به گزارش خبرنگار مهر، امیر رضا رجبی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز طرح ضربتی اسقاط تمامی تاکسیهای فرسوده شهر تهران گفت: بر اساس این طرح جامع، قرار شده است در مدت کمتر از سه ماه 11 هزار تاکسی جدید و نو به ناوگان تاکسیرانی شهر تهران اضافه شوند.
سرپرست معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت با اعلام اینکه هم اکنون در کل کشور 22 هزار دستگاه برای اسقاط در مراکز مجاز ثبت نام کرده اند، تصریح کرد: در شرایط فعلی 7 هزار دستگاه خودرو فرسوده در مرحله اسقاط و تحویل خودروی جدید قرار دارند، ضمن اینکه در شهر تهران هم به زودی 2 هزار و 500 دستگاه تاکسی جدید وارد ناوگان حمل و نقل عمومی می شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در حال حاضر اولویت شرکتهای خودروساز تولید تاکسی به منظور نوسازی و به روز رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی است، اظهار داشت: پیش بینی می شود مطابق برنامه زمانبندی تا 45 روز آینده امکان ورود حداقل 9 هزار دستگاه تاکسی جدید به این ناوگان فراهم شود.
رجبی با اشاره به هماهنگی دستگاههای مختلف دولتی و اتحادیه های تاکسیرانی برای ثبت رکوردهای جدید اسقاط خودروهای فرسوده، تاکید کرد: مطابق با توافق انجام شده با شرکتهای خودروساز در سال جاری تاکسی های دوگانه سوز جدید به متقاضیان تحویل می دهند، ضمن آنکه پیش بینی می شود از سال آینده امکان ورود اولین تاکسی پایه گازسوز به ناوگان حمل و نقل عمومی فراهم شود.
سرپرست معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در خصوص قیمت تاکسی های تحویلی به ناوگان حمل و نقل عمومی توضیح داد: سال گذشته قیمت اکثر خودروهای ساخت داخل 2 تا 5 درصد کاهش یافته و در سال جاری هم قیمت تاکسی ها به هیچ وجه افزایش نداشته، ضمن آنکه قیمت تاکسی معادل خودروهای شخصی پایین تر است.
وی همچنین از افزایش وام و تسهیلات برای تاکسی های سمند در سالجاری خبر داد و افزود: بر این اساس وام تاکسی های سمند به 9 میلیون تومان افزایش یافته است، ضمن آنکه در صورت تکمیل مدارک امکان تحویل تاکسی های نو به متقاضیان در مدت کمتر از یک هفته وجود دارد.
سرپرست معاونت نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در ادامه از تاسیس نخستین شرکت تاکسیرانی خصوصی با در اختیار داشتن مالکیت تاکسی ها خبر داد و یادآور شد: امسال نزدیک به 460 دستگاه تاکسی در قالب شرکتهای مالکیتی تاکسیرانی وارد ناوگان حمل و نقل می شود و هیچ گونه محدودیتی برای ایجاد این شرکتهای تاکسیرانی در سراسر کشور وجود ندارد.
رجبی همچنین با اشاره به شمارش معکوس برای برگزاری جشن اسقاط یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده، گفت: تاکنون 980 هزار دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج شده است و پیش بینی می شود تا یک ماه آینده تعداد خودروهای اسقاطی کشور از مرز یک میلیون دستگاه عبور کند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه با خروج یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور به طور متوسط روزانه نزدیک به سه میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی می شود، خاطر نشان کرد: مطابق با محاسبات انجام شده، متوسط مصرف بنزین در خودروهای فرسوده 50 درصد بیش از خودروهای جدید است.