مصطفی امیدقائمی در گفتگو با مهر در مورد افزایش تعداد شرکتهای عرضه شده در فرابورس گفت: هلدینگها، شرکتهای مادرتخصصی، شرکتهای سرمایه گذاری وابسته به شرکتهای مادرتخصصی و نهادهای مالی و اقتصادی بزرگ می توانند از بازار فرابورس برای عرضه سهام استفاده کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به عرضه سهام شرکتهایی که سازمان خصوصی سازی برای واگذاری در فرابورس ایران آماده می کند، افزود: همانطور که سازمان خصوصی سازی عرضه سهام را از طریق این بازار انجام می دهد، سایر شرکتهای نیز می توانند عرضه سهام خود را از طریق فرابورس انجام دهند.
وی با اعلام آمادگی فرابورس ایران مانند سال گذشته در عرضه سهام شرکتها عنوان کرد: این بازار برای عرضه سهام شرکتها کم و بیش مورد استقبال قرار گرفته است.
افت سودآوری فرابورس
امیدقائمی به کاهش 45 درصدی کارمزد فرابورس در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره و بیان کرد: براین اساس وضعیت سودآوری فرابورس در سال جاری مشابه سال گذشته نخواهد بود و دچار افت خواهد شد.
وی به موضوع ابزارها و نهادهای مالی جدید در فرابورس که به شدت مورد پیگیری است، اشاره کرد و گفت: سازمان بورس برای ایجاد ابزارهای جدید با محدودیتی مواجه نیست به همین دلیل به فرابورس برای ایجاد ابزارهای جدید کمک می کند.
به گفته مدیرعامل فرابورس ایران، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به فرابورس ایران توجه ویژه ای دارند و حوزه معاملات و همچنین عرضه اوراق مشارکت را به سمت فرابورس انتقال داده اند و همین کار به توسعه فعالیتها و حجم معاملات فرابورس کمک می کند.
مردم مستقیما درگیر معاملات نشوند
وی به مردم توصیه کرد که به هیچ وجه خود مستقیما درگیر معامله در این بازار نشوند و مردم عادی، سرمایه گذاران و علاقمندان به سرمایه گذاری در فرابورس با مطالعه و دقت بیشتری وارد این بازار شوند.
امیدقائمی با بیان اینکه ریسکهای مختلف بر سودآوری شرکتها تاثیر می گذارد، تصریح کرد: مدیران متخصص سازمان بورس بر روی فعالیتها در بورس و فرابورس نظارت کافی دارند.