عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در هفتمین نشست پژوهشی مرکز تحقیقات صدا و سیما، لازمه تغییر در شیوه تولید و مصرف در اقتصاد را نیازمند یک طرح عظیم فرهنگی دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، "تژا میرفخرایی" عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در هفتمین نشست پژوهشی که صبح امروز (چهارشنبه) با موضوع "جهاد اقتصادی" برگزار شد، با اشاره به اینکه هر شیوه زندگی بار ایدئولوژیکی خاص خود را دارد، گفت: هر فرهنگ، ایدئولوژی خاص خود را ارائه می‌کند که البته فرهنگ غرب در دوران اخیر از تبلیغ آشکار ایدئولوژیک پرهیز می‌کند و ایدئولوژی ارائه شده در فرهنگ غربی تلویحی و ضمنی است.

وی گفت فرهنگ قوی همیشه درصدد تعریفی از فرهنگ ضعیف است و سعی می‌کند آن را مطابق میل خود شکل دهد. چنانکه غرب نیز همیشه تعریفی از شرق می‌دهدو تلاش می‌کند تا مردم شرق این تعریف غرب را قبول و آن را درونی کنند و شیوه زندگی خود را با این تعریف تغییر دهند. میرفخرایی با توجه به اینکه فرهنگ رابطه نزدیکی با شیوه زندگی افراد دارد گفت قبول یک فرهنگ خاص یعنی قبول شیوه و تفکر آن در زندگی در تمامی ابعاد آن. بنابراین جنگ ایدئولوژیک غرب بر علیه شرق تجلی خود را در تمام ابعاد از جمله ادبیات، شعر، رسانه و سبک زندگی می‌یابد.

این استاد دانشگاه درخصوص رابطه فرهنگ و شیوه زندگی افراد گفت: امروزه غرب تبلیغ آشکار ایدئولوژی خود را کنار گذاشته و به جای آن تبلیغ شیوه زندگی را دنبال می‌کند. وی افزود جوامع بشری در حال تغییر و فرهنگ‌های محلی عمدتاً در حال از بین رفتن هستند و سرمایه‌داری موفق شده است الگوهای خود را تقریباً در همه جا مسلط کند.

وی افزود: مقاومت در قبال این وضعیت در گرو یک تحول فرهنگی عظیم در کشور و ایجاد شیوه‌های نوینی است که برای مردم جذابیت داشته باشد. رسانه‌ها زمانی می‌توانند در این عرصه نقش داشته باشند که طرحی نظری برای رقابت با شیوه‌های تولید و مصرف سرمایه‌داری وجود داشته باشد. از این طریق است که می‌توان شیوه‌های زندگی و تولید و اقتصاد کشور را متحول کرد و جهاد اقتصادی را محقق ساخت.

میرفخرایی در پایان سخنان خود تأکید کرد: طرح فرهنگی باید با چالش‌ها و واقعیت‌های زندگی روزمره همخوانی داشته باشد و شیوه‌های تقلید در جامعه را از بین ببرد.