به گزارش خبرنگار مهر، مردم استان کردستان در جریان هشت سال دفاع مقدس همچون کوه های استوار منطقه از مرزهای ایران اسلامی دفاع کردند و نه تنها با حضور با صلابت خویش در صحنه های نبرد همراه با دیگر رزمندگان در صحنه حاضر بودند بلکه زنان، کودکان و پیرمردان این استان شهید پرور نیز در مقابل حمله های هوایی رژیم بعث به مناطق مسکونی مقاومت کردند و با تقدیم خون خود درخت انقلاب را آبیاری کردند.
حمله های هوایی رژیم بعث عراق به مناطق مسکونی در زمان هشت سال دفاع مقدس به ویژه در استان کردستان از لکه های ننگی است که صدام جنایت کار از آن پرهیز نکرد و به عنوان دو نمونه می توان به حمله هوایی 15 خرداد سال 63 در بانه و 28 دی سال 65 سنندج اشاره کرد که در این حملات شمار زیادی از مردم بی دفاع از جمله زنان و کودکان به خاک و خون کشیده شده و به شهادت رسیدند.
اقشار مختلف مردم شهر بانه از زن و مرد گرفته تا پیر و جوان و کوچک بزرگ به همراه شماری از رزمندگان اسلام در روز 15 خرداد ماه سال 63 در پارک مرکزی شهرستان بانه جمع شده بودند تا در مراسمی یاد شهیدان 15 خرداد سال 42 را گرامی بدارند که ناگهان هشت فروند هواپیمای ارتش بعث عراق وارد حریم هوایی بانه شده و بارانی از بمب آتش زا و راکت و گلوله را در 10 نقطه شهر بر سر مردم بی دفاع فرو ریختند.
در مدت چند ثانیه گویی آسمان و زمین با هم برخورد کرده و متلاشی شدند و لحظاتی بعد قطعات اندام جنازه ها به هوا رفته و به صورت تکه پاره هایی به زمین بازگشت یا بر شاخ درختان بر جای ماند و از سویی صدها جنازه بر روی هم انباشته شده و صدها نفر هم زخم های مهلک برداشته و در خاک و خون غلطیدند.
مغازه ها و خانه ها آتش گرفت و در هم ریختند و اجساد بسیاری سوخته و زیر آوار ماندند و کسانیکه زنده مانده بودند، با آمبولانس یا هر وسیله دیگری که در اختیار بود به مراکز درمان منتقل شدند اما عمق فاجعه به حدی بود که وسائل نقلیه برای حمل جنازه و زخمی ها کافی نبود و به همین دلیل عده ای مجبور شدند زخمی ها را برای رسانیدن به بیمارستان به دوش بکشند.
15 خرداد سال 63 و بمباران شهر بانه یکی از سیاهترین ورقهای حیات سیاسی و نظامی رژیم بعثی عراق است و بیشک یکی از دلایل این جنایت وحشیانه، شکست صدامیان در منطقه دشت شیلر بود که در آن طی عملیاتی که با رمز مقدس یا قائم آل محمد(عج) صورت گرفت، ارتفاعات آن از لوث متجاوزان پاک شد.
و امروز وقتی که بعد از گذشت نزدیک به 27 سال از وقوع این جنایت پای صحبت های افراد شاهد این صحنه ها می نشینی در زمان تعریف آنچه که دیده اند چهره شان رنگ ترس به خود می گیرد و ناخودآگاه اشک هایشان سرازیر می شود و در این لحظه می توانی به عمق فاجعه و جنایتی که در 15 خرداد ماه سال 63 در شهر بانه روی داد بیاندیشی.
در این روز و بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان های مسئول بیش از 600 نفر از حاضران به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بیش از 400 نفر زخمی شدند و از آن روز به بعد اسم پارک مرکزی شهر بانه به نام شهدای 15 خرداد تغییر نام داده و این پارک هر ساله میزبان خانواده های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم است که در این روز گرد هم می آیند و در یادواره شهدا شرکت می کنند.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص جنایت رژیم بعث در بمباران 15 خرداد سال 63 شهر بانه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: شهادت بیش از 600 شهید سرافراز رویداد 15 خرداد سال 63 بانه سمبل و نماد مظلومیت و پایداری مردم انقلابی این شهرستان در دفاع از کیان اسلامی و پیروی از آرمانهای امام راحل (ره) است.
ماموستا عبدالرحمن خدایی با اشاره به اینکه بمباران شهرستان بانه در 15 خرداد ماه سال 63 یکی از جنایتهای رژیم بعث عراق علیه مردم مظلوم و بیگناه کشورمان بود، یادآور شد: در چنین روزی مردم شهرستان بانه به خاطر شرکت در راهپیمایی و گرامیداشت قیام 15 خرداد سال 42 به خیابان آمده بودند که مورد حمله هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفتند.
فرماندار شهرستان بانه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حالی که دشمن در صحنه های مختلف شکست های سنگینی را از رزمندگان اسلامی دریافت کرده بود با بمباران مناطق مسکونی به دنبال جبران بود ولی بار دیگر با مقاومت مردم شهر بانه مواجه شد و علیرغم شهادت 600 نفر در این بمباران ولی مردم همچنان مقاوم و سربلند از مرزهای ایران اسلامی دفاع کردند.
مسعود منصوری اظهار داشت: دشمن می خواست با بمباران مناطق مسکونی زمینه را برای تخلیه شهر بانه فراهم کند ولی این توطئه خنثی شد و نه تنها مردم، شهر را تخلیه نکردند بلکه برای دفاع از ایران اسلامی و حضور در صحنه های نبرد ترغیب شدند ولی این بمباران که همانند آن در هشت سال دفاع مقدس وجود نداشت برای همیشه تاریخ به عنوان یک جنایت در حق بشریت ثبت خواهد شد.
...........
گزارش؛ آرمان نصراللهی