احمد حاجی شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از طرح روی جلد و صحافی قرآنهای چاپی در ایران تأکید کرد: هیچ نظارتی بر طراحی روی جلد و صحافی قرآن مجید در کشور صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به تذکرات خود به ناشران قرآنی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، تصریح کرد: در نشستی که در سرای اهل قلم در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد به ناشران این مطلب را عنوان کردم که جلدسازی و صحافی و طرح روی جلد قرآنها باید در شأن قرآن باشد.
معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن افزود: از آنجایی که سازمان دارالقرآن تنها متولی نظارت بر متن قرآن است نمی تواند نظارتی بر کیفیت چاپ قرآنها داشته باشد و این در حوزه وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده لذا ما تنها می توانیم در مواجهه با چاپ برخی قرآنهای بی کیفیت از نظر جلد و طراحی تذکراتی به ناشران بدهیم.
حاجی شریف افزود: نوع جلد و طراحی و صحافی برخی قرآنها در شأن قرآن نیست، چندی پیش قرآنی به دست ما رسید که علاوه بر بی کیفیتی در صحافی، در جلدسازی آن هم از عکس تبلیغ تئاتر استفاده شده بود.
وی تأکید کرد: ما به ناشران توصیه می کنیم شأن قرآن را حفظ کنند و در جلدسازی، استر و بدرقه جلد قرآن از روشهای بهتر و با کیفیت تر بهره ببرند چون قرآن یک کتاب معمولی نیست و در مساجد حداقل روزی دوبار قرآنها ورق می خورند که اگر بی کیفیت باشند زود پاره پاره شده و دیگر قابل استفاده نیستند.
حاجی شریف در پایان به نشست تعدادی از مسئولان دارالقرآن با معاون فرهنگی وزیر ارشاد در زمینه چاپ و نشر قرآن اشاره کرد و گفت: در این نشست مقرر شد کمیسیونی متشکل از دو نفر به نمایندگی از وزارت ارشاد و دو نفر از سازمان دارالقرآن طی نشستی در آینده، راهکارهایی برای نظارت بر چاپ و نشر قرآن تدوین کنند.