به گزارش خبرنگار مهر ، امام خمینی (ره) مردی بود از میان هزاران بزرگی که در خطه استان مرکزی به دنیا آمدند و مسیر خدمت به دین، مردم و مملکت خویش را انتخاب کردند و البته امام در قله این پهنه قرار دارد، مردی از دیار خمین.
رهبر کبیر انقلاب به اعتراض دوست و دشمن مردی بود که توانست با همت بلند و توکل به خدا و ائمه، تاریخ را تغییر دهد، تاریخی که هر روز به ابتذال و انحطاط یک ملت بزرگ نزدیکتر می شد.
او کسی بود که داغ نبود حکومت اسلامی را به دل دشمنان قسم خورده دین اسلام گذاشت و حکومتی را بنا نهاد که آوازه اش نه در ایران که در جهان پر شد تا الگویی برای دیگر ملت ها آزادی خواه شود.
این مرد بزرگ در خمین به دنیا آمد، اتاقی که اکنون به نام اوست و هر سال و ماه و روز، به مناسبت و بی مناسبت میعادگاه عاشقان اوست.
ولادت، آغاز امید
امام خمینی فرزندی از دیار استان مرکزی قلب و قطب فرهیخته پروری است، او در روز بیستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهریـور 1281 هجرى شمسى ( 24 سپتامپر 1902 میلادى) در شهرستان خمین از توابع استان مرکزى و در خانواده اى اهل علـم و هجرت و جهاد و دین پـاى بـه جهان نهاد.
پـدر امام خمینـى مرحوم آیه الله سید مصطفى مـوسـوى از معاصریـن مرحـوم آیه الـلـه العظمـى میرزاى شیـرازى پـس از آنکه سالیانـى چنـد در نجف اشـرف علـوم و معارف اسلامـى را فـرا گرفته و به درجه اجتهـاد نایل آمـده بـود بـه ایـران بازگشت و در خمـیـن ملجأَ مردم و هادى آنان در امـور دینـى بـود.
در حـالـیکه بیـش از پنج مـاه از ولادت روح الـلـه نمى گذشت، طاغوتیان و خوانین تحت حمایت عمال حکومت وقت نداى حق طلبـى پـدر را که در برابر زورگـوئـی هایشان بـه مقاومت بـر خاسته بـود، با گلـوله پاسـخ گفـتـنـد و در مـسیر خمـیـن به اراک وى را بـه شهادت رسانـدنـد.
بستگان شهیـد بـراى اجراى حکـم الهى قصاص به تهران رهـسـپار شـدند و بر اجراى عـدالت اصـرار ورزیدند تا قاتل قصاص شد.
بدیـن ترتیب امام خـمیـنى از اوان کـودکى با رنج یـتـیـمی آشـنا و با مفهوم شهادت روبرو شد. وى دوران کـودکـى و نـوجـوانى را تحت سرپرستى مادر مـومـنـه اش، بانـو هاجر که خـود از خاندان علـم و تقـوا و از نـوادگان مـرحـوم آیـه الـلـه خـوانسـارى بوده است و همچنیـن نزد عمه مـکـرمه اش،صاحبـه خانم که بانـویى شجاع و حقجـو بـود سپرى کرد اما در سـن 15 سالگى از نعمت وجـود آن دو عزیز نیز محـروم شد.
اتاق تولد روح الله در خمین ،نگین حلقه ارادت
خانه امام در خمین بعد از قریب به دو قرن هنوز کانون نگاه های تحسین آمیز مردم است.این عمارت مستحکم در حاشیه کویر پهناور ایران نمادی از پایگاهای مردمی و کانونهای مبارزه با ستم و تبعیض حکومت های ظالم و جائر است.
از چشم انداز برج بلندی که در حاشیه یکی از حیاطهای چهارگانه این عمارت ساخته شده است حس صیانت از مردم بی پناهی که در سالهای متمادی آماج تهدید خانها و خانزاده های حکومتی و غیر حکومتی بودند به وضوح قابل رویت است.
این مجموعه مسکونی چهار هسته ای در محل سر پل خمین واقع شده است و در بافت تاریخی این شهر چنین عمارتی یافت نمی شود.
در این خانه اتاقی ست که امام در آن اتاق به دنیا آمده و چشم هایش را به روی مادر مومنه خویش گشود.
امروز این خانه میهمانانی از اقصی نقاط کشور و دنیا دارد که با وضو پای بر آن می گذارند.
مدرسه سپهداری، محل درس امام در اراک
روح الله جوان بود که برای درس خواندن به اراک آمد.
او تحصیل علوم دینی را در مدرسه سپهداری که اکنون مزین به نام امام خمینی است آغاز کرد و پایه های علوم دینی در او شکل گرفت.
