هادی شریفی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در پاسخ به این سئوال که شبکه استانی زاگرس در سال 89 پربیننده بوده، درباره این موفقیت و عوامل موثر برآن به خبرنگار مهر گفت: میل، نیاز و مصلحت مخاطب سه رکن اساسی رسانه ملی هستند و در بعد استانی، توجه به هویت بومی و محلی و بهرهگیری از ظرفیتها و استعدادهای استان مهمترین رسالت شبکههای استانی صدا و سیماست.
وی در ادامه افزود: در صداوسیمای مرکز کرمانشاه، میل و نیاز مخاطبان، از طریق نظرسنجیهای علمی مرتب سنجیده میشود و به تماسهای مردمی توجه میشود. بازخورد برنامههای شبکه بررسی شده و در جلسات طرح و برنامه، اتاقهای فکر و جلسات ارزیابی تحلیل میشود و تصمیمگیرندگان در شبکه استانی از نخبگان، کارشناسان و مسئولان استان دعوت میکنند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه خاطرنشان ساخت: در چنین بستری که براساس فراست مخاطبان تصمیم گرفته میشود، ارتباط دوسویه مخاطب ـ رسانه و برنامه ـ مخاطب وجود دارد و از نظرات علمی و کارشناسی برای مهندسی پیام بهره گرفته میشود، بدون تردید مخاطب نسبت به رسانه احساس تعلق میکند و جذب آن میشود.
شریفی ادامه داد: در طراحی برنامهها ما به جوان بودن استان، تنوع قومیتها و آداب و رسوم، خردهفرهنگها، پتانسیلهای ارزنده استانی چه در بعد تاریخی و طبیعی و چه در بعد استانی آن توجه ویژه داریم. اعتماد مخاطبان نیز یکی دیگر از سرمایههای ما محسوب میشود که آن را از طریق طرح مطالبات مردمی در برنامههای چالشی و خبری به دست آوردهایم.
وی تاکید کرد: سرعت عمل بالا، رعایت اصل بیطرفی، موثق بودن و منطبق بودن اخبار و گزارشهای خبری با نیازهای مردمی از عوامل مهم علاقه و توجه مردم به شبکه استانی است. این موفقیت و جذب 76 درصدی مخاطب حاصل همت و تلاش کارکنان و توجه به مطالبات و مقتضیات استانی است.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در پاسخ به این سئوال که چه برنامههایی برای حفظ این جایگاه و تداوم این موفقیتها دارید؟ گفت: ما برای حفظ جایگاه خود در بین مخاطبان عزم جدی داریم، چرا که چنین جایگـاهی به آسانی حاصل نشده است. ما با صرف ساعتها وقت و برگزاری جلسات کارشناسی و بهرهمندی از نظرات متخصصان حوزههای مختلف ارتباطات، روانشناسی، جامعهشناسی و... برنامهریزیهای دقیقی صورت دادهایم تا ضمن حفظ این جایگاه برتر، میزان مخاطبان خود را نیز افزایش دهیم.
وی اشاره کرد: لذا یکی از مهمترین تصمیمات ما برای سال 90 افزایش ساعات تولید و پخش برنامههای استانی از 6 صبح تا 2 بامداد است. از دیگر اولویتهای ما تکمیل پوشش تصویری تا دورترین نقاط مرزی استان، حساسیت بیشتر در چینش زمانی برنامهها، انعکاس هرچه بیشتر دیدگاهها و مطالبات مردمی و بهرهگیری از شیوههای نوین برنامهسازی، افزایش تولیدات هنری اعم از انیمیشن، تلهفیلم و سریال و تولید آثار نمایشی فاخر بویژه در حوزه ادبیات بومی است.
شریفی خاطرنشان ساخت: از دیگر اولویتها میتوانم به توجه بیشتر به خرده فرهنگهای موجود در سطح استان، جذب هرچه بیشتر پیشکسوتان هنری و ادبی استان و استفاده از تجارب آنان، توجه خاص به امر مستندسازی براساس اقبال عمومی به تولیدات مستند، بهرهمندی بیشتر از آثار باستانی و طبیعی و گردشگری استان و بهرهگیری از برنامهسازان متخصص و آشنا به نیازهای رسانه و نیازهای طیفهای مختلف سنی، جنسی و تحصیلی اشاره کنم.