به گزارش خبرگزاری مهر، نشانهشناسی اجتماعی یکی از رویکردهای معاصر در حوزه نشانهشناسی است که به جای نشانه بر نشانهسازی و در نتیجه بر فرآیند معناپردازی در بستر اجتماع و فرهنگ تأکید دارد. از سوی دیگر در این رویکرد، همه نشانهها مرکب انگاشته میشوند. به بیان دیگر، همه نشانهها چندشیوهاند و مرکب از چند نظام نشانهای هستند.
از این رو، یکی از مباحث مهم اینگونه نشانهشناسی "چندشیوگی" است. این رویکرد از یک سو بر پایه نشانهشناسی اجتماعی مطرحشده از سوی مایکل هلیدی شکل گرفته است و در واقع نام خود را از آن میگیرد. از سوی دیگر، یکی از رویکردهای تحلیل انتقادی گفتمان است که پا را فراتر از متن کلامی گذاشته و به ویژه به حوزههایی چون تصویر و نظامهای دیداری، مکان، موسیقی و صدا میپردازد.
دکتر فرهاد ساسانی در دومین کارگاه نشانهشناسی خود در شهر کتاب در پنج جلسه، به پایههای نظری نشانهشناسی اجتماعی و مفاهیم بنیادی آن و سپس به اختصار به دستاوردهای مهم و نشانهشناسان شاخص اجتماعی در حوزههای مختلف تصویر، صدا و مکان می پردازد.
این دوره آموزشی روزهای یکشنبه، ساعت 16 تا 18 برگزار میشود و آغاز آن یکشنبه، 22خرداد ماه است. علاقمندان میتوانند تا 25 اردیبهشت فرصت دارند برای ثبتنام در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.