غلامرضا سلامتی در گفتگو با خبرنگار مهر در نیشابور، اظهارداشت: یکی از هنرهایی که از دیرباز در شهر نیشابور که قدمت آن به قرون قبل مربوط می شود وجود داشته است، هنر سفالگری است که بقایای آن امروز در موزههای داخل و خارج کشور بهعنوان میراث ماندگار و فرهنگی ما ایرانیان وجود دارد.
وی بیان داشت: در نمایشگاه سفالینه کیمیای خاک 80 اثر سفالینه به نمایش گذاشته شده است که بازسازی سفال قدیم نیشابور، بشقاب اسلیمی و ظروف فیروزهای برجسته برای اولین بار به نمایش، گذاشته میشود.
وی گفت: این آثار از مرجان موحد و هنرجویان ممتاز سفالینه نیشابور، بهروز بکائیان، فاطمه خوشبیان،آرزو فتحی، مریم شورگشتی و الهه رضایی است که به اهتمام اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور و مرکز آفرینشهای هنری سفالینه، برپا شده است.
سلامتی به ویژگی منحصر به فرد این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه یکی از مهمترین کارهایی که صورت گرفته بازسازی سفالهای دورههای سوم و چهارم هجری قمری که مربوط به دوره سلجوقیان است، صورت گرفته و اکنون در موزههای داخلی و خارج کشور نگهداری میشود.
وی به تکنیکهای استفاده شده آن پرداخت و یادآور شد: در این سفالینهها طرحهای اسلیمی و خطایی که بهصورت لعاب برجسته کار شده و از طرحهای قرآنی و مناظر طبیعی بر روی کاشی هفت رنگ استفاده شده است.
سلامتی اضافه کرد: نمایشگاه سفالینه کیمیای خاک که به مناسبت بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام برگزار میشود، از امروز تا اول خرداد 90 در محل فرهنگسرای سیمرغ نیشابور ویژه بازدید عموم برپا است.