دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در نشست تخصصی حقوق بشر با تشریح احکام قصاص، قطع ید و سنگسار و نوع سوء استفاده غرییها از این احکام گفت: در برخی از این احکام غرب خود تفسیر می کند ولی در ایران تفسیر بر مبنای اسلام و قانون اساسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد لاریجانی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست تخصصی حقوق بشر با بیان اینکه برخی از تعهدات و احکام در حقوق بشر سازمان ملل با احکام ایران مغایرت دارد، گفت: به عنوان مثال غرب در تفسیر حق داشتن شریک برای زن و مرد در خانواده می گوید مرد یا زن می توانند غیر از غیرهم جنس، هم جنس را هم به عنوان شریک انتخاب کنند و احتمالا بر اساس این تفسیر در آینده یک گربه هم می تواند با یک انسان ازدواج کند.

لاریجانی اظهار داشت: در مثال دیگری می توان گفت که غرب و حقوق بشر غربی می گوید شلاق شکنجه است در حالیکه در تفسیر ما شلاق برای مجرمی که حکمش شلاق است تنبیه و مجازات است. حال اگر در زندانی در ایران شکنجه ای انجام شود کاری غیر قانونی است و تخلف در هر دستگاهی وجود دارد ولی غربی ها به جای 100 ضربه شلاق 50 سال زندان می کنند و می گویند که این شکنجه نیست.

مشاور قوه قضائیه با بیان اینکه برخی از معاهدات غرب را بحث حقوق بشر پذیرفته ایم ولی این دلیل نمی شود که تفسیر آن را به عهده غربیها بگذاریم، گفت: غرب می گوید هر انسان می تواند دین خود را عوض کند و یا دین جدید را تبلیغ کند ولی در ایران آزادی دین وجود دارد و دین بهائیت که اصلا دین نیست پیروان آن در ایران آزادانه زندگی و تجارت می کنند و پول خوبی هم به جیب زده اند ولی همین بهائی ها حق تبلیغ دین خود را ندارند و در ایران ممنوع است. در این مورد از امام خمینی (ره) هم پرسشی شد که ایشان گفتند ادیان در ایران بر اساس قرارداد شهروندی زندگی می کنند ولی حق تبلیغ ندارند.

لاریجانی با بیان اینکه دستگاه قضایی اعم از محاکم و دادسراها در معرض اتهام قرار دارند، گفت: در بحث اعدام غربی ها می گویند ایرانی ها به اندازه چین اعدام دارند و اعدام در کل بد است و برهان آنها این است که اگر شخصی را اعدام کنند و بعد بفهمیم حکم قاضی اشتباه بوده دیگر راه بازگشت نداریم که با این برهان غربی ها ما هیچ حکمی را نباید اجرا کنیم و به عنوان مثال سوار هواپیما هم نباید شویم چون که احتمال دارد سقوط کنیم. همچنین آنها معتقدند که اعدام موجب کاهش جرایم نمی شود در صورتی که ایران می گوید بستگی دارد این حکم در کجا اجرا شود.

مشاور قوه قضائیه افزود: مبحث دیگری که غربی ها با ایران مشکل دارند بحث قصاص است در حالیکه قصاص بسیار مهم است و به نوعی از حقوق افراد جامعه دفاع می کند و حاکم نقش دفاع از حقوق و همچنین ترویج بخشایش را دارد و می توان گفت در قصاص حیات است و از قضات درخواست می کنیم که در احکامی که در مورد اعدام و قصاص صادر می کنند تفسیر آن را هم بنویسند و تلگرافی رای ندهند زیرا ما هزاران پرونده اعدام و قصاص را ترجمه کرده و به جهان ارائه می کنیم.

وی افزود: البته در بحث اعدام ها یک سئوال مطرح می شود که چرا در ایران اعدام زیاد است که دلیل آن این است که بیشترین اعدام های ما مربوط به قاچاقچیان مواد مخدر است.

لاریجانی گفت: افغانستان مواد مخدر تولید می کند، اروپا مصرف می کند و ایران شده است جاده ابریشم مواد مخدر و تمامی قاچاقچیان را ما باید دستگیر کنیم، مجازات کنیم و بعد اعدام کنیم. بعد هم به ما تهمت می زنند شما زیاد اعدام می کنید یکبار خواستیم قاچاقچیان را بدهیم به خودشان صدایشان درآمد.

مشاور رئیس قوه قضائیه در مورد اتهاماتی علیه ایران مبنی بر اینکه ایرانیها فرزندان خود را اعدام می کنند، گفت: عدم اعدام افراد زیر 18 سال جزو تعهدات قانونی ایران است و در قانون ما هم آمده است ولی در پاره ای از موارد قاضی تشخیص می دهد که به عنوان مثال فرد 17 ساله ای که سه قتل را انجام داده و مسئولیت این کار را می داند حکم اعدام برایش صادر می شود ولی در کل اعدام زیر 18 سال ممنوع است و در موارد خاص کمیته ای باید تشکیل شود.

وی با اشاره به پرونده سکینه محمدی و حکم سنگسار او که بازتاب های زیادی در جوامع بین الملل ایفا کرد، گفت: در این قضیه درست نبود غیر از پرونده کیفری این خانم که قتل نفس بود پرونده دیگری باز شود زیرا مقام معظم رهبری هم تاکید کرده اند که نباید کاری کنیم که معارضه غرب سکولار با اسلام در محل رجم (سنگسار) صورت بگیرد.

لاریجانی خطاب به قضات گفت: قضات باید در پرونده های سنگسار بسیار دقت کنند. در هر حال این قانون شرع و عرف ما است و تا زمانی که قانون است باید آن را به درستی اجرا کنیم.

وی گفت: غرب معتقد است که عقد یک زن و مرد در روی زمین یک قرارداد است و اگر کسی آن را فسخ کرد مجازات شود و یا رها شود. ولی اینکه ما بیاییم و آن را سنگسار کنیم خلاف حقوق بشر است در حالیکه غرب اصلا در مورد خیانت زن و رابطه نامشروع و تولید جنین غیر شرعی صحبت نکرده است.

لاریجانی گفت: یکی از شرایطی که غرب برای ورود ترکیه به اتحادیه اروپا داشت این بود که ترکیه باید قانون سنگسار را حذف کند و هدفش تنها ترویج زنا در جامعه اسلامی است.

مشاور قوه قضائیه اظهار داشت: اگر در ایران ترویج ازدواج به درستی انجام شود و تسهیلات مناسبی در اختیار جوانان قرار بگیرد تعداد این پرونده ها کاهش می یابد.

لاریجانی در مورد حکم قطع ید گفت: در این احکام هم باید همانند سنگسار دقت شود غرب می گوید قطع ید شکنجه است و نظر شارع غیر از این است که باید با حساسیت صادر شود.