کرج - خبرگزاری مهر: با گذراندن مراحلی دشوار و طولانی سرانجام اساسنامه پیشنهادی هیئت موسس خانه مطبوعات استان البرز تایید شد و به ثبت رسید تا اصحاب رسانه به عینیت یافتن بخشی از خواستها و وعده هایی که طی سالیان متوالی به آنان داده شده بود امیدوار شوند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، با تورقی کوتاه در صفحات سایت ها و نشریات استان به راحتی می توان روزگاری که بر تشکیل این خانه گذشته، از وعده های یک سال اخیر مسئولان تا مراحل ثبت اساسنامه را مرور کرد:

فرماندار کرج (سال 89): قرار است به 50 نفر از خبرنگاران وام تعلق گیرد.

فرماندار کرج (سال 89): برگزاری کارگاههای آموزشی خارج از شهر از سوی فرمانداری حمایت می شود.

فرماندار کرج(سال 89): قرار است مجموعه 200 واحدی مسکن مهر ویژه خبرنگاران در شهر جدید هشتگرد ایجاد شود.

استاندار البرز(سال 89): شهرداری ملزم به در نظرگرفتن مکانی برای استقرار هیئت موسس خانه مطبوعات شده است.

استاندار البرز(سال 89): در سطح شهرستان و استان به رغم حضور نشریات قدرتمند، این نشریات با کمترین آسیب و غرض ورزی مشغول فعالیت هستند و این مسئله فرصت خوبی است تا بیش از پیش برای رشد نشریات برنامه ریزی شود.

معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان البرز(سال 89): طبق آئین نامه با تکمیل هیئت مؤسس در سطح استانی با مشارکت رسانه های ساوجبلاغ و نظرآباد، می توانیم همزمان با تولد استان البرز نسبت به دریافت مجوز رسمی خانه مطبوعات البرز از وزارتخانه متبوع اقدام نماییم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز(سال 90): جشنواره و نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریهای استان البرز پس از تشکیل خانه مطبوعات و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی برگزار می شود.

معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان البرز(سال 90): اساسنامه خانه مطبوعات البرز به وزارت ارشاد ارسال شد.

و در نهایت: معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان البرز(سال 90): اساسنامه تنظیمی هیئت موسس استان البرز تایید و ثبت شد.

لازم به ذکر نیست که تحقق بخش عمده این وعده ها از جمله مسکن خبرنگاران، تامین مکان استقرار هیئت موسس، بیمه و دریافت تسهیلات اعطایی به رغم اعلام آمادگی مسئولان، به دلیل عدم پیگیری منسجم و منظم غالبا در حد حرف باقی ماند و به تشکیل خانه مطبوعات استان منوط و مقید شد.

حال استان البرز شکل گرفته و اساسنامه خانه مطبوعات استان که به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیش بینی تمامی فرصت ها و تهدیدها می تواند به عنوان یک الگوی کشوری مورد استفاده قرار گیرد، تایید شد تا از این طریق اساسی ترین گام برای شکل گیری یک نظام منسجم رسانه ای در استان برداشته شود.

بومی بودن این اقدام اولیه که در نتیجه بهره گیری از خرد جمعی و با در نظر گرفتن مشخصات بومی و نیازهای منطقه پس از برگزاری جلسات متعدد معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با همکاران حوزه رسانه و استفاده از تجربیات سایر استان ها حاصل شد از اساسی ترین مزایای این اساسنامه به شمار می رو، بر این اساس و به طور قطع در این میان نمی توان از حمایت های مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کوشش و جدیت معاون مطبوعاتی وی و اعضای هیئت موسس برای تنظیم اساسنامه ای کاربردی غافل شد.

مسئولانی که همیشه مقصر نیستند!

حال روزهای زیادی بر خبرنگاران کرج و اینک استان البرز گذشته است، این قشر خوشی ها و تلخی های زیادی را در کنار هم تجربه کرده اند، آمدن و رفتن مسئولان را بارها به چشم دیده اند، حرف های تکراری آنقدر شنیده اند که با رجوع به حافظه خود می توانند از بر حرف های مسئولان را بنویسند، وعده های گوناگون فراوان گرفته اند، حتی گوششان از برخی نیش و کنایه ها پر است اما...

