تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از عدم تخصیص اعتبارات فرهنگی مصوب برای کتابخانه ها در سال گذشته اظهار نارضایتی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی خدایی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز و باسمنج با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز اظهار امیدواری کرد در سال جاری شاهد تخصیص این اعتبارات مصوب باشیم.

خدایی گفت: کتابخانه های عمومی تبریز در حال حاضر بیش از 694 هزار جلد کتاب دارند که نسبت به سال 88 دارای 13.98 درصد رشد بوده و از نظر زیر بنا نیز حدود 34 هزار و 793 متر مربع فضای کتابخانه ای داریم، در زمینه امانت کتاب نیز شاهد 34.1 درصد رشد هستیم.

وی گفت: شهرستان تبریز هم اکنون دارای 31 باب کتابخانه عمومی نهادی و مشارکتی است.

خدایی با اشاره به ضرورت جدّی توسعه تعدادی از کتابخانه های عمومی تبریز افزود: برخی از کتابخانه ها با کمبود فضا برای نگهداری کتاب ها مواجه هستند که امید است با عنایت مسئولین ذیربط شاهد افزایش اعتبارات فرهنگی حوزه کتابخانه ها و توسعه این کتابخانه ها باشیم.

رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانه های عمومی استان با اشاره به میانگین کتابخانه ای به ازای جمعیت اظهار داشت: در حال حاضر در تبریز برای هر 50 هزار نفر یک باب کتابخانه عمومی نهادی موجود است که باید تلاش در جهت افزایش کتابخانه ها به صورت جدی صورت گیرد.

وی در خصوص کتابخانه های عمومی مورد نیاز برای حصول جایگاه مطلوب چشم انداز 1404 گفت: با توجه به معیارهای کشوری تدوین شده در نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با احداث 47 باب کتابخانه عمومی استاندارد در تبریز از وضعیت نسبتاً مطلوبی برخوردار خواهیم بود.

خدایی در خصوص افزایش نیروی انسانی کتابخانه ها، این امر را منوط به ارتقاء درجه کتابخانه ها و نیز برگزاری آزمون استخدامی نهاد کتابخانه های عمومی کشور دانسته و از پیگیری های مستمر این اداره کل در جهت ارتقاء درجه کتابخانه های عمومی استان خبر داد.

در ادامه فرماندار تبریز نیز در این جلسه، گفت: امروز کشوری حرفی برای گفتن دارد که دارای تولید علم و ثروت های علمی باشد و بدون شک کتابخانه در چرخه تولید علم و علم افزایی نقشی برجسته و بلا انکار دارند.

وی دستیابی دانشمندان و جوانان ایرانی به علوم نوینی همانند سلولهای بنیادی را برخاسته از کتابخانه ها دانست و در این میان از نقش کتابداران در خط مقدم این عرصه مقدس فرهنگی تقدیر کرد.

چمنی ضمن تقدیر از تعاملات مثبت شهرداران با کتابخانه های عمومی، پرداخت حداقل نیم درصد از درآمدهای شهرداری ها به کتابخانه ها را وظیفه ای قانونی عنوان و اظهار کرد: احداث کتابخانه و قرائتخانه در پارک ها و مناطق مختلف شهر امری پسندیده و برجسته است لیکن شهرداران محترم نباید این امر را از محل نیم درصد به حساب بیاورند.

وی افزود: امیدواریم با همت و جدیت در عمل به این مصوبه قانون شاهد کارنامه عملکرد خوبی از شهرداری ها باشیم.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز با اشاره به رویکرد فرهنگی مناسب شهردار تبریز، از شهرداری خواست تا در صورت تصمیم به احداث کتابخانه در شهر، از نظرات و نیازسنجی های انجام شده در اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز بهره بگیرند تا کتابخانه ها در بهترین و مفید ترین مکان های ممکن احداث شوند.

چمنی در ادامه ضمن تقدیر از فعالیت های چشمگیر صورت گرفته در کتابخانه عمومی باسمنج، بر لزوم عملیاتی شدن طرح های فرهنگی سنجیده ای که با همفکری افراد روشنفکر و اساتید و صاحبنظران تولید می شود تاکید و بیان کرد: بیایید فرهنگ سازی و توسعه فرهنگ مطالعه را با تولید فکر و عمل از همین انجمن ها شروع کنیم.

در ادامه این نشست، آبدار معاون اداری و مالی شهرداری کلانشهر تبریز با اشاره به خیز فرهنگی قابل توجه شهرداری تبریز از تلاش برای افزایش میزان تعاملات و همکاری ها با اداره کل کتابخانه های عمومی استان خبر داده و افزود: یکی از وظایف شهرداری ها پرداخت نیم درصد به کتابخانه هاست که در این خصوص در سال 89 مبلغ 590 میلیون تومان به حساب انجمن واریز شد و امسال نیز حداقل 500 میلیون تومان به این حساب واریز خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه های مختلف فرهنگی شهرداری تبریز از جمله احداث کتابخانه ها و قرائتخانه ها، از ایجاد نهضت کتابخوانی در بین کارمندان شهرداری با هدف ارتقاء مطالعه نیز خبر داد.