محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: وزارت بهداشت در آخرین روزهای سال گذشته موضوعی را به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است که بر اساس آن پرستاران از کار کردن همزمان در دو بیمارستان منع می شوند.
وی در توضیح این ابلاغیه افزود: طبق این تعهدنامه، پرستارانی که می خواهند از مزایای قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت استفاده کنند باید در یک مرکز درمانی مشغول به کار باشند.
شریفی مقدم با انتقاد از این تعهدنامه که نارضایتی و اعتراض جامعه پرستاری را به دنبال داشته است، ادامه داد: به پرستاران گفته می شود اگر این تعهدنامه را امضا نکنند مزایای قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت که از آن به عنوان قانون کاهش ساعت کار پرستاران یاد می شود، شامل آنها نمی شود.
دبیرکل خانه پرستار با عنوان این مطلب که محدود کردن افراد برای کار کردن در یک جا خلاف قانون است، افزود: البته شرایط شغلی پرستاران و حرفه پرستاری آنقدر سخت و دشوار است که هیچ پرستاری دوست ندارد دو جا کار کند اما وقتی از لحاظ مالی تامین نیستند، به خصوص پرستاران مرد مجبورند که در دو بیمارستان کار کنند.
وی با اشاره به حقوق ماهانه پرستاران که بیشتر از 500 هزار تومان نیست، گفت: اگر مسئولان وزارت بهداشت معتقدند با این حقوق می توان زندگی کرد، پرستاران هم امضا می دهند که یکجا کار کنند. اما خوب می دانیم که با این درآمدها امکان تامین هزینه های زندگی در شرایط کنونی وجود ندارد.
شریفی مقدم در عین حال به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشاره کرد و افزود: البته اگر این قانون اجرا شود قطعا دریافتی پرستاران دو سه برابر خواهد شد.
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به قانون ارتقای بهره وری که در اسفند 88 از مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد، گفت: دولت موظف بود از ابتدای سال 89 مزایای این قانون را به مشمولین پرداخت کند اما نه تنها از مزایای آن برخوردار نشده اند بلکه محدودیتهایی هم برای پرستاران اعمال می کنند.