بايد پذيرفت كه علاوه بر خودمان ، تمدنهاي ديگري هم در عرصه جهاني وجود دارند . بنابراين بايد ياد بگيريم كه به تمدنهاي ديگر هم با ديده احترام بنگريم و آنها را به رسميت بشناسيم . تحقق چنين امري امكان پذير است كه احساسات وخوشيفتگي جمعي مان را كنار بگذاريم و در عرصه فرهنگ با جهانيان به تعامل بپردازيم .

به گزارش خبرگزاري مهر،  دكتر اكبر عالمي استاد دانشگاه و منتقد  هنري با اشاره به اين مطلب به ستاد خبري همايش بين المللي هنر و جهاني شدن افزود: امروزه همان گونه كه اصول و قواعد بانكداري ، صنعت هواپيمايي ،مقاطع تحصيلي ، خدمات بيمارستاني و بسياري از مظاهر جامعه نوين جهاني از يك الگو تبعيت مي كنند و به سمت جهاني شدن پيش مي روند هنر هم از اين قاعده مستثني نيست. البته در اين ميان بلند گوهاي قويتر و حيطه هاي عرضه هنر در دست كشورهايي است كه تكنولوژي و اقتصاد برتري دارند.

عالمي با اشاره به اينكه هنر ، انديشه ، خرد و دانايي را نمي توان در انحصار هيچ قوم و ملت خاصي قرار داد، اظهار داشت: تبادل هنري و فرهنگي با جهان به ارتقاء سطح زندگاني و نگرش آدميان كمك  مي كند.

تحليلگر فيلمهاي سينمايي پيرامون وضعيت هنر در جهان امروز گفت: متاسفانه با گسترش شبكه هاي تلويزيوني در نيمه  اول قرن بيستم و شبكه هاي ماهواره اي در نيمه دوم آن ، هنر بتدريج  دچار زوال وانحطاط  شد. مثلا اروپايي كه در تاريخ هنر خود دوران باشكوهي چون باروك و گوتيك را تجربه كرده بود ، در مقايسه با قرون گذشته هرگز به شكوه گذشته دست نيافت.

وي آنگاه افزود: در گذشته هنرمندان در چهارگوشه جهان به خلق آثار جاويدان مي پرداختند  و جاودانگي نسبي يكي از مشخصه هاي هنر بود، اما هم اكنون شبه هنرمندان به واسطه ابزارهاي رسانه اي علاوه بر ايجاد اعوجاج درهنر و ترويج آثار شبه هنري براي خود اعتبار كاذبي كسب كرده اند. به همين خاطر امروزه مي بينيم كه مثلا موسيقي زيبا و باشكوه لودويگ سباستيان  باخ جاي خود را به موسيقي هاي مبتذل و سطح پاييني داده و يا ديگراز نويسندگاني چون مولير و شكسپير خبري نيست.

وي با ابراز نگراني از ترويج آثار شبه هنري به جاي آثارهنري تصريح كرد: نبايد از روند جهاني شدن هنرنگران باشيم ، به شرط آنكه ارتباط هنرشناسان را با مردم رونق بخشيم. امروزه آيين هاي قبيله اي ، محلي و منطقه اي در لابلاي تير آهن و بتونها فراموش مي شوند و به سختي ميتوان آنها را درميان صحنه هاي زنده فرهنگ مردم يافت . عصر شتاب و سراسيمگي به جوان غربي، مولير و شكسپير را نمي دهد ، زيرا مرد عنكبوتي و ماتريكس او را مجذوب كرده است.

وي در پايان افزود:  بنابراين بايد پذيرفت كه زمانه عوض شده، ولي اين مسئله مانع از اين نيست كه هويت خود را نشناسيم . بايد ريشه هاي هويتي خودمان را بشناسيم و درعين حال به روند جهاني هم نظر داشته باشيم .

همايش بين المللي هنروجهاني شدن به همت مركز مطالعات و تحقيقات هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و با حضور انديشمندان سراسر جهان در تاريخ 27 و 28 ديماه در تهران برگزار مي شود.