رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: با وجود ابلاغ قانون ارتقای بهره وری از سوی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، به نظر می رسد در مجموعه این وزارتخانه اراده جدی برای اجرای قوانین مربوط به جامعه پرستاری وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شمس الدین شمس در نخستین اجلاس روسای سومین دوره نظام پرستاری سراسر کشور با تاکید بر لزوم اجرای هر چه سریعتر قوانین ارتقای بهره وری و تعرفه گذاری به عنوان مطالبه جدی مردم و پرستاران، افزود: اکنون جامعه پرستاری فشار زیادی را به سازمان نظام پرستاری وارد می کند و به نوعی ما را در عدم اجرای قوانین مقصر می دانند. در حالی است که سازمان نظام پرستاری تمام تلاش و پیگیریهای خود را برای اجرایی شدن این قوانین انجام می دهد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام وزیر بهداشت قرار بود قانون ارتقای بهره‌وری از آخر اسفند سال گذشته اجرا شود و به این منظور بخشنامه‌ای به دانشگاهها ابلاغ شد اما دانشگاههای مختلف بر اساس سلیقه و تفسیر خود قصد اجرای این قانون را دارند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: مشاهده می کنیم در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری از پرستاران برای کارنکردن همزمان در دو بخش دولتی و خصوصی و ممنوعیت ساعت استراحت در شب، تعهدنامه می گیرند و به جای عملیاتی کردن تمام بندهای قانون، فقط محدودیت های ناشی از اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران را اجرا می کنند.

وی تصریح کرد: بحث فقدان بودجه برای گروه های دیگر تیم درمان در مجموعه دانشگاه ها و وزارت بهداشت مطرح نمی شود. اما هنگامی که نوبت به پرستار زحمتکش شبکار می رسد عنوان می شود که امکان پرداخت نیست. بنابراین به نظر می رسد در مجموعه وزارت بهداشت اراده جدی مبنی بر اجرای قوانین ارتقای بهره وری و تعرفه گذاری خدمات پرستاری وجود ندارد.
 
شمس، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را از مهمترین قوانین مصوب برای جامعه پرستاری دانست و خاطرنشان کرد: قرار بود این قانون از اول دی یا اول بهمن سال 89 اجرا شود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.