دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علی‌رغم آنکه در بخش‌های زیادی شاخص‌ها در نقشه معین شده است اما در بخش‌هایی که نقشه ساکت است باید تکلیف معلوم شود که این موضوعات در ستاد راهبری مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص برگزاری اولین جلسه این ستاد گفت: امیدواریم بتوانیم شاخص‌های کمی و کیفی که وظیفه ما تکمیل آنهاست را به ‌عنوان ستاد راهبری نقشه به مسئولان و دستگاه‌های مربوطه واسپاری کنیم تا پس از تدوین آن شاخص‌ها و تصویب در این ستاد به متن نقشه اضافه شود.

وی افزود: همه اعضای این ستاد اعم از وزیر علوم، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و سایر دستگاه‌های مختلفی که عضو این مجموعه هستند با اهتمام و علاقه و جدیت شرکت کردند.

مخبر درفولی اضافه کرد: نقشه جامع علمی کشور پس از تلاش‌های بسیار زیاد و زحمات فراوانی که توسط دانشمندان و نخبگان حوزوی و دانشگاهی انجام شد در یک کار نفس گیر در سال 89 در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در اسفند ماه سال گذشته رونمایی شد و اخیرا هم ریاست محترم جمهور آن را ابلاغ کرد.

وی اضافه کرد: بعد از این مراحل آنچه که می‌ماند آن است که ما این نقشه را عملیاتی کنیم که برای عملیاتی شدن در خود متن نقشه، ستادی پیش‌بینی شد و این ستاد وظیفه دارد برنامه‌های اجرایی مرتبط با نقشه و اقداماتی قابل عملیاتی شدن در هر سال را معین کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: با تقسیم کار منظم و سازوکار مرتب با دستگاه‌هایی که عضو ستاد هستند و مهمترین دستگاه‌های تاثیرگذار در موضوع علم وفناوری هستند به تعامل بنشیند و نتیجه و تصمیم‌گیری‌ها در مورد بخش‌هایی که در هر سال قابل عملیاتی شدن است تعیین شده و به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقرر شد در بازه زمانی معین بازخورد اقدامات انجام شده در بخش‌های مختلف به این ستاد گزارش شود.

وی افزود: در جلسه امروز کلیات بحث مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد در جلسه آینده جزیی تر وارد مواردی بشویم که هر دستگاه باید از نقشه جامع علمی برعهده بگیرد و آن را اجرایی بکند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: یک بخش دیگر تدارک سازوکار است که رصد صحنه جهانی و رقبا را مرتب داشته باشیم. امروز در صحنه‌های گوناگون علم و فناوری کشور روز به روز شاهد تحولات و پیشرفت‌هایی هستیم، اما این بدین معنا نیست که آن طرف بیکار بمانند و کار علمی نکنند و آنها هم در حال تلاش هستند.

مخبر دزفولی تصریح کرد: این پایش و رصد مستلزم آن است که مرتبا بدانیم کجا هستیم و سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اجرایی متناسب با آن صحنه که در حال رقابت هستیم انجام دهیم.

وی گفت: در مورد این بخش هم تصمیم‌گیری‌هایی شد که انشاءالله بتوانیم در جلسات آینده آن را عملیاتی کنیم و هر لحظه و هر روز بتوانیم رقبا را رصد کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنیگی با ذکر نکته‌ای در خصوص برخی از تکالیف معین شده در نقشه که هنوز جزئیات آن تبیین و تدوین نشده است، گفت: علی‌رغم آنکه در بخش‌های زیادی شاخص‌ها در نقشه معین شده است اما در بخش‌هایی که نقشه ساکت است باید تکلیف معلوم شود و این هم جزء مواردی بود که امروز مورد بحث قرار گرفت.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم شاخص‌های کمی و کیفی که وظیفه ما تکمیل آنهاست را به‌عنوان ستاد راهبری نقشه به مسئولان و دستگاه‌های مربوطه واسپاری کنیم و پس از تدوین آن شاخص‌ها و تصویب در این ستاد به متن نقشه اضافه شود.

مخبر دزفولی با اشاره به یک بخش دیگری در مورد اسنادی که در نقشه مقرر شده و باید تهیه شود گفت: مثلا در حوزه فناوری نانو سند بالادستی تهیه شده است در نقشه هم تکالیفی معین شده است اما در بعضی از حوزه ها اسناد مرتبط هنوز تهیه نشده است.

وی تصریح کرد: مثلا در علوم شناختی که در مسیر تصویب است یا در حوزه IT هنوز سند بالادستی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نرسیده است که در نقشه جامع علمی کشور مقرر شده این اسناد تدوین و تصویب شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این زمینه باید تقسیم کار کنیم و کارگروه‌ها شکل بگیرد که مطالعات آن انجام شده و باید سازوکار تدوین شده و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.

وی افزود: در مورد بحث علوم انسانی هم مقرر شد تدوین شاخص‌های کمی و کیفی علوم انسانی متناسب با رویکرد انقلاب اسلامی برعهده شورای تخصصی ارتقا و تحول علوم انسانی باشد و هر آنچه که در این شورا به تصویب برسد باید به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ملحقات نقشه جامع علمی کشور تلقی شود.

مخبر دزفولی ادامه داد: در این جلسه تاکید شد این موضوع با دعوت از اعضای  شورای تخصصی ارتقا و تحول در علوم انسانی انجام شود و این افراد گزارش کار بدهند و موارد به بحث و بررسی گذاشته شود و ان‌شاالله به زودی بتوانیم شاخص‌های مورد نیاز نقشه در حوزه علوم انسانی را تدوین کنیم.