به گزارش خبرگزاری مهر، این جعبه ابزار با 313 ابزار ساخته شده از سنگ که 33 هزار سال قدمت دارد در روسیه کشف شده است. این کشف می تواند سند یکی از آخرین پناهگاههای انسانهای اولیه پیش از انقراض آنها باشد.
گروهی از محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه که نتایج یافته های خود را در مجله ساینس منتشر کرده اند به این کشف دست یافته اند.
با وجود اینکه در این سایت فسیلهای بدن انسان کشف نشده است این دانشمندان اظهار داشتند که این ابزارآلات را انسانهای اولیه ساخته اند.
در حقیقت این ابزارها شباهت بسیاری به فناوریهای دوره پارینه سنگی میانه (بین 300 هزار تا 35 هزار سال قبل) دارند که به دست انسانهای اولیه ابداع شده بودند.
این سایت باستان شناسی در "بیزووایا" بر روی کوههای اورال واقع شده است.
از میان ابزارهایی که در این جعبه وجود دارند می توان به یک "چند تیغه" سنگی اشاره کرد که با تکنیک سنگ تراشی ویژه دوره پارینه سنگی میانه ساخته شده است. در این سایت همچنین بقایای حیواناتی چون خرس، گرگ، روباه و ماموت پیدا شده است.
به گفته این باستان شناسان، در صورتی که این ابزارها به دست انسانهای اولیه ساخته شده باشند این بدان معنی است که این گونه حداقل هزار کیلومتر بیشتر از آنچه که تاکنون تصور می شد به سرزمینهای شمالی نفوذ کرده بودند.
باوجود این، بسیاری از انسان شناسان معتقدند که انسانهای مدرن بین 75 هزار تا 50 هزار سال قبل شروع به گرفتن جای انسانهای اولیه کرده اند.
به اعتقاد این کارشناسان، بنابراین این احتمال نیز وجود دارد که این ابزارها می توانسته اند به دست گروهی از انسانهای مدرنی که فرهنگهای پارینه سنگی میانه را حتی تا مدتها پس از گسترش جوامع مدرنتر دوره پارینه سنگی متاخر حفظ کرده بودند ساخته شده باشد.
هر چند در این سایت، هیچ ردی از ابزارهایی چون کارد و چنگال که در دوره پارینه سنگی متاخر و به دست انسانهای مدرن اختراع شده است پیدا نشد.