اگرچه مسئولان بارها و بارها خبرنگاران را تنها به این دلیل که مطلبی خلاف میل و نظرشان منتشر کرده اند مورد بی مهری قرار داده یا همه را به یک چوب رانده اند، اما در این میان از نقش رسانه ها و اصحاب آن نیز نباید غافل بود؛ باید با نگاهی جامع تر به مشکلات این قشر نگریست و دریافت که آیا به تنهایی مسئولان هستند که موجبات دردسر برای اصحاب رسانه را فراهم می آورند؟ به راستی آیا ما که مدعی سردمداری حوزه ای حساس چون رسانه و فرهنگ می باشیم خود در تمامی عرصه هایی که به آن ورود پیدا کرده ایم صحیح و اصولی عمل نمودیم؟ بدون شک همه ایرادات و مشکلات بر یک سو وارد نیست.

رسانه به دلیل ارتباط مستمر و مستقیم با تغییر و تحولات سیاسی به شدت متاثر از این حوزه است و در تمامی کشورها غالب نشریات و خبرگزاری ها با رویکرد و اهداف سیاسی شان تقسیم بندی می شوند اما آیا اخلاق حرفه ای این مجوز را به اصحاب رسانه می دهد که در راه اهداف سیاسی خود اصول انسانی و اخلاقی شان را زیر پا بگذارند؟

چه بسیار شاهد بوده ایم که عده ای از همین قشر با دریافت وعده یا مبلغی، یا حتی صرف داشتن نظری شخصی اقدام به تخریب یا تشویق مسئولی کرده اند. گاه حتی دیده ایم افرادی به این حوزه وارد شدند که هنوز به سن قانونی نرسیده و با بی تدبیری برخی مدیران مسئول یا سرپرستان لوگوی نشریه ای را به دست گرفته، با انجام اقداماتی نامناسب جز تنگ کردن عرصه بر حرکت اصولی رسانه ای و تخریب چهره خبرنگاران در منطقه تاثیری به جا نگذاشته اند.

اگرچه اینها همه نیازمند تشکلی بود که به ساماندهی و سازماندهی این قشر کمر همت بندد لیکن برخورداری از حسن تدبیر برای یک مدیر مسئول، سرپرست و یا سردبیر برای بهره گیری از نیروهای خلاق و اخلاق گرا از اصول ذاتی هر رسانه است، نکته ای که در این سال ها از سوی برخی مسئولان رسانه نادیده گرفته شد و به نگاهی صرف حول محور در آمد زایی محدود گردید.

اینک خانه مطبوعات استان پس از مدت ها انتظار در حال شکل گیری است و خواه ناخواه اعضای این مجمع که متشکل از نمایندگان نشریات و خبرگزاری های البرز هستند بر کرسی های مسئولیت آن تکیه خواهند زد. اصحاب رسانه صاحب بانک اطلاعاتی جامع و دقیق خواهند شد، وضعیت بیمه ، معیشت و امنیت شغلی خبرنگاران رسیدگی می شود، دانش فنی آنان با برگزاری دوره های آموزشی افزون شده و جشنواره مطبوعات،  سره را از ناسره جدا خواهد کرد و ...

آنچه می ماند ما هستیم و شیوه عملکردمان تا به گفته استاندار، اتاق فکر خوبی برای مسئولان مان باشیم. حالا باید بدانیم این ماییم که گرداننده اصلی فضای رسانه ای استانمان هستیم و نتیجه هر کینه و بدخواهی به حرفه خود و منطقه خودمان باز خواهد گشت. کاش در این آغاز راه گره هایی که از سال های دور و در اثر نابسامانی این حوزه نسبت به یکدیگر در ذهنمان ایجاد شده را باز کنیم و با دیدی عمیق و رویکردی مثبت، خشت به خشت دیوارهای این خانه را بچینیم و برای آن طرحی نو در اندازیم!