قزوین - خبرگزاری مهر: معاون توسعه بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی استان قزوین گفت: تاکنون برای بیش از شش هزار و 282 نفر از قالیبافان استان کارت شناسایی صادر شده است.

حسن رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: از این تعداد۸۰۰ مورد کارت شناسایی قالیبافی در سال ۸۹ و پنج هزار و ۴۸۳ مورد از سال۸۳ تا ۸۸ بوده است.
 
وی افزود: فرش دستباف، کالایی است که با وجود کالاهای جانشین متعدد مانند موکت، فرش ماشینی و پارکت، جایگاه و تقاضای خاص خود را دارد و از نظر ارزشی در زمره آثار ماندگار هنری و میراث فرهنگی کشور بشمار می رود.
 
رحیمی با اشاره به اینکه فرش‌های دستباف تولید ایران اغلب جنبه هنری دارد، تصریح کرد: هنری بودن صنعت فرش در کشور موجب شده که این نوع فرش، جایگاه مناسبی در بازار مصرف داخل کشور نداشته باشد و تنها برای صادرات تولید شود.
 
وی گران بودن فرش دستباف و دشوار بودن نگهداری آن را از دیگر عوامل موثر در عدم استقبال بازار مصرفی داخل کشور از فرش دستباف و روی آوردن به فرش ماشینی عنوان کرد.
 
رحیمی خاطر نشان کرد: تولید فرش دستباف نقش عمده‌ای در اشتغالزایی استان قزوین دارد و باید برای این مهم بیش از این ظرفیت‌ سازی شود.
 
معاون توسعه بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی استان قزوین تاکید کرد: آموزش از ارکان اصلی حفظ و ارتقاء وضعیت فرش دستباف استان است و تاکنون دو هزار و ۷۲۷ نفراز قالیبافان استان با برگزاری۷۱ دوره، تحت پوشش دوره‌های آموزش به ‌بافی قرار گرفته اند.
 
رحیمی افزایش کیفیت و کمیت تولید فرش دستباف، تشویق قالیبافان به تولید فرش صادراتی مورد سلیقه بازار، ارتقاء سطح اطلاعات قالیبافان در بهداشت فردی، کارگاهی و حقوق اجتماعی خود را از اهداف اصلی برگزاری دوره‌های به ‌بافی قالیبافان ذکر کرد.
 
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بیمه قالیبافان به عنوان یکی از بهترین ابزارهای حمایتی از این قشر اظهارداشت: در سال گذشته نیز در راستای خدمت‌ رسانی به قالیبافان، ۴۷۵ هزار نفر از قالیبافان واجد شرایط به بیمه تامین اجتماعی استان معرفی شدند و از سال۸۳ تا ۸۸ نیز یکهزار و ۹۴۲ نفر تحت پوشش بیمه بازنشستگی قرار گرفته اند.
 
این مسئول گفت: برای ۱۰ کارگاه پروانه تولید قالیبافی، سه مورد مجتمع قالیبافی متمرکز، چهار مورد مجتمع قالیبافی غیرمتمرکز و ۳۵۹ مورد یارانه تسهیلات قالیبافی طی این مدت صادر شده است.
 
رحیمی در خصوص تسهیلات قالیبافی به مجتمع ها یادآور شد: در هفت سال گذشته ۹۸۲ میلیون ریال تسهیلات قالیبافی به کارگاههای خانگی ودر سال 85 نیز حدود ۵۹۶ مورد وام تا سقف ۲۵ میلیون ریال پرداخت شده و 325 قالیباف هم برای دریافت تسهیلات تا مبلغ 20 میلیون ریال به بانک معرفی ود رسال قبل هم شش میلیارد و 500 میلیون ریال به قالیبافات پرداخت شده است.
 
وی تصریح کرد: همچنین در سال گذشته مبلغ240 میلیون ریال تسهیلات قالیبافی به پنج کارگاه دارای پروانه تولید و یک میلیارد و300 میلیون ریال به سه مجتمع قالیبافی پرداخت شد.