همایش "پدیدارشناسی و فلسفه ذهن" 8 تا 12 آگوست 2011 (17 تا 21 مرداد) از سوی انجمن پدیدارشناسی شمال اروپا در مرکز تحقیقات ذهنیت دانشگاه کپنهاگ دانمارک برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در همایش "پدیدارشناسی و فلسفه ذهن" که به بررسی موضوعات فلسفه ذهن از منظر پدیدار‌شناسی اختصاص خواهد داشت، اساتید و صاحبنظران گوناگون به بحث درباره مباحثی چون فلسفه استعلایی، قصدمندی، درک و همدلی می پردازند.

جاسلین بنوئیست (دانشگاه سوربن)، شان گالاگر (دانشگاه ممفیس)، کامیلا سرک- هانسن (دانشگاه اسلو)، دن زاهاوی (دانشگاه کپنهاگ) و سورن اورگارد (دانشگاه کپنهاگ) از جمله سخنرانان این همایش هستند.

فلسفه ذهن یکی از شاخه‌های فلسفه تحلیلی است که ماهیت ذهن، رویدادهای ذهنی، کارکردهای ذهنی و خودآگاهی را بررسی فلسفی می‌کند. همچنین طبیعت رابطه این امور با بدن فیزیکی که به مسئله ذهن و بدن (نفس و بدن) معروف است نیز از مهمترین مسائل فلسفه ذهن است.

البته رویکردهای قاره‌ای نیز به این شاخه فلسفی وجود دارد مانند رویکردهای پدیدارشناسانه. پدیدارشناسی یا فنومنولوژی، مکتب و روشی است که توسط ادموند هوسرل با هدف نظام‌بخشیدن به فلسفه و علوم انسانی پایه‌گذاری شد. پدیدارشناسی به دنبال پژوهش و آگاهی مستقیم نسبت به تجربیات و مشاهدات، یا به عبارت دیگر نسبت به پدیدارهایی است که بی‌واسطه در تجربه ‌ما ظاهر می‌شوند.