به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، علی خاک نژاد در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: بی شک عدم تامین منابع آبی لازم در آینده توسعه و پایداری حوزه های اقتصادی استان را تهدید خواهد کرد.
وی خواستار اجرای طرح مدیریت یکپارچه منابه آبی برای تحقق سهم حق آبه این استان از رودخانه قزل اوزن شد و اضافه کرد: استفاده از حوزه های آبی مشترک برای اولین بار توسط استان اردبیل مطرح شده و امروز در حال بررسی در کشور اس.
قائم مقام شرکت آب منطقه ای اردبیل همچنین با اشاره به کسب رتبه های برتر کشوری توسط این شرکت در بخشهای مختلف از جمله رتبه دوم کشوری در جشنواره شهید رجایی متذکر شد: آب منطقه ای اردبیل شرکت نوپایی است که در سالهای گذشته به دلیل وابستگی مدیریتی و مالی به استان آذربایجان شرقی با کمبودهای بسیاری برخوردار بود.
وی با بیان اینکه این مشکلات امروز کمرنگ شده است، تبیین سیمای منابع آبی شهرستانها، تهیه سند تحول اداری، اعمال نگرش راهبردی، تامین منابع جدید مالی و رفاه کارکنان، تخصیص عادلانه اعتبارات و... را از جمله فعالیتهای مطلوب مدیریت سابق این شرکت طی 30 ماهه گذشته عنوان کرد.
خاک نژاد همچنین تغییرات مداوم مدیران را دارای تبعات سو برای شرکتهای بزرگ از جمله شرکت آب منطقه ای استان عنوان کرد و افزود: تغییر مدیران برنامه ها و اهداف سازمان را دچار رکود می کند.
رشد و توسعه اردبیل در گرو تامین آب در حوزه کشاورزی است
استاندار اردبیل نیز در این مراسم طی سخنانی خواستار اختصاص اعتبارات ویژه برای احداث و آبگیری سدهای کوچک و معیشتی استان شد و اظهار داشت: رشد و توسعه استان در گرو تامین آب در حوزه کشاورزی است.
سید حسین صابری افزود: استان اردبیل به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی کشور از ظرفیتها و پتانسیل یالایی در این حوزه برخوردار بوده، اما توسعه این بخش تنها با رفع کمبودهای منابع آبی میسر خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت مدیریت مدرن بر منابع آبی موجود استان اضافه کرد: هر چه قدر بتوانیم منابع آبی خود را با برنامه و به صورت مدون مدیریت کنیم، در رشد این بخش موثر خواهد بود.
استاندار اردبیل مرزی بودن استان و وجود رودخانه هایی نظیر ارس را یادآور شد و یادآور شد: اگر امکانات خود را با مدیریت یکپارچه به بهره برداری نگیریم، نمی توانیم در اینده جایگاه خود را در حوزه کشاورزی حفظ و یا ارتقا دهیم.
وی استفاده از کارشناسان توانمند در بدنه شرکت آب منطقه ای استان را ضروری خواند و ابراز داشت: مدیریت یکپایرچه منابع آبی نیازمند خرد جمعی است.
سند راهبردی آب استان در پنج محور تدوین شد
مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب استان نیز در این مراسم از تدوین سند راهبردی آب استان در پنج محور خبر داد و گفت: صرفه جویی در اجرای طرحها، تلاش برای نهادینه کردن مدیریت عرضه و تقاضا، حفاظت کمی و کیفی آب، بهینه سازی اقتصادی و تحقق اهداف توسعه ای آب استان از محورهای این سند راهبردی است.
علی حیدری صرفه جویی 340 میلیارد ریالی در اجرای طرحهای عمرانی استان را طی چند سال اخیر یادآور شد و تصریح کرد: واگذاری سدهای کوچک به بخش خصوصی برای اولین بار در کشور، واگذاری هفت آبگرم سنتی جهت سرمایه گذاری این بخش و صدور مجوز برای احداث سه کارخانه تولید آب نیز از اقدامان شرکت در راستای تحقق اصل 44 بوده است.
وی همچنین انسداد 200 حلقه چاه غیر مجاز، نصب بیش از 800 کنتور هوشمند، تشکیل گروه ارتباط با دانشگاه، پیگیری حق آبه اردبیل از منابع آبی قزل اوزن و اخذ مجوز آن از هیئت دولت، رشد اعتبارات جاری و عمرانی استان، استقرار سیستم کنترل پروژه در طرحهای عمرانی، جذب 100 درصدی اعتبارات، آغاز عملیات اجرایی شش سد و... را از دیگر فعالیتهای خود در طی 30 ماه مدیریت عنوان کرد.
مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به 45 درصدی درآمدهای این شرکت در طی دو سال گذشته خاطر نشان کرد: علاوه بر این اعتبارات عمرانی شرکت نیز از هزار و 300 میلیارد ریال در سال گذشته به بیش از هزار و 450 میلیارد ریال در سال جاری افزایش یافته که در بین استانهای کشور رتبه پنجم محسوب می شود.
در پایان این مراسم که با حضور مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور برگزار شد، با تقدیر از فعالیتهای علی حیدری مدیر عامل سابق این شرکت، داود نجفیان به عنوان مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه ای استان اردبیل معرفی و منصوب شد.