به گزارش خبرنگار مهر، مهدی آخوندزاده امروز چهارشنبه در نشست خبری برای تشریح برنامه های دومین اجلاس خلع سلاح در تهران، گفت: در خصوص خلع سلاح هسته ای پروسه ای است که روند آن از 20 سال پیش در وزارت امور خارجه آغاز شده و مبتنی بر نظرات مردم جهان مبنی بر امحاء کلیه سلاح های کشتار جمعی است.
وی با اشاره به برگزاری اولین اجلاس خلع سلاح هسته ای در سال گذشته، تصریح کرد: این اجلاس که با حضور مقامات کشورهای مختلف برگزار شد، تاثیر بسزایی در عرصه بین المللی داشت و ما نیز در همان اجلاس وعده داده بودیم که امسال نیز این کنفرانس را ادامه می دهیم.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه با اعلام این خبر که اجلاس امسال بیشتر ابعاد کارشناسی دارد، تصریح کرد: در این اجلاس از آثار دانشمندان و همچنین از فعالیت های سازمان های مردم نهاد بیشتر استفاده خواهد شد و در سال آینده اجلاس سوم در سطح وزرا خواهد بود.
وی در ادامه در خصوص فعالیت های جمهوری اسلامی ایران برای اجرایی شدن معاهده NPT نیز گفت: ایران همواره در خصوص فصل 6 NPT که مهمترین بخش این معاهده است حضور فعالی داشته و تاکید دارد که باید کشورهای دارنده سلاح هسته ای را تشویق کرد تا سلاح های خود را کنار بگذارند.
آخوندزاده وظیفه رسانه ها و نهادهای دولتی در این زمینه را مهم ارزیابی کرد و خواستار تشویق دولت های دارنده سلاح های هسته ای برای امحاء این سلاح ها از سوی رسانه ها و افکار عمومی جهان شد.
وی در ادامه با اشاره به برنامه های دومین اجلاس خلع سلاح گفت: ما 3 کارگروه را در این اجلاس خواهیم داشت که کارگروه نخست دکترین هسته ای کشورها و عدم تطابق آن با پیمان های بین المللی را بررسی می کند.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه افزود: دومین کارگروه ما تعهدات بین المللی کشورها در قبال خلع سلاح هسته ای را دنبال کرده و سومین کارگروه نیز مهمترین اقدامات عملی و پیشنهادهای مشخص برای خلع سلاح و امحاء سلاح های هسته ای را در دستور کار دارد.
آخوندزاده در ادامه با اشاره به گسترش وسایل ارتباطی در عرصه جهانی گفت: نسل های جدید علاقه دارند که در دنیای عاری از سلاح های هسته ای زندگی کنند و از آنجایی که این خواسته منطبق با سیاست های جمهوری اسلامی ایران است ما پیشگام بحث خلع سلاح در عرصه جهانی شده ایم.