آيت الله مكارم شيرازي در ديدار وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوري تبليغات منفي بر ضد دانشجويان را سياسي خواند و گفت: دانشجويان براي جذب حقايق ديني آماده‌اند ولي بعضي‌ها نمي‌خواهند اين آمادگي را بازگو كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رسا ، وي در اين ديدار كه شنبه صورت گرفت با ابراز رضايت از اقدامات و فعاليت‌‌هاي اخير وزارت علوم گفت :كارهايي كه در اين اواخر صورت گرفته بحمدالله مثبت بوده است و كارنامه وزارت از نظر شخص وزير و همكاران و برنامه‌ها خوب است. اين موفقيت‌ها نتيجه فكر خوب و روحيه مذهبي و آشنايي به شرايط زمان و مكان است.

آيت الله مكارم شيرازي با اشاره به اهميت دانشگاه تصريح كرد: اهميت دانشگاه را ما حوزويان و به ويژه من كه از روزهاي اول فعاليت‌هاي علمي با دانشجويان و جوانان سروكار داشته‌ايم، مي‌دانيم. مديران كشور در دانشگاه‌ها تربيت مي‌شوند و بخش ديگري از آنها از حوزه‌ها هستند. اگر اين دو نهاد سالم باشند مديران كشور سالم خواهند بود و اگر مديران سالم باشند كشور سالم خواهد شد. كارهاي مهمي كه در سال‌هاي گذشته انجام شده بر ما مخفي نيست مثل ابداعات و اختراعات جوانان ما كه نمونه‌اش مسئله انرژي هسته‌اي است. اين ابتكارات در قسمت‌هاي مختلف مانند المپيادها ثبت مي‌شود و دنيا هم مي‌پذيرد. اصلاً مسئله جناح براي ما مطرح نيست مي‌گوييم اين كشور جايگاه اصلي خود را پيدا كند و الگويي براي كشورهاي دنيا شود.

وي افزود : درباره كارهاي فرهنگي دانشگاه‌ها هم اطلاع‌رساني خوبي نمي‌شود. چند روز پيش سر‌زده به مسجد دانشگاه شيراز رفتم شب جمعه ديدم دانشگاه پر است، دخترها و پسرها با شور خاصي استقبال كردند و چقدر چشم‌ها دوخته شده بود كه حرف‌ها را جذب كنند. من لذت بردم و گفتم در مورد اين جوانان دانشگاهي ما تبليغات مسمومي مي ‌كنند. از استقبال ساير دانشگاه‌ها از مراسم‌ هاي مذهبي خبر مي‌ رسد. اينها مسايلي است كه روي آن بحث نمي ‌شود و تنها قسمت‌هاي منفي را بازگو مي‌كنند و سبب مي ‌شود ذهنيت بدي ايجاد شود. من فكر مي‌كنم مقداري از تبليغات منفي كه بر ضد دانشگاه مي‌شود سياسي است. در زمان طاغوت وقتي حوزه و دانشگاه دست به دست هم دادند يك عده مي‌گفتند استعمار سياه با استعمار سرخ دست به دست هم داده‌اند تا مملكت را خراب كنند و اين عبارات را به ما نسبت مي‌دادند زيرا از ما مي‌ترسيدند الآن هم مي‌خواهند دانشگاه‌ها را از كسب علوم باز بدارند، بگويند شما همانند گذشته خودباختگي كامل داشته باشيد كه اگر علم و دانشي است در غرب است.

اين مرجع تقليد، خودباختگي را موجب عقب‌افتادگي جامعه ارزيابي كردو گفت : اين خودباوري كه تا حدي جاي خودباختگي را گرفته است بايد بيشتر شود. ما بهترين استعدادها را داريم و از آنها چيزي كمتر نداريم، ولي آنها ما را تحقير مي‌كنند. از نظر سياسي در فشار قرار مي‌دهند و ما را مصرف كننده خود مي‌دانند چون نمي‌خواهند يك قدرتي در برابر آنها باشد. آنها مادي فكر مي‌‌‌كنند و خداي آنها هم دلار است و بر همين اساس با ديگران اين گونه رفتار مي‌كنند.

آيت الله مكارم شيرازي خاطر نشان كرد: مشكلات كار، تحصيل، ازدواج و مسكن يكي از دل‌مشغولي‌هاي ماست و دلمان مي‌خواهد همه خيرين را بسيج كنيم تا در اين راه كمك كنند. دانشجويان فرزندان و بچه‌هاي ما هستند و واقعاً به عنوان فرزندان خود به دانشجويان نگاه مي‌كنيم و درد آنها درد ما، مشكل آنها مشكل ماست. نبايد ما از اين سرمايه‌ها غافل بمانيم.

