مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به آغاز قریب الوقوع هفت میدان جدید گازی در خلیج فارس، اعلام کرد: با توسعه این میادین 10 میلیارد فوت مکعب گاز در خلیج فارس تولید خواهد شد.

محمود زیرکچیان زاده در گفتگو با مهر درباره جزئیات طرح تولید روزانه 10 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس (معادل 10 فاز پارس جنوبی)، گفت: برای دستیابی به این میزان تولید گاز طرح توسعه هفت میدان دریایی در خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران با تاکید بر اینکه هم اکنون توسعه میدان گازی کیش با ظرفیت تولید روزانه چهار میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی آغاز شده است، تصریح کرد: همچنین برای توسعه میدان گازی فاروی ای و بی دو فاز معادل دو میلیارد فوت مکعب، میدان گازی فرزاد بی تولید 1.1 تا 2.2 میلیارد فوت مکعب گاز در روز برنامه ریزی شده است.
 
وی با اعلام اینکه امکان تولید روزانه 700 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در میدان لاوان وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر طرح توسعه زودهنگام میدان لاوان با ظرفیت تولید روزانه 30 میلیون فوت مکعب آغاز شده است.
 
این مقام مسئول با یادآوری اینکه برای توسعه میدان مشترک گازی سلمان هم امکان تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی وجود دارد، تاکید کرد: از سوی دیگر با توسعه سازندهای گازی میادین رشادت و بلال روزانه 900 میلیون فوت مکعب به ظرفیت تولید گاز طبیعی اریان در خلیج فارس افزوده می شود.
 
زیرکچیان زاده با تاکید بر اینکه در مجموع با توسعه این هفت میدان ظرفیت تولید گاز طبیعی به مرز 10 میلیارد فوت مکعب در روز افزایش می یابد، تاکید کرد: در شرایط فعلی پتانسیلهای قابل توجه ای برای افزایش تولید و صادرات گاز به کشورهای همسایه در خلیج فارس وجود دارد.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر 60 درصد از ذخایر نفت و 40 درصد از ذخایر گاز جهان در منطقه خلیج فارس قرار گرفته است.
 
در شرایط فعلی 30 میدان نفت و گاز و 98 مخزن هیدروکربوری در خلیج فارس در حوزه فعالیتهای شرکت نفت فلات قاره وجود دارد که 94.6 میلیارد بشکه نفت خام درجا و 15.06 میلیارد بشکه ذخیره نفت خام اولیه در منطقه خلیج فارس شناسایی شده است.
 
از سوی دیگر میزان ذخایر گاز طبیعی ایران در خلیج فارس 161.5 تریلیون فوت مکعب برآورد می شود که بر اساس مطالعات انجام شده حجم ذخایر گاز همراه نفت در میادین خلیج فارس نیز حدود 33 تریلیون فوت مکعب برآورد شده است.
 
برنامه ریزی اکتشاف، توسعه و تولید نفت و گاز دریایی بسیار جدی تر از مناطق خشکی است و بر این اساس 125 تا 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری بالادستی در صنایع نفت و گاز در برنامه پنجم عمدتا مربوط به صنعت نفت و گاز دریایی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.