ایلام - خبرگزاری مهر: مدیرکل محیط زیست استان ایلام گفت: استان ایلام با داشتن 80 زیستگاه متنوع یکی از غنی ترین و مهمترین محیط های طبیعی کشور محسوب می شود که گونه های گیاهی و جانوری متنوعی در زیستگاه های آن بسر می برند.

غلامحسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در ایلام اظهار داشت: استان ایلام به دلیل داشتن طبیعتی زیبا به عروس زاگرس شهرت دارد.

وی بیان داشت: استان ایلام با داشتن 600 هزار هکتار اراضی جنگلی معادل یک سوم جنگل های غرب کشور، 15 رودخانه دائمی، 20 سراب، سه اثر ملی ثبت شده، پدیده ها و چشمه های آب گرم متعدد، هزار گونه گیاهی، سه منطقه حفاظت شده،پنج ذخیره گاه جنگلی و حدود ۸۰ زیستگاه حیات وحش از نظر تنوع زیستی و محیط زیست طبیعی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است.

این مسئول اظهار داشت: استان ایلام به دلیل داشتن تنوع شکل زمین، اقلیم و موقعیت جغرافیایی از تنوع بالای پوشش گیاهی و جانوری و از ویژگی های دو منطقه رویشگاهی ایران ـ تورانی و خلیج- عمانی بهره مند است.

کاظمی گفت: در استان ایلام از حدود هزار گونه گیاهی نزدیک به 30 درصد آنها دارای ارزش دارویی و خوراکی است.

وی عنوان کرد: حدود 600 هزار هکتار اراضی جنگلی معادل یک سوم سطح جنگل های غرب کشور (زاگرس) با گونه غالب بلوط ایرانی و گونه های شاخص نظیر بادام کوهی، زالزالک، ارژن، ارغوان وحشی، داغداغان در استان وجود دارد.

مدیرکل محیط زیست ایلام گفت: این اراضی جنگلی همراه با اکوسیستم های آبی و خشکی متنوع دیگر، مانند 15 رودخانه دائمی، آب بند های طبیعی و انسان ساخت و دشت های وسیع آورده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۳۲ گونه پستانداران و ۱۸۳ گونه پرنده در استان ایلام شناسایی و گزارش شده است.

این مسئول تصریح کرد: از نظر طبیعی نیز یک میلیون و 500 هزار هکتار از مساحت استان را بکرترین مراتع و جنگلهای کشور در برگرفته که هم برای شکوفایی دامداری و هم برای رشد صنایع وابسته به جنگل نظیر استحصال سقز و تهیه خوراک دام از بلوط و هم برای رونق گردشگری امکان بزرگی است.

وی افزود: از مجموع 162 گونه پستاندار موجود در کشور ، 32 گونه و از 502 گونه پرنده نیز 183 گونه در استان ایلام وجود دارد.

کاظمی افزود: یکی از اقدامات مثبت در جهت معرفی طبیعت ایلام و ویژگیهای برجسته و پتانسیلهای استان در بخش منابع طبیعی، احداث موزه تاریخ طبیعی در استان ایلام بود و این موزه از دهها ویترین و دیوار نمای پستانداران، پرندگان، خزندگان، آبزیان و سنگواره‌های دیرینه ‌شناسی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در بخش پستانداران 22 گونه از انواع پستانداران شاخص استان از جمله قوچ و میش ارمنی، کل و بز، آهو و سنجاب ایرانی و کفتار در هشت ویترین نگهداری می‌شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: بیش از 46 گونه انواع پرندگان خشک‌ زی، آبزی و کنار آبزی شامل انواع پرندگان شکاری و مرغابی سانان در بخش پرندگان در 10 ویترین نگهداری می‌شوند.

وی اظهار داشت: همچنین در بخش آبزیان 58 گونه از آبزیان مختلف آبهای استان و دیگر اکوسیستمهای آبی کشور در این موزه نگهداری می‌شود و در بخش سنگواره‌ها نیز، سنگواره‌هایی از دوران مختلف زمین‌شناسی متعلق به موجودات آبزی زمانهای بسیار دور در موزه وجود دارد.

کاظمی گفت : تمام این قابلیتها و مشخصات در حالیست که این موزه متاسفانه بعد از گذشت 12 سال به دلیل مشکل اعتباری هنوز به بهره برداری نرسیده است.