنواره را برپا می‌کنیم.

وی درباره نگهداری آرشیو برنامه‌های رادیویی به ویژه در رادیو تهران واقع در میدان ارگ گفت: میدان ارگ یک هویت تاریخی برای رادیو است چرا که رادیو در این میدان راه‌اندازی شد بنابراین سعی کرده ایم با بازسازی ساختمان رادیو البته مشابه نمای قدیمی آن این بنا را نگهداری کنیم. امیدواریم در سال 90 نیز شاهد تمام شدن بازسازی این ساختمان باشیم. همچنین آرشیو برنامه‌های رادیویی جایگاه مناسبی برای‌مان دارد و سعی می‌شود با وسواس و دقت بسیاری آرشیو را انجام دهیم.

صوفی درباره تبدیل شدن این بنا به موزه رادیو گفت: در حال حاضر ما اعلام آمادگی برای موزه رادیو کرده‌ایم و در این باره سازمان میراث فرهنگی قولهایی به ما داده اما هنوز محقق نشده است. در حال حاضر آرشیو تجهیزات رادیویی نیز در طبقه همکف رادیو جمع‌آوری می‌شود و از کسانی که آرشیوی در این باره دارند درخواست کرده‌ایم در اختیارمان بگذارند حتی اگر مبلغی می‌خواهند از آنها خریداری خواهیم کرد.

وی ادامه داد: قصد داریم رادیو نیازمندی‌ها، رادیوی کودک و نوجوان و چند شبکه رادیویی دیگر را راه‌اندازی کنیم که از مشارکت نهادها و سازمانها نیز بهره می‌بریم مثلاً برای رادیو نیازمندی‌ها از سازمان فنی و حرفه‌ای یا برای رادیو کودک و نوجوان از مشارکت سازمان آموزش و پرورش و غیره نیز استفاده خواهیم کرد. شبکه رادیو نیازمندی‌ها قصد دارند پاسخگوی نیازمندی‌های افراد جامعه در زمینه‌های صنعت، خدمات، تجارت و ... باشد. در واقع این شبکه رادیویی کاملاً تبلیغاتی است اما پیام‌های ارزشی هم خواهد داشت در واقع بسته‌ای است که اطلاعات مورد نیاز مخاطبان را ارایه می‌دهد.

معاون صدا در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر برگزاری جشنواره نمایش‌های رادیویی که پارسال وعده آن داده شد، چه اقداماتی انجام داده‌اید گفت: اولویت ما راه‌اندازی رادیو نمایش است البته اگر ظرفیت موجود باشد برای رونق نمایش‌های رادیویی فعالیت‌های دیگری هم انجام می‌شود.

وی در این نشست خبری ادامه داد: همچنین قصد داریم امسال شبکه‌های مختلف رادیویی هم اندیشی‌های مختلفی را بنا به ماموریت‌هایشان انجام دهند.

معاون صدا در پایان افزود: با توجه به اینکه در افق رسانه به ساماندهی موسیقی اشاره شده بود، تصمیم گرفتیم برای ساماندهی تولید و پخش موسیقی کمیته موسیقی را تشکیل دهیم تا آثار موسیقیایی به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت و تنوع داشته باشند. همچنین در سال 90 قصد داریم از عوامل برنامه‌ساز در قالب مسابقه‌ای تقدیر کنیم یعنی مخاطبان گویندگان و مجریان برتر خود را انتخاب می‌کنند. البته در آینده برای حرفه‌های دیگر در رادیو نیز این مسابقه برگزار می‌شود.