به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی در این باره نوشت: در اواخر فوریه گذشته بود که اولین کشتی جنگی ایرانی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 از کانال سوئز عبور کرد. اسرائیل در آن زمان بسیار آشفته بود و غرب با نگرانی به این وضعیت نگاه می کرد. به این ترتیب حدود دو هفته بعد از موفقیت انقلاب مصر و سقوط حسنی مبارک در این کشور ناگهان تمام معادلات قدیمی در منطقه زیر سوال رفت.
در ادامه آمده است: سالهای طولانی آمریکا و اروپا شکنجه ها و سرکوبگریهای رژیم مبارک در مصر را نادیده می گرفتند چرا که این کشور به عنوان نگهبانی برای سیاستهای آنها در منطقه محسوب می شد. اما حالا مبارک پیر و فرتوت در بیمارستان متهم به قتل هزاران انسان بی گناه بوده و چوبه دار انتظار او را می کشد. در این میان عبور کشتی های جنگی ایرانی از کانال سوئز به این حقیقت اشاره دارد که مصر یک سیاست خارجی انقلابی را در پیش گرفته و معماری جدیدی در خاورمیانه در حال شکل گیری است.
در ادامه آمده است: از زمانی که دولت مصر حدود سی سال پیش رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخت تقریبا هیچ روابط دیپلماتیکی بین قاهره و تهران وجود نداشت. اما حالا بعد از سقوط مبارک مصر می خوهد فصل جدیدی را در روابط خود با ایران، کشوری که دشمن اسرائیل و آمریکا و رقیب سرسخت عربستان سعودی محسوب می شود رقم بزند.
نویسنده در ادامه اظهار داشت: از طرف دیگر سیاستمداران خارجی جدید در مصر با ساده تر کردن حمل و نقل مرزی در نوار غزه کنترل و محاصره اسرائیل بر این منطقه را تضعیف می کنند. از طرف دیگر در بین معتمدین سابق دولت مبارک وزیر انرژی سابق مصر که برای فروش ارزان و بی رویه گاز این کشور به رژیم صهیونیستی مورد بازخواست قرار گرفته است به عنوان سمبلی از یک فروشنده علایق مصر به بیگانگان برای بسیاری از مردم این کشور مطرح است.
نویسنده در ادامه به وساطت مصر برای برقراری صلح و آشتی بین گروههای فلسطینی فتح و حماس اشاره کرده و نوشت: دو گروه فلسطینی فتح و حماس که از زمان عهده داری قدرت توسط حماس در نوار غزه حدود چهار سال بود که خصومت شدیدی با هم داشتند اخیرا در مرحله ای قرار گرفته اند که می خواهند به جنگهای برادرانه پایان دهند. به این ترتیب این دو گروه فلسطینی در قاهره وعده هایی را برای صلح و آشتی و تشکیل حکومت واحد دادند.
نویسنده در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: اسرائیل نمی خواهد با یک حکومت موقت فلسطینی که حماس نیز در آن شرکت دارد مذاکره کند؛ اما این رژیم متحدان خود را از دست داده است. مبارک که به تاریخ پیوست. آمریکا و غرب نیز از دور (بدون اینکه بتوانند کاری انجام دهند) تنها نظاره گر این تحولات هستند.
واشنگتن، بروکسل یا برلین خیلی کم می توانند روی تحولات داخلی کشورهای عربی تاثیر بگذارند. استقبال سرد آمریکا از آشتی بین این دو گروه فلسطینی و هشدار در این باره که کمک های مالی میلیونی به گروه فلسطینی فتح باید مورد بازنگری قرار گیرد هم چیزی را تغییر نخواهد داد.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: بازیگران جدید در دیپلماسی عربی از جمله در مصر مردمی تر از گذشته وارد صحنه شده اند و خود را به عنوان یک حکومت انقلابی می بینند که توسط ملت مشروعیت آنها ثابت شده است. آنها آشکارا در برابر غرب قرار گرفته اند و دیگر حافظ منافع این بلوک نیستند.
در ادامه آمده است: هیچ کس نمی داند که در هفته های آینده چه اتفاقاتی در منطقه رخ خواهد داد. اما تحولات به صورت جدی در جهان عرب در حال شکل گیری است. تقریبا مدت صد سال بود که غرب در خاورمیانه مرزبندی کرده و ملتها و رژیمها را آنطور که خود می خواست پیش می برد اما غرب دیگر امروز نمی تواند به این راحتی علایق خود در منطقه را دنبال کند.