به گزارش خبرنگار مهر، پیام جوادیان یکشنبه شب در جمع خبرنگاران بازدید کننده از محل نشت مواد نفتی واقع در بختیار دشت به زمان آغاز خشکشدگی درختان از اوایل اسفند 89 اشاره کرد و اظهارداشت: نشانههای نخستین خشکیدگی در فروردین سال 90 در این منطقه مشاهده و مورد پیگیری قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این منطقه احداث جنگلها به صورت دست کاشت است، افزود: کمربند سبزی در حاشیه پالایشگاه در زمینی به مساحت104 هکتار و 56 هزار اصله نهال از سال 72 آغاز و تا سال 74 برای مقابله با آلایندگی در مجموع پالایشگاه، نیروگاه و مجموعه پتروشیمی اصفهان کاشته شد.
مدیر واحد برنامهریزی و نظارت بر فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه شرایط بد آلودگی و گرمای زیاد، درختان از نوع سرو و کاج انتخاب شده است، افزود: سالانه حدود 250 میلیون تومان هزینه صرف نگهداری و حفظ 104 هکتار فضای سبز میشود که این میزان هزینه رقم قابلتوجهی است.
درختان به روش سبز خشک شدن از بین رفت
وی نحوه خشک شدن درختان را به روش سبز خشک شدن دانست و اضافه کرد: سبز خشک شدن در علم گیاهشناسی به واسطه مشکلات در خاک و ریشه و در هنگامی که درخت کمی سر سبز ولی ریشه آن در حال خشک شدن است، گفته میشود.
جوادیان ادامه داد: با مشخص شدن نتایج آزمایشگاه خاک در اواسط فروردین ماه، به وسیله بیل مکانیکی خاک به صورت لکهای برداشت شد و پس از برداشت خاک وجود لکه های شدید نفتی مشاهده و قطعی بودن خشکی درختان از نفت مشخص شد.
وی همچنین اضافه کرد: تصاویر ماهوارهای پالایشگاه نشان میدهد که تعداد لاگونهای جمعآوری ضایعات نفت و پالایش نفت که خارج از آبهای زیر زمین باید دفن شوند آلوده و مواد نفتی داخل خاک شده است.
مدیر واحد برنامهریزی و نظارت بر فضای سبز شهرداری اصفهان در ادامه صحبتها به جلسات مشترک با اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اشاره و گفت: سازمان محیط زیست در حال بررسی محل ورود مواد نفتی است و مشاوران در صدد تشخیص این آلودگی هستند.
وی اضافه کرد: در استانداری اصفهان هم یک کمیته حقیقتیاب ایجاد شده که روند بررسی این امر را بر عهده دارد.
جوادیان بیان داشت: مواد نفتی داخل پالایشگاه طبق بررسی محیط زیست تا داخل چاههای اطراف نفوذ و به شدت آن را آلوده کرده که متخصصان حقیقتیاب آلوده شدن چاهها را سبب خشکیده شدن درختان عنوان کردهاند.
مدیر واحد برنامهریزی و نظارت بر فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: با وجود پیگیریهای موجود در راستای وجود آلودگی خاک و خشک شدن 12 هزار اصله درخت در منطقه بختیار دشت ظرفیت تولید بنزین،گوگرد پالایشگاه افزایش یافته که بر شدت خشک شدن درختان و آلودگی این محیط اضافه کرده است.
جوادیان به آلوده بودن چاههای آبیاری از مواد نفتی اشاره و گفت: باصرف هزینه روزانه 45 هزار تومان کرایه و با 25 تانکر آب، 20 هزار لیتر آب از محدوده خیابان رسالت و امام خمینی (ره) داخل مخزنهای این فضای سبز شده و آبیاری میشود.
برخی گاوداریهای اطراف پالایشگاه غرامت دریافت میکنند
وی در ادامه با اشاره به اینکه بنزین و نفت سفید چاههای اطراف را هم آلوده کرده است، افزود: برخی گاوداریهای اطراف پالایشگاه برای آلودگی ناشی از پالایشگاه غرامت در یافت میکنند.
مدیر واحد برنامهریزی و نظارت بر فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: شکایتنامهای تنظیم شده ولی هنوز قطعی نشده است که در صورت آشکار شدن دلیل آلودگی طبق منابع معتبر پیگیریها انجام میشود.