تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۷

زنجان - خبرگزاری مهر: معاون ورزشی بانوان سازمان تربیت‌بدنی گفت: با وجود توان و ظرفیت بالایی که در ساخت مجموعه‌های ورزشی اختصاصی برای بانوان وجود دارد، با حلقه مفقود شده تماشاچی در ورزش بانوان مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، مرضیه اکبرآبادی ظهر یکشنبه در نشست با نائب‌ رئیسان بانوان هیئت‌های ورزشی استان زنجان و مسئولان ورزش بانوان شهرستان‌‌های تابعه افزود: برغم اینکه همواره به ضرورت ورزش بانوان توصیه شده است اما در انتقال هیجان ورزشی به بانوان به‌درستی عمل نکرده‌ایم.

 وی با تأکید بر اینکه حضور بانوان به عنوان تماشاچی در مسابقات ورزشی ویژه بانوان، به‌خوبی هیجان ورزشی را در بانوان ایجاد خواهد کرد، ادامه داد: باید تمهیداتی اندیشیده شود که بتوان از این طریق بانوان را به انجام حرفه‌ای ورزش سوق داد تا آنها در سطح بالاتری از شرایط جسمانی و روانی قرار گیرند.
 
اکبرآبادی با یادآوری اینکه شرایط فعالیت ورزشکاران در میادین بین‌المللی ورزشی، فارغ از توجه به جنسیت بوده و قوانین به‌صورت عام و عمومی برای همه یکسان تعریف می‌شود، ادامه داد: ما علاوه بر ضوابط و شرایط عمومی که مجامع ورزشی دنیا برای حضور ورزشکاران اعلام می‌کند شرایط خاصی نیز برای خود در حوزه ورزش بانوان داریم، به این معنی که ما به زنان به‌عنوان گروه خاص و شایسته توجه می‌کنیم.
 
معاون ورزشی بانوان سازمان تربیت‌بدنی افزود: در حال ‌حاضر  حدود 45 رشته ورزشی در بخش بانوان فعال است که از این تعداد، برای 43 رشته شرایط و امکان حضور بانوان در میادین بین‌المللی فراهم شده است.
 
اکبرآبادی با بیان ‌اینکه ورزش در جایگاه جهانی، یک تشکل مردمی است، گفت: در کشورهای توسعه‌یافته، دولت‌ها با نگاه حمایتی به این تشکل‌ها توجه کرده و نقش حامی را ایفا می‌کنند و تضمین سلامت جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد شادابی روانی از جمله اهدافی است که این دولت‌ها در حمایت از تشکل‌های ورزشی به‌دنبال آن هستند.
 
وی با تأکید بر رعایت اخلاق در کنار علاقمندی به ورزش، اظهار داشت: کلمه جوانمردی یک صفت است که برای ورزشکاران بااخلاق اطلاق می‌شود بنابراین معرف، جنسیت نیست و هر ورزشکار موظف به رعایت موازین اخلاقی در حرفه خود است.
 
معاون ورزشی بانوان سازمان تربیت‌بدنی با اشاره به نقش مربیان ورزشی در تربیت ورزشکاران گفت: مربیانی که آشنا به مسائل فنی رشته خود نباشند، نمی‌توانند حتی در صورت اخذ مدارک لازم، به‌عنوان یک مربی درجه یک مطرح باشند.
 
اکبرآبادی با یادآوری اینکه در ایجاد ورزشگاه‌های اختصاصی برای بانوان، ظرفیت‌های مناسبی وجود دارد که باید از آن به بهترین نحو بهره برد، افزود: در حوزه ورزش بانوان، حلقه مفقوده‌ای به‌نام تماشاچی وجود دارد که این مسئله با حضور بانوان در استادیوم‌های ورزشی می‌تواند مرتفع شود و قطعا این امر موجب ایجاد هیجان ورزشی در بانوان خواهد شد.
 
معاون ورزشی بانوان سازمان تربیت‌بدنی با اشاره به اینکه ایجاد فضای امن ورزشی برای بانوان و استفاده از متخصصان علمی، از مواردی است که باید مدنظر مسئولان قرار گیرد افزود: بیشتر زنان ورزشکار در استان زنجان، در سطوح پایین و درجه 3 فعالیت می‌کنند و با توجه به بسترها و امکانات خوبی که در این استان وجود دارد، به ارتقاء سطوح ورزشی در حوزه بانوان باید اهمیت داده شود.