قزوین - خبرگزاری مهر: مدیر کل سازمان فنی و حرفه ای استان قزوین گفت: مجوز تاسیس واحدهای استانی دانشگاه علمی کاربردی در استان قزوین در شهرستان البرز تا شهریور ماه سال جاری صادر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر،  سید محمد حسینی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهارداشت: این مرکز با سه رشته برق الکترونیک، ابزار دقیق و ماشین افزار به صورت پودمانی دانشجو خواهد پذیرفت.
 
وی افزود: سازمان فنی و حرفه ای استان امسال با امضای تفاهم نامه با میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری نظام استاد
شاگردی و رشته‌ های بومی در قزوین را احیا می کند.
 
حسینی عنوان داشت: درهمین راستا با هماهنگی حوزه میراث فرهنگی در برخی حرفه های منحصر بفرد استان که قبلا جایگاه داشته و به دلایل گوناگون در حال از بین رفتن هستند را احیا خواهیم کرد که  این رشته ها شامل گره چینی، موج بافی، زره بافی، صحافی سنتی، حجاریهای سنتی است.
 
معاون پژوهشی و برنامه ریزی سازمان فنی حرفه ای کشور تصریح کرد: در سطح کشور سه میلیون نفر در مراکز فنی و حرفه ای آموزش می بینند ودر استان قزوین نیز 175 هزار و 558 نفر زن و 29 هزار و 487 نفر مرد در این مرتکز آموزش دیده اند که در بخش صنوف نیز 117 نفر زن و 339 نفر مرد مهارتهای فنی را فرا گرفته اند.
 
حسینی گفت: در سطح کشور 14 هزار آموزشگاه آزاد  وجود دارد که تعداد این آموزشگاهها در استان  قزوین 220 آموزشگاه آزاد فعال و مراکز فنی و حرفه ای نیز 12 مورد است.
 
وی اظهار داشت: در حوزه های دانشجویی، پادگانهای سربازی و زندانها نیز سطوح و مهارتهای پیشرفته ای مهارتی پیش بینی شده است.
 
حسینی یادآورشد: در سال گذشته در استان قزوین  15 زن و 303 مرد دربند در زندانهای استان تحت آموزش مهارتهای فنی و حرفه ای قرار گرفتند و طبق آمار میزان بازگشت زندانیانی که اموزش مهارتی دیده اند 50 درصد کمتر از کسانیکه اموزش ندیده اند.
 
وی با اشاره به کارگران بیمه شده در استان اظهار داشت: در سال 89 حدود پنج هزار و 100 نفر بیمه شدند که امسال پیش بینی می شود دوبرابر این آمار بیمه شوند.
 
حسینی بیان داشت: در سال گذشته طبق قانون ابلاغ شده از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور ساماندهی مشاغل خانگی در دستور کار قرار گرفته است که اموزش این بخش با 150  استاندارد در دستور کار قرار گرفت.
 
مدیر کل آموزش و فنی حرفه ای تصریح کرد: با اختصاص 50 میلیون تومان امسال یک رشته جدید گوهر تراشی به آموزش مهارتها اضافه شده است که در دو مرکز خواهران آبیک و البرز آموزش داده خواهد شد.
 
وی اظهار داشت: این کارگاهها در فضای محدود دو متر در دو متر با چهار میلیون تومان هزینه قابل اجراست و ماهانه 200 هزار تومان درآمد زایی خواهد داشت.