استاد دروس خارج حوزه با بيان اينكه غربي‌ها اصرار دارند فرهنگ خودشان را در لابه‌لاي علوم و تكنولوژي صادر شده منتقل كنند، يادآور شد: آنها اين كار را مي‌كنند تا ديگران را به دنبال خود بكشند و از فرهنگ ملي و مذهبي و اصيل خود خالي كنند. بنابراين ما بايد مراقب باشيم. مثلاً عكس‌هايي كه در كتاب‌هاي علمي انتخاب مي‌كنند، عكس‌هايي است كه نمايان‌گر فرهنگ آنهاست. يك مقدار از مشكلات دانشگاه‌هاي ما ناشي از تعبيرهاي غلط براي واژه‌هاي خوب است. اگر دانشجويان و حتي اساتيد را به مفهوم واقعي اين واژه‌ها آشنا كنيم مقداري از مشكلاتمان حل مي‌شود. ما مي‌گوييم آزادي ولي بعضي اوقات به صورت افراطي در‌مي‌آيد. آزادي انساني ضوابطي دارد، به عنوان مثال نشريه‌اي منتشر شده است كه سراسر آن ‌هتاكي نسبت به اسلام است.

وي به روش بيان ديدگاه‌ها در دانشگاه‌ها اشاره كردو گفت : ‌استاد دانشگاه بايد در بيان مطالب از ادبيات علمي استفاده كند. برخي از تشنج دانشگاه‌ها به خاطر سخنراني‌‌هايي است كه مي‌شود. مي‌توان اين سخنراني‌ها را با يك ادبيات سالمي عرضه كرد ولي نمي‌دانم عده‌اي چه اصراري دارند كه آن‌ گونه ادبيات تشنج‌آفرين را به كار ببرند.

وي در خصوص تمدن غرب تصريح كرد: بايد به دانشجويان و اساتيد ثابت كنيم كه پيشرفت و تكنولوژي دليل بر پيشرفت در مسايل انساني نيست. عراق را مي‌بينيد كه تبديل به آزمايشگاه سلاح‌هاي امريكايي شده است. دانشجويان ما بايد اين مسايل را از هم تشخيص دهند. ممكن است كه در علوم پيشرفت داشته باشند اما در انسانيت و اخلاق چطور؟ بر اساس آمار 97 درصد از اروپاييان پدران و مادران پيرشان را به خانه سالمندان مي ‌فرستند و در مقابل سه درصد از ايرانيان بدين گونه هستند. اگر اين گونه مسايل تشريح شود، ديگر كسي نمي‌گويد دموكراسي غربي بايد در اينجا هم باشد. آن دموكراسي در گل فرو رفته است.

وي گفت : دين و مذهب اسلام در شرايط فعلي پشتوانه استقلال و عزت ماست. اگر اين مذهب را از جوانان ما بگيرند فردا امريكا مثل يك عقاب مي‌تواند وارد كشور شود. امريكا از افراد مذهبي و با انگيزه و كفن‌پوش مي‌ترسد. چه عاملي موجب شد رژيم اشغالگر قدس از جنوب لبنان عقب‌نشيني كرد. هم اينك در عراق هم در حالي كه ما نمي‌گوييم مقاومت خوب است يا نه ولي از سوي مذهبي‌ مقاومت وجود دارد. يك خبرنگار ايتاليايي مي‌گفت: اگر شما در سه چيز با ما هماهنگ شويد، ديگر مشكلي نداريم اول اينكه دين از سياست جداست دوم علم را از دين جدا كنيد و سوم زنان را آزاد كنيد. من گفتم اتفاقاً روي همين‌ مسايل تأكيد داريم. مسئله حجاب در كشور ما از يك حكم فرعي اسلامي درآمده و به اصول ديني تبديل شده است. چرا كه مسلمانان در خارج وقتي مي‌خواهند اسلام را نشان دهند حجاب را رعايت مي‌كنند. دشمن هم براي تضعيف اسلام با حجاب مخالفت مي‌كند. در داخل كشور هم ضد انقلاب براي شكستن نظام بر مسئله بي‌حجابي تكيه مي‌كند. آنها مي‌گويند اگر ما بتوانيم اين روسري را برداريم نظام اسلامي را تا حد زيادي ضعيف كرده‌ايم. لذا حجاب در داخل و خارج دانشگاه‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد.

آيت الله مكارم در خصوص دانشگاه آزاد اسلامي متذكر شد : به آقاي جاسبي گفتم شما هم بياييد و به كيفيت بپردازيد. سعي كنيد دانشجويان دختر بومي باشند. مشكلاتي در شهرهاي مختلف به وجود آمده است. هم دانشگاه دولتي و هم آزاد تا مي‌توانند بر بومي بودن دانشجويان دختر تكيه كند. هم بافت شهرها عوض نمي‌ شود و هم مردم اعتراض نمي ‌كنند.

وي در پايان با اشاره به مشكلات علمي شهر قم گفت : قم وضعيت پزشكي مناسبي ندارد. يعني در حد قم نيست، بافت قم خيلي رشد كرده است، قم را با هيچ شهري مقايسه نكنيد چون قم متعلق به جهان تشيع است. بنابراين به قم رسيدگي كنيد تا همه چيزش نمونه شود.