سرپرست وزارت صنایع و معادن گفت : تاکنون 6 هزار بنگاه و واحد تولیدی برای بهره‌مندی از خط اعتبار انرژی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد با 3 هزار و 500 واحد قرارداد منعقد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری در همایش سراسری مدیران وزارت صنایع و معادن افزود: وزارت صنایع و معادن در تلاش است تا تمام منابع مورد نیاز برای بسته های حمایتی را فراهم کند.

وی افزود: 2 هزار بنگاه برای استفاده از بسته های حمایتی بازسازی و بهسازی واحدهای تولیدی ثبت نام کرده اند که تعدادی از آنان برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده اند.

سرپرست وزارت صنایع و معادن تصریح کرد: بر این اساس به واحدهای تولیدی متقاضی طرح های کوچک بازسازی 50 میلیون تومان از طرف وزارت صنایع و 100 میلیون از طرف بانک ها یعنی حداکثر 150 میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت بازسازی تعلق می گیرد. اما طرح های بزرگ شامل ضوابط مربوط به خود است.

غضنفری گفت که از این تعداد 300 واحد برای مولد ترکیبی برق و گرما و 200 بنگاه جهت ارتقا و مدیریت ثبت نام  کرده اند.
سرپرست وزارت صنایع درعین حال یادآور شد که با فعال تر کردن بسته های بهبود و نوسازی در کنار خط اعتبار انرژی می توان شاهد بهبود فرایند ها وفناوری ها شد .

وی در عین حال بر مدیریت عوامل قیمت تمام شده و استفاده بهتر از فضا و امکانات برای تولید صادراتی با توجه به بازارهای رقابتی تاکید کرد.

ضرورت جهت دادن نقدینگی به سمت تولید و ارزش افزوده  موضوع دیگری بود که سرپرست وزارت صنایع و معادن به آن پرداخت ، زیرا از نظر وی می توان با ارایه طرح های جدید برای جذب سرمایه های مردمی نقدینگی ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها را در جامعه به سمت تولید در حوزه های مختلف صنعتی معدنی سوق داد .

غضنفری معتقداست : در غیر این صورت منابعی که در اختیار مردم قرار گرفته ممکن است یک جریان نقدینگی سرگردان شکل دهد که در فضای اقتصادی کشور سودمند نخواهد بود. به باور سرپرست وزارت صنایع و معادن ، بهترین محل برای اسقرار چنین نقدینگی سوق دادن آن به سوی تولید در اندازه های کوچک و یا تعاونی و یا سهام واحدهای تولید بزرگ است.
  
غضنفری با اشاره به  انجام 43 سفر توسط ستاد  تسهیل امور پشتیبانی واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی در سال گذشته گفت : درسال جاری نیز این ستاد 18سفر را با تاکید بر هدفمندی یارانه ها و مدیریت آثار اصلاح قیمت حامل های انرژی،  افزایش قیمت های جهانی بر هزینه های تولیدی و تکمیل ظرفیت های موجود انجام داده است . سرمایه گذاری و تولید ، بانکی و تسهیلات ، انرژی ، شهرک ها و محیط زیست ، مالیات و گمرک ، تامین اجتماعی ، معدن و صنایع معدنی هشت کمیته ستاد تسهیل را دربر می گیرند.

وی از مسئولان استانی ستاد تسهیل خواست تا همچون گذشته با قدرت و استحکام مصوبات را پیگیری کنند و بلافاصله نتایج را در ستاد مرکزی درتهران ارایه کنند .
 
غضنفری با بیان اینکه دقیقا نمی دانیم تا زمان نهایی تصویب ادغام و ایجاد وزارتخانه جدید چند ماه طول می کشد ، گفت : همانگونه که تاکنون همه مدیران وزارتخانه در اجرای برنامه ها همراهی کرده اند و کوچکترین تعللی صورت نگرفته انتظار می رود تا زمان ادغام نیز این همراهی ادامه داشته باشد .

وی درعین حال گفت که سیستم سنجش و ارزیابی طرح های توسعه ای و عملکرد مدیران همزمان فعال بوده  و ضروری است تا تمام مصوبات اجرا شود.

ادغام باید بدون هیچ گونه خدشه به ماموریت ها و تعلل یا رخوت در انجام امور باشد ،  جمله ای بود که غضنفری در باره شیوه ادغام مطرح کرد و از مدیران و مسئولان وزارت صنایع و معادن نیز خواست تا کارگروه مربوطه را در ارایه بهترین مدل ادغام یاری کنند .

سرپرست وزارت صنایع و معادن با تصریح براین مطلب که حدود 50 درصد اقتصاد کشور متعلق به وزارتخانه جدید است ، گفت : به همین دلیل اقدامات در حال انجام در سال جهاد اقتصادی  از اهمیت بالایی برخوردار است و باید ماموریت ها بدون وقفه ادامه یابد .

به گفته وی ، هم اکنون معاونان برنامه ریزی دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی همزمان در جلسات معاونت نیروی انسانی ریاست جمهوری برای ارایه و بررسی انواع طرح های ادغام حضور دارند و هیچ حقی از دستگاه های درحال ادغام ضایع نمی شود .

غضنفری در ادامه تنوع بخشی به منابع مالی ، سرمایه گذاری گسترده در مناطق کمتر توسعه یافته ، تکمیل ظرفیت های تولیدی، صیانت از واحدهای صنعتی و معدنی موجود و بهبود فضای کسب و کار را از جمله برنامه های درحال پیگیری وزارت صنایع و وزارت صنایع و معادن برشمرد .
 
وی گفت : مراقبت ویژه از سرمایه گذاری و پیگیری دررفع مشکلات آنها ، تاکید بر تداوم فعالیت ستاد تسهیل امور ، پیگیری و پایش مصوبات ، تاکید بر پیگیری مصوبات استانی دولت ، لازم الاجرا بودن مصوبات ستاد ارتباطات مردمی وزارت صنایع و کمک به حل مسئله گازرسانی و پرداخت قبوض را از جمله انتظارات سرپرست وزارتخانه از دست اندر کاران است .