اندی گارسیا و شارون استون دو بازیگر آمریکایی در مراسم افتتاحیه فیلمی درباره جنگ روسیه و گرجستان در تفلیس حاضر شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، به نقل از خبرگزاری فرانسه نمایش فیلم "پنج روز در ماه اوت" به کارگردانی رنی هارلین دیروز در تفلیس پایتخت گرجستان آغاز شد.

فیلم "پنج روز در ماه اوت" داستان خیالی یک خبرنگار آمریکایی را روایت می‌کند که می‌کوشد در جریان جنگ پنج روزه روسیه و گرجستان که در سال 2008 رخ داد پی به واقعیت ببرد.

اندی گارسیا که در این فیلم نقش میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهور گرجستان را بازی می کند در نشست خبری پس از نمایش فیلم ، "پنج روز در ماه اوت" را یک فیلم ضد جنگ خواند.وی که یک بار برای بازی در فیلم "پدرخوانده 3" نامزد جایزه اسکار شده افزود: در این فیلم شاهد وقوع یک تراژدی هستیم که امیدواریم دیگر تکرار نشود.

رنی هارلین کارگردان فیلم هم که ساخت فیلم هایی چون "جان سخت 2" و "صخره نورد" را در کارنامه دارد در این نشست گفت : "پنج روز در ماه مه" فیلمی درباره یک کشور کوچک است که برای استقلال و آزادی خود می‌جنگد. او درباره ساخت فیلم در گرجستان گفت: ساخت این فیلم قدرتمند ترین و تاثیرگذارترین تجربه زندگی و حرفه‌ام بود.

در جریان جنگ پنج روزه میان گرجستان و روسیه که میان نیروهای روسیه و حامیان آنها در اوستیای جنوبی با ارتش گرجستان رخ داد صد ها نفر کشته شدند.

میرزا داویتایا وزیر امور قومیت‌های گرجستان که از تهیه‌کنندگان فیلم است گفت: این فیلم به هیچ عنوان جنبه تبلیغاتی ندارد."پنج روز در ماه مه " بر اساس گزارش‌های سازمان دیده بان حقوق بشر و اتحادیه اورپا ساخته شده است.

مقامات گرجستان به هارلین اجازه دادند تا برای ساخت فیلم از سربازان ، تانک ها و بالگرد های ارتش این کشور استفاده کند.اما هرگونه دخالت مستقیم در تولید این فیلم را رد کردند.

در حالی که گفته می شد فیلم با بودجه ای 20 میلیون دلاری تولید شده رنی هارلین با رد این موضوع بودجه واقعی ساخت فیلم را حدود 12 میلیون دلار اعلام کرد. شارون استون که نقشی در این فیلم ندارد به عنوان مهمان ویژه در مراسم افتتاح فیلم حاضر شد و سپس یک مراسم خیریه به منظور جمع آوری پول برای خانواده های قربانیان این جنگ را برگزار کرد.

صد ها تن از مردم گرجستان از نمایش افتتاحیه فیلم و نشست خبری پس از آن استقبال کردند.اما در عین حال گروهی هم با در دست داشتن پلاکارد هایی که روی آنها نوشته شده بود "تبلیغات بی ارزش هنر نیست" به اعتراض علیه سازندگان فیلم پرداختند.