رئیس شورای شهر تهران گفت: رای دادن در مورد انحلال سازمان نوسازی کاری آسانی است اما باید این رای گیری بر اساس منطق و استدلال باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در جلسه علنی روز سه شنبه شورای شهر با تاکید بر اینکه نباید در بافت های فرسوده به فکر درآمدزایی بود، اظهار کرد: در جلسات گذشته در خصوص عملکرد سازمان نوسازی شهرداری تهران گزارشاتی ارائه شد که متاسفانه قانع کننده نبود امروز نیز شهردار تهران با حضورش در شورا به ارائه گزارش و دفاع از این سازمان پرداخت، اما نکته مهم در این بافت ها این است که باید درست کار کنیم و از هرگونه دور خود پیچیدن خودداری کنیم.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: پیشنهاد من این است پیش از رای گیری درباره منحل شدن یا نشدن این سازمان، طرح تحقیق و تفحص از سازمان نوسازی را مطرح کنیم تا با بررسی کارشناسی و دقیق همراه با استنادات، راهکار منطقی برای مشکلات این سازمان ارائه دهیم که تصمیم گیری کنیم آیا این سازمان منحل شود یا نه!

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه هم اکنون بحث 700 میلیارد تومان برای اوراق مشارکت بافت های فرسوده مطرح است، گفت: اگر در خصوص این سازمان تفحص شود و وضعیت 400 میلیارد تومان پیشین شفاف سازی شود قطعا راحتر می توان تصمیم گیری کرد.

چمران در پاسخ به برخی از اعضا که طرح تفحص و تحقیق را غیر ضروری می دانستند، گفت: هدف از مطرح کردن این طرح تنها شفاف سازی است نه گره زدن تا با آرامش خاطر در خصوص این سازمان تصمیم گیری شود وگرنه رای گرفتن درباره انحلال کار سختی نیست اما صحبت اینجاست که آیا مشکل بافت های فرسوده شهر با منحل شدن این سازمان حل می شود یا نه؟!

وی ادامه داد: شورا چند هفته است در خصوص این سازمان به بررسی پرداخته است اگر بتوانیم کار مستند و قوی نسبت به عملکرد این سازمان داشته باشیم قطعا تصمیم گیری ما نیز منطقی خواهد بود و از هر گونه تصمیم هوایی خودداری خواهد شد. در واقع این تفحص بنایی برای تصمیم گیری آینده است.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حسابرسی در خصوص سازمان نوسازی صورت نگرفته است، گفت: با این طرح می توان از وضعیت مالی این سازمان نیز مطلع شد .

هادی ساعی عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه سازمان نوسازی یک روزه به وجود نیامده که یک روزه از بین برود، گفت: شورای شهر در روند تصمیم گیری خود از آخر به اول رجوع کرده و در ابتدا بعد از ارائه گزارش مدیر عامل سازمان نوسازی موضوع انحلال را مطرح کرده است در حالیکه باید در ابتدا راهکارهای حل مشکل ارائه شده و در صورت به نتیجه نرسیدن موضوع انحلال مطرح شود.

وی اضافه کرد: من از اعضاء شورا می خواهم که صبر بیشتری داشته باشند، من نیز ایراداتی به نحوه عملکرد این سازمان دارم اما معتقدم باید تمام جزئیات به طور دقیق در نظر گرفته شود تا پس از بررسی کامل بتوانیم بهترین نتیجه را اعلام کنیم.

در ادامه جلسه علیرضا دبیر، عضو شورای شهر نیز خاطرنشان کرد: در مورد انحلال سازمان نوسازی نباید عجولانه تصمیمگیری شود، چرا که به نظر من تحقیق و تفحص در جامعه بازتاب خوبی نداشته و پیشنهاد می کنم یک کمیته 3 نفره برای بررسی اوضاع مالی سازمان نوسازی شهر تهران تشکیل شود.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران هم در جلسه امروز شورا با بیان این که امسال و برای نخستین بار تهران بر اساس سند توسعه اداره خواهد شد ، گفت: در سال های گذشته بر اساس بخشنامه ها و موردی به شهر سازی می پرداختیم اما هم اکنون تکلیف روشن است و تمامی اقدامات بر اساس سند توسعه شهر اداره می شود.

هیربد معصومی در جلسه امروز شورای شهر که با حضور شهردار تهران و با موضوع بررسی وضعیت عملکرد سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد ، با اشاره به اینکه وزارت مسکن و شهر سازی در گذشته توجهی به نوسازی بافت های فرسوده نداشته است، اظهار کرد: امسال اولین سالی بود که دولت با همکاری شهرداری و وزارت مسکن قانونی را به تصویب رساند که نشان دهنده جدی بودن این بحث بوده، در حالیکه در این 32 سال بافت های فرسوده مورد توجه نبوده است.

معصومی در ادامه با اشاره به تصویب طرح تفصیلی و جامع شهر تهران در سال 85 و اجرای این طرح در سال جاری بیان کرد: ما برای اینکه بتوانیم ارتباط شهروندان را با کارمندان به حداقل برسانیم سیستمی شدن پروانه و صدور مجوز را راه اندازی کردیم و هم اکنون تشکیل پرونده از طریق دفاتر الکترونیک متمرکز در حوزه استخراج شده و ارسال می شود.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در ادامه گفت: امسال برای اولین بار است که شهر تهران بر اساس سند توسعه اداره می شود و در سال های گذشته بر اساس بخشنامه ها و موردی به شهرسازی می پرداختیم اما هم اکنون تکلیف ما روشن شده و تمامی اقدامات بر اساس سند توسعه شهری(منظر شهری) که طرح فرا دست طرح تفصیلی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شهرداری 42 طرح منظر شهری را ظرف دو سال گذشته به تصویب رسانده و ابلاغ کرده است که در این مورد می توانید این طرح ها را به طور رندوم بررسی کنید.

معصومی با اشاره به صحبت های رسول خادم در خصوص عدم استفاده سازمان نوسازی از زمین های ذخیره ارضی اظهار کرد: ما در سال گذشته در مورد زمین های ذخیره مشاور گرفتیم و بر اساس طرح تفصیلی در این اراضی لکه گذاری صورت گرفته است که بر اساس آن هم اکنون 5 هزار هکتار زمین شناسایی شده و سه هزار هکتار از آن اغلب خورده مالک دارند و به طور کل فعال سازی این اراضی به سادگی صورت نمی گیرد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اظهار کرد: ما بنا داریم یک سوم از منافع نوسازی در این اراضی به حوزه بافت فرسوده تخصیص یابد و دو سوم از آن نیز به سطح بافت ناپایدار بیاید.

معصومی تصریح کرد: به این ترتیب تمامی اقدامات ما در حوزه بازسازی بافت های فرسوده به این معنی نیست که دو سوم از بازسازی ها را به تجاری سازی اختصاص می دهیم، چرا که ما بر اساس طرح های منظر شهری اقدام می کنیم و اگر این اقدام درست نیست ، اعلام کنید تا با توجه به سند فرا دست به تجدید نظر بپردازیم.

وی افزود: تمامی اقدامات در حوزه شهرسازی اعم از تشخیص بافت فرسوده و صدور پروانه به صورت سیستمی و بدون دخالت کاربر به انجام می رسد.