گفته می شود امام خمینی تا 20 سالگی در خمین و اراک زندگی و درس می خواند و با عزیمت آیت الله حایرى یزدى از اراک به قم، امام نیز به سمت حوزه علیمه رفت.
امام در حوره علمیه قم و نجف با معاف اسلامی آشنا و انس گرفت و در محضر علمای بزرگی حضور یافت .وی در ادامه حضور حوزوی و دینی، قریب 14 سال هم در حـوزه علمیه نجف دردر مسجـد شیخ اعظـم انصــــارى (ره) معارف اهل بـیت و فـقـه را در عالیترین سطـوح تدریـس کرد و در نجف بـود که بـراى نخـستـیـن بار مبانـى نظرى حکـومت اسلامـى را در سلسله درسهاى ولایت فـقیه بازگـو کرد.
امام خمینی زنده کننده وظیفه روحانیت
روحیه مبارزه و جهاد در راه خـدا ریـشـه در بینـش اعـتـقـادى و تربـیت و محیط خانـوادگى و شرایط سـیـاسى و اجـتماعى طـول دوران زندگى آن حضرت داشـتـه است.
مـبارزات ایـشان از آغاز نـوجـوانـى آغـاز و سـیـر تکاملى آن به مـوازات تکـامـل ابـعاد روحى و عـلمى ایـشان از یکـسـو و اوضاع و احـوال سیاسـى و اجتماعى ایـران و جـوامع اسـلامـى از سـوى دیگـر در اشکـال مخـتـلف ادامـه یافت.
او در سالهای 41 و 42 و سالهای قبل و بعد از آن با تصمیمات مدبرانه در قالب حرکت های انقلابی با درون مایه دین پایه انقلابی را بنا نهاد .
نقـش حضرت امام در روشـن ساختـن اهداف واقعى رژیـم شـاه و گوشـزد کـردن رسالت خطیر علما و حـوزه هاى علمـیـه در شـرایـط حساس بود که بـسیـار مـوثـر وکارساز است.
شنبه سیزده خـرداد لحظه وصال
امام خمینی بعد از سالها مجاهدت دینی با همراهی ملتی بزرگ و دین مدار، توانست انقلاب اسلامی را پیروز کند و حکومت اسلامی را بنا نهد.
رهبری امام بر پایه تئوری ولایت فقیه، تاسیس حکومت دینی را تضمین کرد.
روزگاران مردم در کنار امام ، چه عاشقانه گذشت تا شنبه سیزده خـرداد سـال 1368 لحظه وصال روح الله و ماتم مردم.
در این روز قــلبـى از کار ایستـاد که میلیـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـویت احـیا کرده بـود
رفتن امام پایان راه نبود
اما این پایان راه نبود، مردم غیرتمند ایران هشت سال بعد از حضور روح الله بر سر رسالت او قسم خورده و با حضور در مراسم خاکسپاری آن مرد بزرگ و رهبر بی نظیر وفاداری ها نشان دادند آن چنان که دوست و دشمن را متحیر کرد.
واکاوی و مشاهده حالات مردم در مـراسـم تودیع و تشییع و خاکسپارى پیکر مطهر امام خمینـى و خـبر مرگ دهها تـن که در مقابل سنگینـى ایـن حادثه تاب تحمـل نیـاوردند تنها از عشقی عمیق حکایت می کند.عشق و دیگر هیچ.
دشمن به پایان راه رسید
آنـانکه عشـق را مـى شنـاسنـد و تجـربـه کـرده انـد، می دانند از چه سخن می گوییم. حقیقـتا مردم ایران عاشق امام خمینى بـودند و چـه شعار زیبا و گـویایى در سالگرد رحلتـش انتخاب کرده بـودند که، عشق به خمینـى عشق به همه خوبیهاست.
حضور مردم برای بدرقه امام، تمام نقشه ها و خواب های دشمنان را خنثی کرد.
شهر امام در نبود فرزندش گریست
پس از سالها رحلت امام همچنان خمین در ماتم رفتن او می گرید.
سالها پس از رفتن آن امام همام و مرد بزرگ، نه تنها اهالی خمین که عاشقان او از دور و نزدیک به این شهر و خانه می آیند تا عروج او را در زادگاه او جستجو کنند.
هر ساله بیش از 200 هزار نفر برای دیدن مکان وشهری که رهبر بزرگترین انقلاب مردمی و دینی جهان به دنیا آمده می آیند تا او را بهتر بشناسند. 14 خردا هر سال یادآور دیدار خانه ای است که 15 خرداد، انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی در آنجا اولین نشانه های خود را به نمایش گذشت.