رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران تهران، جذب تسهیلات برای صنف چاپ را برنامه اصلی این اتحادیه در دوره فعالیت هیئت جدید جدید عنوان کرد و گفت: در همین راستا پیگیر اجرای تفاهمنامه میان وزارتخانه‌های ارشاد و صنایع هستیم.

علی نیکوسخن، رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن قدردانی از حضور اعضای صنف چاپ در انتخابات اخیر این اتحادیه، از مشخص شدن ترکیب جدید هیئت مدیره در هفته آتی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه در رای‌گیری هفته گذشته دو تن از اعضا از هیئت مدیره جدا و دو نفر دیگر جایگزین آنها شدند، ترکیب نهایی هیئت مدیره جدید اتحادیه چاپخانه‌داران اواسط هفته آینده در انجمن نظارت بر انتخابات اتحادیه‌های صنفی استان تهران مشخص خواهد شد.

وی در عین حال از دعوت از تمام 16 نامزد انتخابات اخیر برای همفکری و استفاده از برنامه‌های آنها برای ارتقای صنعت چاپ خبر داد و تاکید کرد: چیزی که مسلم است، این است که همه ما به فکر ارتقای صنعت چاپ کشور هستیم و تنها اختلاف در دیدگاه است که گاهی مانع از این همفکری‌ها می‌شود.
 
در انتخابات اخیر اتحادیه صنف چاپخانه‌داران تهران که با حضور 400 نفر از اعضای این صنف برگزار شد، علی نیکو‌سخن (311 رای)، مصطفی تینای تهرانی (242 رای)، احمدرضا اعتمادی مظاهر (219 رای)، بهمن پورمند (205 رای) و میرمجتبی هاشمی کرمانی (131 رای) با کسب بیشترین تعداد آراء به عنوان اعضای اصلی و محمد کلاری (125 رای) و میریونس جعفری اصلی (109 رای) هم به عنوان اعضای علی‌البدل هیئت مدیره انتخاب شدند.
 
به این ترتیب اعتمادی مظاهر و میرمجبتی هاشمی به عنوان دو عضو جدید جایگزین کلاری و مجابی در هیئت مدیره برگزیده شدند.
 
نیکوسخن در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به برنامه‌های در دست انجام این اتحادیه در دوره جدید افزود: مسئله نقدینگی و جذب تسهیلات برای چاپخانه‌داران با هدف احیای صنعت چاپ، اولویت اصلی ماست.
 
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در همین راستا پیگیری اجرای تفاهمنامه میان وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنایع و معادن را از اصلی‌ترین برنامه‌های در دست اقدام این اتحادیه برشمرد و گفت: در جلسه‌ای که بعد از انتخابات با آقای افراش (مدیر دفتر امور چاپ وزارت ارشاد) داشتیم، بر لزوم تسریع در امضای این تفاهمنامه تاکید شد.
 
وی گفت: این تفاهمنامه حتی اگر به صورت نیم‌بند و تنها مفادی از آن امضا و اجرایی شود، برای احیای صنعت چاپ بسیار مفید خواهد بود. به همین خاطر ما پیگیر اجرایی شدن آن هستیم و ان‌شاءالله طی هفته‌های آینده خبرهای خوشی به اهالی چاپ خواهیم داد.
 
پیش‌نویس تفاهمنامه مورد اشاره در 10 بند آذر ماه سال 89 از سوی سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای وزیر صنایع ارسال شد. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به مفاد این تفاهمنامه، در صورت اجرای آن صنعت چاپ کشور نوسازی خواهد شد.
 
در پیش‌نویس مذکور نحوه صدور مجوز ماشین‌آلات صنعت چاپ و فعالیت قانونمند واحدهای صنعتی پیش‌بینی شده و اعمال معافیت مالیاتی و گمرکی و سود بازرگانی ماشین‌آلات چاپ، لیتوگرافی و صحافی و بسته‌بندی بازرگانی که با مجوز وزارت ارشاد فعالیت می‌کند، لحاظ شده است.
 
بر اساس این پیش‌نویس چاپ و نشر روزنامه، نشریات اداری، کتاب، صحافی و جلد سازی اتوماتیک، چاپ‌های لارج فورمت، چاپ لفاف و سایر چاپ‌های مربوط به حوزه بسته‌بندی که قابلیت مصرف صنایع را داشته باشند، مشمول این معافیت می‌شوند.