به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم که با حضور مدیران و برنامهسازان رسانه ملی برگزار شد، خوشچهره به بیان اهمیت و ضرورت این نامگذاری و اینکه این موضوع در سالهای اخیر از اهمیت بالایی برخوردار شده پرداخت و نقش رسانه ملی را در تبیین سیاستهای این نامگذاری مهم ارزیابی کرد.
وی با اشاره به نوع نامگذاریها و دیدگاه مقام معظم رهبری گفت: با توجه به اینکه ایشان نگاه متفاوتی به مسائل دارند و با نگاهی استراتژیک اولویتها و ضرورتها را مشخص مینمایند باید با استفاده از تمام ظرفیتها و شناخت اساسی از اهداف، بتوان منافع ملی را در بهترین نوع تأمین کرد که اولویت تمام این نامگذاریها همانا تأمین منافع ملی است؛ چرا که در مقاطع گوناگون حوزههای مختلف منافع ملی متغیر بوده است. به طور مثال در زمان جنگ اولویت اصلی در این حوزهها امنیت بود که اهداف کلانی مانند حاکمیت و استقلال را دربرمیگرفت ولی در حال حاضر، اولویتها بیشتر در حوزه اقتصاد و رفاه عمومی تعریف شدهاند که سعی تمام مسئولین در این امر بهبود سطح رفاه، با افزایش درآمد و تولید ملی و بالطبع افزایش تولید ناخالص ملی خواهد بود.
وی با اشاره به نوع نگاه مسئولین به حوزه اقتصاد و رفاه عمومی افزود: نوع نگاه به حوزهها، تحلیلها را نیز متفاوت میکند و ما باید در یک طرح منطقی حوزههای متفاوتی را تشخیص بدهیم. به طور کلی ما در قلمرو اقتصادی ضعفهایی داریم، پس از این رو نکته مهمی را که باید در منافع ملی مورد اهمیت قرار دهیم بازشناسی اهداف است که باید با بازبینی تحولات و تأثیرات منطقهای و داخلی و شناخت دقیق از ضعفها بتوانیم علاوه بر این که ضعف را بپوشانیم، استراتژیهای خاصی را هم در این زمینهها تبیین کنیم.
عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد، نگاههای موجود در این زمینه را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: در این بین دو مرحله وجود دارد یکی مطالعه وضع موجود برای شناخت روند مبتنی بر عملکرد گذشته و دیگری تحلیل روند براساس تلاشهای انجام شده و درک صحیح از مفهوم که این موضوع بیشتر بر عهدة رسانة ملی قرار دارد و با تبلیغات و اطلاعرسانی به موقع باید این امر صورت گیرد.
وی وضعیت اقتصادی برشمرده شده در برنامه پنج ساله را با توجه به هدفها و جهتگذاریهای آن دارای وجاهت علمی دانست و گفت: با توجه به اینکه در سند چشمانداز ملی اولویتهای بسیاری در حوزه اقتصادی تعریف شده است رسیدن به این امر مهم آمال و آرزو نیست و نظام مقدس جمهوری اسلامی ظرفیت این را دارد که بتواند ما را به جایگاهی که در آن تعریف شده برساند و با توجه به رشد همه جانبة کشورهای منطقه این ضرورت به وجود آمده و میبایست فاصلهای را که در این 6 سال با چشمانداز داشتهایم، با آهنگ حرکتی جدیدی که مفهوم جهاد در آن گنجانده شده است کوتاهتر کنیم و این امر تلاش مستمر با نگرش به آینده و تمرکز به تصمیمگیریهای نظام و حفظ منافع ملی را میطلبد.
خوش چهره مقوله مشارکت مردمی را امری مهم دانست و گفت: مشارکت مردمی مقولهای بسیار مهم است و نقطه قوت نظام نیز سرمایهای به نام مردم میباشد و حضور در این عرصه با نشان دادن اعتماد و استفاده از عقلانیت و تأکید بر شفافیت و صداقت نگرش زیبای مقام معظم رهبری میسر است که این امر بسیار مهم، رسالت سنگینی را بر دوش رسانه ملی نهاده است و رسانه ملی میتواند عالمانه این امر مهم را به سرانجام برساند.
وی وظیفه رسانه ملی را در این امر، مهم برشمرد و گفت: رسانه ملی باید براساس وظیفه خود که همانا دادن امید و آگاهی به مردم است حرکت جهادی خود را انجام دهد و با ارائه راهحلها و آسیبشناسی بموقع بتواند در پیشبرد این مفاهیم تلاش کند. رسانه ملی در واقع پلی است بین مردم و مسئولین که در جهت القاء بهتر بحث جهاد اقتصادی میتواند کمکهای شایانی را در این زمینه داشته باشد.
خوش چهره در پایان راهکارهایی را برای تحقق بهتر نامگذاری سال برشمرد و گفت: شناخت صحیح از مسائل، بررسی حوزههای مرتبط به این نام و سپس بازشناسی اهداف که جزء ضروریترین مسئلههاست و درک صحیح از مفاهیم و دوری از سلائق و تصمیمگیریهای مناسب و بجا میتواند ما را به بالاترین جایگاه در عرصة اقتصادی برساند و نظام جمهوری اسلامی برای رساندن ما به آن جایگاه از ظرفیت خوبی برخوردار است.
در پایان جلسه خوشچهره به سئوالات پژوهشگران و مدیران حاضر در جلسه در خصوص مسائل جهاد اقتصادی و رویکردهای لازم در سیاستگذاری اجرایی و رسانهای پاسخ گفت.