اتابک جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: متوسط کسری مخزن سالیانه در استان سمنان حدود 188 میلیون مترمکعب و متوسط افت دشت های آن حدود 70 سانتیمتر است که مهمترین و اساسی ترین چالش اقتصادی مدیریت منابع آبی در استان سمنان محسوب می شود.
وی خواستار رعایت الگوی مصرف آب و استفاده از طرحهای مدرن و نوین کشاورزی شد و افزود: مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال و رئیس جمهور در سفر به استان سمنان اصلاح الگوی مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی را مورد تاکید قرار دادند.
جعفری با اشاره به اینکه توصیه وزارت نیرو بر این است که مصرف بهینه آب را با ترویج شیوه های نوین آبیاری محقق سازد، گفت: بر این اساس این وزارتخانه کشاورزان و بهره برداران را به این مهم تشویق و ترغیب نماید.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان ادامه داد: این شرکت برای جبران بخشی از افت سطح آب زیرزمینی و ایجاد تعادل بین منابع و مصارف چندین پروژه تغذیه مصنوعی با هدف تغذیه و تقویت سفره آب زیرزمینی و تعادل بخشی منابع در سطح استان سمنان را به اجرا درآورده است.
وی حفظ و صیانت از منابع آبی استان سمنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: آب منطقه ای سمنان اقدامات مدیریتی طرح تعادل بخشی را با جدیت پیگیری می کند.
90 درصد منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود
وی ادامه داد: پتانسیل آب های سطحی و زیرزمینی استان سمنان بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب است که حدود یک میلیون و 100 هزار متر مکعب آن در بخش کشاورزی به مصرف می رسد.
جعفری با بیان اینکه حدود 90 درصد منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود، اظهار داشت: هشت درصد از منابع آبی صرف شرب و بهداشت و تنها دو درصد در بخش صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان یادآور شد: سیاست وزارت نیرو استفاده از آب مازاد کشاورزی و تزریق آن به بخش صنعت است و پروژه هایی که توسط این شرکت مطالعه و اجرا می شود ایجاد صنایع کم آب بر را مدنظر دارد.
استان سمنان یک کارگاه بزرگ عمرانی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: با اجرای پروژه های متعدد عمرانی، استان سمنان به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.
جعفری اضافه کرد: پروژه های مفیدی در سفرهای مقام معظم رهبری و هیئت دولت به استان سمنان تصویب شده اند که از ره آورد این سفرها آب استان سمنان در افق 1420 تامین می شود.
وی روند پروژه های در دست اجرای این شرکت را مناسب دانست و افزود: سد کالپوش که یکی از سدهای بزرگ استان سمنان است با هدف تامین آب شرب و کشاورزی شاهرود در دست اجراست.
وی گفت: اگر منابع مالی این پروژه به موقع و کافی تامین شود امیدواریم در پایان سال جاری این سد را آبگیری و سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان سد مجن در شهرستان شاهرود و تصفیه خانه آب شرب دامغان را از دیگر پروژه های مهم آبی این استان برشمرد و گفت: این پروژه ها پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و امیدواریم با توجه به حساسیت بالایی که این طرحها در منطقه دارند، جلوتر از برنامه زمانبندی به بهره برداری برسند.
جعفری با تاکید به اینکه چندین پروژه مطالعاتی نیز در این استان در دستور کار شرکت آب منطقه ای سمنان قرار دارد افزود: مطالعات مرحله اول سد و سامانه انتقال فینسک به سمنان و نیز انتقال آب از نکارود به دامغان به اتمام رسیده و سال آینده این طرحها به مرحله اجرا می رسند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: برای تامین آب شرب شهرستان های مهدیشهر و گرمسار نیز پروژه هایی در حال مطالعه است که امیدواریم با ورود سرمایه گزاران بخش خصوصی این طرحها نیز در سال 91 اجرایی شوند.