زاهدان - خبرگزاری مهر: سرپرست گروه زیست شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: آزمایشگاه کشت بافت گیاهی این دانشگاه تا 10 روز دیگر افتتاح می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، جعفر ولی زاده در جمع خبرنگاران در زاهدان اظهار داشت: از جمله مزایای استفاده از روش کشت بافت گیاهان صرفه جویی در فضای فیزیکی، زمان، بهبود کیفیت و استفاده بهینه از منابع کشاورزی همچون خاک، آب و کود است.

وی گفت: با استفاده از این شیوه می توان هزاران گیاه را در یک آزمایشگاه کوچک تکثیر و تولید کرد و دیگر نیازی به کاشت گیاهان در مزرعه نیست.

وی افزود: در روش کشت بافت گیاهان، بخش های خاصی از یک گیاه که استفاده از آنها مورد نیاز است به صورت هدفمند تولید می شود و دیگر نیازی به تکثیر همه بخش های گیاه نیست.

سرپرست گروه زیست شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان داشت: از برنامه های در دست اقدام این دانشگاه تکثیر و تولید گیاهان دارویی و صنعتی از طریق کشت بافت است.

وی گفت: از جمله این اقدامات، فعالیت تحقیقاتی برای کاشت و تکثیر گیاه بومی پنیر باد به روش کشت بافت است.

وی افزود: پنیرباد یکی از گیاهان بومی منطقه بلوچستان است که بخاطر داشتن خاصیت انعقاد شیر، از سوی افراد محلی به عنوان مایه پنیر مورد استفاده قرار می گیرد.

ولی زاده اظهار داشت: با توجه به اینکه در ایران از مایه پنیر حیوانی که حجم عمده آن از مواد خارجی وارداتی است استفاده می شود می توان با تولید انبوه پنیر باد را جایگزین مایه پنیر حیوانی کرد.

وی گفت: همه ساله حداقل هشت پایان نامه با موضوع بررسی ترکیب شیمیایی گیاهان صنعتی و دارویی که عمدتا به صورت بومی در منطقه رویش دارند با تلاش دانشجویان کارشناسی ارشد رشته فیتوشیمی دانشگاه سیستان و بلوچستان تهیه و تدوین می شود.

وی افزود: اخیرا درخواست ایجاد دوره های دکتری فیتوشیمی را نیز مطرح کرده ایم که امیدواریم به زودی مجوز برگزاری این دوره ها صادر شود.