یک محقق و پژوهشگر ادبی گفت: مدتی است تحقیقاتی را درباره شیوه‌های مختلف داستان‌نویسی آغاز کرده‌ام که این تحقیقات به تولید مقالاتی انجامید که تعدادی از آن‌ها در مجلات ادبی کانادا منتشر شد. قصد دارم این مقالات را در قالب کتابی در کشور منتشر کنم.

احمد بیرانوند محقق و مدرس ادبیات و متولی پروژه "راه عبور" در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: مدتی در زمینه داستان‌نویسی به تحقیق و تفحص پرداخته‌ام و داستان‌نویسی مدرن را در دو بعد پدیدارشناسی فلسفی و کوبیسم از نظر هنرهای تجسمی مورد تحلیل و بررسی قرار دادم. به نظرم این پروژه کار جدیدی درباره ادبیات داستانی ماست.

وی افزود: ادبیات داستانی ما سابقه مانیفست و نگرش جدید نداشته است و همه عناصر و قواعد داستان‌نویسی را وارد و بومی می‌کردیم. با اجرای چنین طرح‌هایی می‌توانیم در زمینه ادبیات داستانی صادرکننده باشیم. چند داستان از جمله داستان‌های پست مدرن در مقالاتی که در این زمینه تهیه کردم مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند. در واقع با این مقالات ژانر جدیدی را در داستان‌نویسی پیشنهاد دادم.

بیرانوند گفت: مقالات این مجموعه پیش از این به مجلات ادبی فرانسه و کانادا فرستاده شده و در نشریات کانادا به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. این مقالات به زودی در ایران منتشر می‌شود و کتابی از نتیجه پژوهش‌ها و نشست‌های نقد وبررسی با نام " داستان عبور" چاپ می‌شود که فعلا برای انتخاب ناشرش تصمیمی نگرفته‌ام.

این محقق اضافه کرد: بر اساس هماهنگی‌هایی که انجام دادم قرار است سلسله نشست‌های نقد و بررسی با حضور نویسندگان و منتقدان در دانشگاه آزاد دزفول برگزار شود که در آن‌ها به ادبیات داستانی و ترجمه پرداخته می‌شود. شیوا مقانلو به عنوان کارشناس و به احتمال زیاد محمدرضا سنگری در این نشست‌ها حضور خواهند داشت.

بیرانوند گفت: مجموعه مقالات و مانیفست "راه عبور" بعد از انتشار در مجلات خارجی تا پایان اردیبهشت در نشریه "الفبا" منتشر می‌شود و بعد از اتمام مراحل تحقیق و پژوهش، برای چاپ کتاب آن اقدام می‌کنم.