انتشار گزارشی از وضعیت یکی از اورژانسهای بیمارستانی، واکنش وزیر و معاون وزارت بهداشت به انعکاس نواقص حوزه سلامت در رسانه ها، فلزات بیماری زا در شیرآلات بهداشتی قاچاق، نگرانی از افزایش مصرف قلیان در کشور و اعلام تعرفه های 90 ، از جمله اخبار مهم حوزه سلامت در روزهای اخیر بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در هفته رو به پایان شاهد رویدادها و اخبار گوناگونی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.

وضعیت اورژانس بیمارستانها

در روزهای گذشته گزارشی تشریحی - تصویری از وضعیت خدمات دهی در اورژانس بیمارستانهای دولتی را منتشر کردیم که نشان می دهد شرایط رسیدگی به بیماران در این بخشها آنطور که مسئولان وزارت بهداشت مدعی هستند، چندان هم رضایت بخش نیست.

واکنش وزارت بهداشت به شیرآلات بهداشتی قاچاق

مهندس محمد فرزاد، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرآلات بهداشتی ایران معتقد است که شیرآلات قاچاق و غیراستاندارد که اغلب چینی هستند، به دلیل ترکیبات زیاد سرب و روی می تواند با آب آشامیدنی وارد بدن شده و تهدید جدی برای سلامت افرادی باشد که در خانه های خود از این نوع محصولات استفاده می کنند.

وی با عنوان اینکه کنترل بازار مصرف در مقاطعی توسط موسسه استاندارد کارساز نبود، افزود: بیش از 50 درصد مصرف بازار داخلی را محصولات قاچاق که از کانالهای غیر رسمی وارد می شوند، تشکیل می دهند.

از سوی دیگر، دکتر کاظم ندافی رئیس دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در واکنش به این خبر گفته است که برای پیشگیری از رسوب سرب و روی در بدن ، مردم از شیرآلات بهداشتی استاندارد و دارای مجوزهای معتبر استفاده کنند.

افزایش آمار مصرف قلیان در جامعه

دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به افزایش استعمال قلیان و سیگار در بین نسل جوان جامعه عنوان داشته که قلیان باعث انتقال بیماریهایی مانند هپاتیت، ایدز و سل می‌شود. 

وی گفته است که مردم باید بدانند عوارض استعمال قلیان بسیار بیشتر از سیگار است و هر وعده قلیان معادل استعمال 70 تا 100 نخ سیگار است.

وزیر بهداشت عنوان داشته است که در سال 88 ، 21 درصد مردان ایرانی و یک درصد زنان ایرانی سیگار و تنباکو مصرف می‌کردند.

سرانجام تعرفه های خدمات درمانی اعلام شد

سرانجام تعرفه های خدمات درمانی سال 90 پس از گذشت 3 ماه از سال جدید، اعلام شد که طی آن تعرفه های بخش دولتی 3/9 درصد و بخش خصوصی 7 درصد افزایش یافت.

دکتر حسن امامی رضوی ، معاون درمان وزارت بهداشت گفته است که مابقی هزینه های افزایش یافته بیمارستانهای دولتی توسط معاونت برنامه ریزی راهبردی ریاست جمهوری تامین می شود. در بخش خصوصی نیز مقرر شد که بیشتر این رشد تعرفه در هتلینگ تعرفه ها اعمال شود به نحوی که هزینه بستری تخت بیمارستانهای خصوصی به عدد واقعی نزدیکتر شود.

این در حالی است که وزیر بهداشت با اشاره به افزایش 7 درصدی تعرفه های خدمات درمانی سال 90 در بخش خصوصی، اظهارامیدواری کرده است که این میزان رشد تعرفه ها نظر بخش خصوصی را تامین خواهد کرد.

واکنش به انعکاس اخبار سلامت در رسانه ها

دکتر مرضیه وحیددستجردی در ارتباط با انعکاس برخی اخبار مربوط به عدم رسیدگی به بیماران در برخی از بیمارستانها، افزود: بیمارانی که با عوارض ناشی از قصور در مراکز درمانی مواجه می‌شوند به دستگاههای قضایی و از جمله پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند. وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی نیز باید تمام این موارد را رصد کنند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه به سایتهای خبری برای انتشار چنین اخباری خرده نمی‌گیریم، ادامه داد: اگر مرکز درمانی ضوابط وزارت بهداشت را رعایت نکند ممکن است پروانه آن لغو شود. حتی ممکن است برخی بیمارستانها به دلیل آنکه موازین وزارت بهداشت را رعایت نکنند تعطیل شوند. شاید طی سال گذشته تاکنون دو بیمارستان به این دلیل بسته شده است.

دکتر سیدحسن امامی رضوی، معاون وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که در سیستم ارائه خدمات در حوزه سلامت و دیگر حوزه ‌ها نقص وجود دارد، انتشار نواقص نظام سلامت در رسانه ها را حق مردم دانسته و گفته است که البته باید اینگونه مسائل طوری بازگو شود که اصلاح آن اتفاق بیفتد. انتشار این مسائل و حاشیه‌ها تنها بی‌اعتماد شدن مردم به ارائه خدمات سلامت را به وجود می‌آورد این امر باعث می‌شود قدرت ریسک ‌پذیری در پزشکان کاهش یابد و نتوانند اقدامات لازم را برای نجات جان بیماران انجام دهند.