ایلام - خبرگزاری مهر: استاندار ایلام گفت: آسیب شناسی عرصه تولید و صنعت ایلام ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی اعلایی صبح یکشنبه در جلسه دور ویژه سفرهای ستاد تسهیل امور پشتیبانی واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی که با حضور جمعی از مسئولان ملی و صاحبان صنایع استان برگزار شد، گفت: آسیب شناسی عرصه تولید و صنعت نوپای استان ضروری است تا این حوزه روی پای خود بایستد.

وی اظهار داشت: دستیابی به اهداف و آرمان های سال جهاد اقتصادی الزاماتی را می طلبد که یکی از آن مولفه ها حضور جدی بخش خصوصی و مردمی در کنار دولت است.

اعلایی افزود: شکوفایی صنعت استان تنها با هزینه کرد اعتبارات و صنایع دولتی امکان پذیر نیست و موضوعاتی مانند تلاش و کوشش مقدس که مفهوم جهاد اقتصادی است باید توسط بخش خصوصی فعالانه مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: توجه کامل به مسئله مدیریت در حوزه صنعت نیز یکی از موضوعاتی است که باید بصورت محتوایی مورد پردازش مجدد قرار گیرد تا براساس آن مسائل مربوط به بخش تولید و صنعت، مسئله شناسی شود.

استاندار ایلام در ادامه با انتقاد از برخی روشهایی که مشکلات مربوط به صاحبان صنایع را درگیر رفتارهای فرسایشی می کند، از مسئولان مربوطه خواست تا گزارش کاملی از وضعیت حل مشکلات این بخش را بصورت شفاف اعلام کنند تا مشخص شود نارساییها در کدام حوزه قرار دارد.

اعلایی ادامه داد: اگر قرار باشد که صنعت استان ارتقاء پیدا نماید باید حتماً مسیر گذشته را مورد بررسی و آسیب شناسی مجدد قرار دهیم تا اهداف مورد نظر را محقق کنیم.

وی با تأکید براینکه بانکها نیز باید به تعهدات خود در قبال حوزه تولید و صعت عمل کنند، گفت: بانکها نقش حیاتی در ادامه راه پروژه ها و واحدهای تولیدی را دادند و باید براساس برنامه ریزی و هدفگذاری دقیق مشخص کنند که در طی سال مشکلات چند پروژه را حل می کنند که برابر آن حوزه صنعت نیز برنامه ریزی کند.

اعلایی همچنین با انتقاد از شیوه عدم بازپرداخت وامها و تسهیلات بانکی، اضافه کرد: متأسفانه این موضوع هم به یک معضلی برای بانکها تبدیل شده و آنها را با مشکلاتی مواجه کرده است که این نگاه هم باید حتماً تغییر کند.

استاندار ایلام با اشاره به تشکیل کمیته های بیمه، مالیات، گمرک، محیط زیست، نیرو و بانکها که برای بررسی و رفع مشکلات صاحبان صنایع استان با حضور نمایندگان تام الاختیار حضور بهم رسانیده اند، گفت: من بصورت جدی از مسئولان کمیته ها و این کارگروه می خواهم که اتفاقات و رخدادهایی که منجر به ارتقا این حوزه و رفع مشکلات واحدهای تولیدی می شود را بصورت دقیق و کارشناسانه رصد کند.

وی با ابراز این موضوع که در سایه این قبیل اقدامات، استان به جایگاه واقعی خود برسد، گفت: دستگاه های دولتی و بخش خصوصی باید با وحدت و همدلی زمینه ارتقاء و تقویت حوزه تولید و صنعت را بوجود آورند.

در ابتدا این جلسه محمدرضا پیش رو نماینده تام الاختیار وزارت صنایع و معادن طی سخنانی هدف از تشکیل این کارگروه را رفع مشکلات مرتبط با حوزه صنعت استان اعلام کرد و گفت: در طی بررسی مشکلات کنونی صاحبان صنایع استان، مصوبات سال قبل نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی تشکیل این کارگروه را اجرایی کردن یکی از مصوبات دور سوم دولت به استان ایلام اعلام کرد تا با حضور مدیران ارشد وزارت صنایع از نزدیک مشکلات حوزه صنعت مورد بررسی و رفع مشکل قرار گیرد.

گفتنی است در سال گذشته بحث پیگیری مشکلات واحدهای بحران زده صنعتی استان با 216 مصوبه همراه بود که 109 مصوبه آن بصورت کامل اجرایی شد و مشکلات باقی مانده از گذشته در این کارگروه مورد بازخوانی مجدد قرار می گیرد.