یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه رئیس جمهور آمریکا در صدد است طرح آناپولیس را اجرایی کند، گفت: اما قیام مردم در منطقه مانع اجرایی شدن طرح اوباما شده است.

سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا درباره فلسطین اظهارداشت: اوباما بنا دارد بر اساس بیانیه سال 2007 اجلاس آناپولیس مسئله فلسطین را برای همیشه در تاریخ حل کند، البته رئیس جمهور آمریکا این طرح ظالمانه را ذیل عنوان فریب دهنده تشکیل کشور فلسطین دنبال می کند تا از این طریق صهیونیست ها بتوانند در سزمین فلسطین تسلط کامل پیدا کنند.

وی با بیان اینکه اوباما قادر به مشروعیت سازی برای اشغال فلسطین نیست، گفت: رئیس جمهور آمریکا گمان می کند می تواند در مجمع عمومی سازمان ملل متحد واگذاری هفتاد و هشت درصد از خاک فلسطین به رژیم صهیونیستی را ذیل عنوان دروغین تشکیل کشور فلسطین نهایی کند.

این روزنامه نگار گفت: اوباما ایران، سوریه، مقاومت لبنان و مقاومت فلسطین را مانع جدی بر سر راه اجرایی شدن طرح آناپولیس می داند و به همین جهت به اتهام سازی علیه ایران روی آورده است.
 
زارعی با بیان اینکه اوباما در اجرای طرح اسرائیلی شدن سرزمین های فلسطین (طرح آناپولیس) با مشکل جدی مواجه شده است خاطرنشان کرد: یکی از موانع جدی پنج و نیم میلیون آواره فلسطینی است که در اردوگاه های لبنان، سوریه، اردن، مصر، غزه زندگی می کنند و در بازگشست به خانه خود بسیار جدی هستند.
 
وی اضافه کرد: بیش از هشتاد درصدر از ساکنان اردوگاه های مورد اشاره ، اهالی سرزمین های 1948 هستند.از سوی دیگر حرکت جوانان ساکن در اردوگاه های فلسطینی به سمت مرز ها در روز نکبت نشان داد حتی نسل سوم آوارگان که هیچ گاه خانه خود را ندیده اند در آرمان آزادی سرزمین های اشغالی کاملا وفادارند.
 
کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین قیام مردم در منطقه را یکی دیگر از موانع اجرایی شدن طرح آناپولیس دانست و اذعان داشت: انقلابهای مردمی کشورهای عربی نشان داد، قاطبه مردم با به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل مخالف اند و همواره مخافت خود را در تظاهرات اعلام می کنند.
 
زارعی گفت: حتی اوباما با اتهام سازی علیه ایران و سوریه نمی تواند راه را برای اجرایی شدن طرح آناپولیس باز کند، زیرا ایران طی 30 سال گذشته نشان داده توانایی خنثی سازی طرح های آمریکا در منطقه را دارد.
 
وی همچنین با اشاره به ترویج  گفتمان انقلاب اسلامی در کشورهای منطقه گفت: اگر خصوصیات انقلاب های اخیر در کشورهای عربی را با انقلاب اسلامی ایران مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که یک این همانی کامل بین انقلاب های منطقه با انقلاب ایران ایجاد شده است.