به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی صبح سهشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: اگر دین به عرصه زندگی فردی و اجتماعی وارد شده است یکی از مبانی مهم آن اندیشه کلامی است که تعیین کننده دین در زندگی فردی و اجتماعی است.
دارنده مدرک دکترای رشته فلسفه دین از کانادا عنوان کرد: با استقبالی که در دنیای معاصر نسبت به دین وجود دارد توجه به این مبانی بسیار مهم است بنابراین با جمع شدن این نگرشها میتوان بسیاری از سوء تفاهم میان اندیشههای کلامی را برطرف کرد.
وی ادامه داد: پیوند اندیشههای کلامی به ویژه در سده اخیر با شبکه باورها و ارزشهای بنیادین از یک سو و نقش تعیین کننده آن در زندگی فردی و اجتماعی از سوی دیگر بیش از پیش آشکار شده است.
ساجدی ابرازداشت: تولید علم و پاسخ موثر به نیازهای نظری و عملی در عرصه کلام و در گروه نگاهی فراگیر به جریانهای مهم کلامی و تحولات جاری آنها و ایجاد بستری مناسب برای بازخوانی و مقایسه اندیشهها است.
بررسی اندیشههای کلامی سنتی و نو در همایش
وی با اشاره به برگزاری همایش ۲۹ اردیبهشت ماه با هدف بررسی اندیشههای کلامی جهان اسلام در سده اخیر خاطرنشان کرد: در این همایش اندیشههای کلامی جریان سنتی اثنی عشری مانند طباطبایی، بلاغی، شعرانی و مطهری، ایت الله مصباح، اندیشه کلامی زیدیه، اسماعیلیهها، سلفی و نوسلفی، قرآنیون که بر قرآن بسندگی تاکید دارند و نقش حدیث را کمرنگ میدانند، جریان سنت گرایانی مانند دکتر نصر، نومعتزلی و تفسیر بیانی که با توجه به عقل گرایی جهان معاصر مورد بررسی قرار میگیرد.
ساجدی تصریح داشت: در گذشته دو جریان معتزله و اشعریون بودند اما نومعتزلیون که امروز پدید آمده ادامه عقل گراها هستند که در برخی موارد رویکرد افراطی دارند و نصر حامد ابوزید، خلف الله و...، سروش، ملکیان نمایندگان این نحله فکری هستند.
بررسی اندیشه سلفی در همایش
وی اضافه کرد: در این همایش جریان سلفی گرای ایران، جریانهای کلامی عرفانی، کلامی سیاسی و کلامی حقوقی همچنین جریانهای منطقهای مانند شبه قاره هند، اندیشههای اسلامی جنوب شرق آسیا، مصر و شامات و... نیز مورد بررسی قرار میگیرند.
گفتنی است همایش بررسی اندیشههای کلامی جهان اسلام در سده اخیر ۲۹ اردیبهشت ماه در موسسه امام خمینی(ره) قم برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۵
قم - خبرگزاری مهر: دانشیار موسسه امام خمینی با بیان اینکه اندیشه کلامی جدا از حوزه سیاسی نیست گفت: کشف پیوند میان دیدگاههای کلامی و تحولات اجتماعی و سیاسی از جمله اهداف برگزاری همایش بررسی جریانهای اندیشهای کلام در جهان اسلام در سده اخیر است.