به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی که درمراسم ثبت ملی مجموعه نقشه های تاریخی آرشیو وزارت امور خارجه سخن می گفت با اشاره به اهمیت این اسناد گفت: اسنادی را که امروز مشاهده می کنید حافظه تاریخی یک ملت در بیش از 3 هزار سال تاریخ مدون است.
وی افزود: اسناد چنین ملتی اسناد افتخار و عزت ملت ایران است کشور ما به عنوان کشور دیرپا علی رغم مرور هزاران سال همچنان به عنوان یک کشور خودنمایی می کند و در طوفان های فراوانی که در سالهای گذشته کشور را در بر گرفته است توانسته ایم با وحدت و انسجام تمامی این فراز و فرودها را پشت سر بگذاریم و امروز بعد از انقلاب اسلامی به عنوان یک قدرت نوظهور رخ نمایی کنیم.
وزیر امورخارجه با بیان اینکه از هر منظری که نگاه می کنیم ایران یک کشور نقش آفرین در منطقه و در میدان سیاست بین الملل است افزود: ممکن است این نقش آفرینی به مذاق برخی خوش نیاید، اما واقعیت در عرصه سیاست چیز دیگری است و امروز ایران به عنوان یک کشور توسعه یافته تلقی می شود و علی رغم اینکه از نظر تکنولوژی و علم راه درازی پیش رو داریم اما در تعاملات سیاسی باید به عنوان یک کشور توسعه یافته با ما برخورد شود چراکه هم اکنون در جهان نقش آفرین هستیم.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اسناد تاریخی هر کشوری تاریخ تمام نمای تحولاتی است که در آن کشور رخ داده است، تصریح کرد: مرکز اسناد تاریخ دیپلماسی که قوی ترین آرشیو در کشورمان محسوب می شود از این دست اسناد باارزش را به وفور در خود دارد که اسنادی مانند دوران قاجار و پهلوی نمونه ای از آنها است.
وی ادامه داد: هم اکنون به کمک این اسناد به این نتیجه رسیده ایم که دیگر غلام حلقه به گوش استکبار نباشیم و از لابه لای این اسناد در می یابیم که در زمانی که بیشترین اطمینان به دولت های غربی وجود داشت حاکمیت ملی و مرزی ما توسط دشمنان نقض شد.
صالحی با اشاره به اینکه سیاست خارجی ما از دید برخی یک سیاست پرخاشگرانه به حساب می آید، گفت: آنها معتقدند که اگر ایران یک سیاست دارای اصل مدارا را در پیش بگیرد ممکن است در موضع بهتری باشد اما باید به آنها بگوییم که در زمانی که بهترین روابط را با سلطه گران و غربی ها داشتیم چه چیزی عاید کشور ما شد.
وزیر امور خارجه با ذکر مثالی در همین زمینه تصریح کرد: حسنی مبارک در دوران ریاست جمهوری خود با سلطه گران و استکبار در تعامل کامل بود و همچنین کشوری بسیار ثروتمند بود. اما کشوری که این مقدار به غرب نزدیک بود و به اراده غربی ها تمکین داشت هم اکنون با وضعیت فلاکت باری روبروست.
وی همچنین با اشاره به پیشرفت های بعد از انقلاب اسلامی گفت: بعد از انقلاب اسلامی با وجود همه فشارها و سختیها به این نتیجه رسیدیم که باید از درون خودمان علم و تکنولوژی تولید کنیم و با اتکا به نیروی خود صاحب فناوری شویم.
صالحی با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی در بسیاری از عرصه ها از جمله تولید تسلیحات نظامی با مشکل مواجه بودیم، تصریح کرد: هم اکنون در عرصه تسلیحات و ابزارهای مربوط به نیروهای مسلح خودکفا هستیم که این امر سند افتخاری برای نسل های بعدی خواهد شد.
وزیر امور خارجه در ادامه تاکید کرد: اگر ملتی بر حق خود پافشاری کند دست الهی همواره همراه آنها خواهد بود و بر چیزی که اراده کنند مسلط خواهند شد.
وی با اشاره به اسناد وزارت امور خارجه گفت: این اسناد تاریخی حقایقی از نام خلیج فارس را فاش و بحث هایی که برخی در مورد نام خلیج فارس به وجود آورده اند را خنثی می کند و حقایق خلیج فارس را به همگان ثابت می کند.
صالحی در پایان سخنرانی خود با بیان اینکه اهمیت این اسناد به گونه ای است که سال گذشته توسط یونسکو به ثبت رسید، تصریح کرد: در میان اسنادی که به نمایش درخواهد آمد نقشه هایی از قرون 15 تا 19 که توسط مهندسان اروپایی تهیه شده خودنمایی می کند و همچنین در بخش دیگر اسناد مربوط به کلات نادری نیز به نمایش درخواهد آمد که ارزش بسیاری دارد.