تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۱

تبریز - خبرگزاری مهر: باغ رز دانشگاه تبریز به عنوان بخشی از مجموعه باغ تحقیقاتی این دانشگاه طی مراسمی به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه تبریز ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح این پروژه با اشاره به  فعالیتهای صورت گرفته در زمینه فضای سبز در این دانشگاه گفت: در سالهای اخیر و با تلاشهای انجام شده فضای سبز این دانشگاه از 36 هکتار در سال 84 به بیش از 52 هکتار در سال 89 رسیده است.

سید محمد تقی علوی با بیان اینکه تعداد اصله درخت کاشته شده در این دانشگاه نیز طی این مدت از 14 هزار  و 693  به 36 هزار و 870 اصله نهال رسیده است، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا دانشگاه ها محیط اصلی فضای سبز شهرها را به خود اختصاص می دهند که دانشگاه تبریز با توجه به  قرار گرفتن در مرکز شهر و دارا بودن فضای لازم  ظرفیت خوبی را در این خصوص دارد.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز درختکاری فضای اطراف کتابخانه مرکزی دانشگاه، توسعه فضای سبز داخل دانشگاه و سایت خلعت پوشان را با همکاری شهرداری و سازمان پارک ها و فضای سبز تبریز در دستور کار خود دارد، یاد آور شد: دانشگاه تبریز برای آبیاری فضای سبز موجود تنها از آب 11 حلقه قنات متعلق به دانشگاه بهره می گیرد که با تلاش های انجام شده لایروبی چند حلقه از این قناتها نیز به اتمام رسیده و بقیه نیز در حال انجام است.

علوی اظهار داشت: دانشکاه تبریز برای توسعه فضای سبز هیچ محدویتی ندارد چرا که هرچقدر دانشگاه سرسبزتر باشد دانشجویان، اساتید و کارکنان با آرامش بیشتری می توانند به فعالیت های خود بپردازند.

رئیس دانشگاه تبریز فرهنگ سازی استفاده از فضای سبز در کنار توسعه آن را نیز مهم خواند و گفت: نگهداری مطلوب  از  فضای سبز ایجاد شده و نهادینه شدن آن در سطوح مختلف که از سفارشات دین مقدس اسلام نیز است در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد.

علوی به  برنامه های دانشگاه تبریز در زمینه فرهنگ سازی درختکاری اشاره کرد و گفت: به اعضای هیئت علمی و همچنین مسئولان چاپخانه دانشگاه اعلام شده است که به دنبال انتشار هر عنوان کتاب یا جزوه جدید به صورت نمادین یک درخت در دانشگاه کاشته شود و علاوه بر این پیشنهاد شده است  که توسعه فضای سبز تنها به محوطه های بیرونی خلاصه نشود و فضاسازی داخل ساختمانهای دانشگاه و دفاتر کاری نیز با استفاده از گلدانهای متناسب تزیین شود چرا که این امر در روحیه همکاران و دانشجوان اثرات مثبت دارد.

وی در ادامه از شهرداری و سازمان پارکها و فضای سبز تبریز خواست تا با گسترش همکاری های خود زمینه توسعه فضای سبز مناسب را در این دانشگاه که اثرات مستقیم بر فضای شهر را دارد فراهم کنند.

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز نیز در این مراسم با اشاره به اهتمام گسترده شهرداری در توسعه فضای سبز گفت: سیاست شهرداری تبریز در زمینه فضای سبز احداث، توسعه و نگهداری مناسب از فضاهای ایجاد شده بوده که اگر می خواهیم تبریز قدیم با آن باغات زیبایش محقق شود جز با همکاری و مشارکت مردم میسر نخواهد شد.

تقی پور به برنامه های کلان شهرداری تبریز برای گسترش فضای سبز اشاره کرد و گفت: هدف ما این است به که مرکزیت تبریز و به شعاع 30 کیلومتر هرجایی که امکان کاشت درخت در آن وجود داشته باشد اقدام شود و در این زمینه نه تنها نهادها و سازمانها می توانند از این فرصت بهره گیرند بلکه هر شهروندی نیز بخواهد در منزل مسکونی خود درختکاری انجام دهد شهرداری نهال متناسب را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهد.

وی گفت: با توافقات انجام شده از سوی شهردار تبریز و سازمان پارک هاو فضای سبز تبریز با دانشگاه تبریز مقرر شده است طی سالجاری 60 هکتار از فضای موجود دانشگاه با استفاده از درختان متناسب و مطالعه شده با بهره مندی از امکانات آبیاری قطره ای و حفظ  مالکیت دانشگاه تبریز درختکاری  شود و میزان فضای  درختکاری این دانشگاه به 110 هکتار برسد.

در ادامه این مراسم با پرده برداری از سنگ نوشته معرفی باغ رزتوسط رییس دانشگاه تبریز این باغ به بهره برداری رسید.

مدیر امور اداری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه باغ رز به عنوان یکی از فازهای اجرایی مجموعه باغ تحقیقاتی این دانشگاه مورد بهره برداری قرار گرفته است، گفت: باغ رز به وسعت هزار و 380 مترمربع و با هزینه ای بالغ بر 200 میلیون ریال طی مدت دو سال از سوی اداره باغبانی و فضای سبز این دانشگاه احداث شده است.

سید صمد حسینی با بیان اینکه این باغ به منظور جمع آوری و تحقیق علمی روی انواع مختلف گل رز راه اندازی شده است، اظهار داشت: گل رز یکی از بهترین گل های شناخته شده در سطح جهان بوده که اهمیت آن از لحاظ جنبه های مختلف به گذشته های بسیار دور بر می گردد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 120 رقم از انواع گل رز در این باغ کاشته شده اند، افزود: از این تعداد تاکنون 35 رقم با همکاری اساتید دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با تهیه شناسه مورد شناسایی قرار گرفته اند که بقیه نیز در حال مطالعه و تکمیل شدن شناسه هستند.